Egy kihegyezett fogkefével készült a szökésre az a férfi, akit 2012 decemberében két nagykátai rendőr szállított kihallgatásra az egyik fővárosi börtönből. A fogkefére aztán nem is volt szüksége, útközben ugyanis azt is elérte, hogy az egyik járőr meglazítsa a csuklóján a bilincset, amiből azonnal kirántotta a kezét és megszerezte a rendőr fegyverét.

Többször a járőrre célzott, a pisztoly viszont nem sült el, mert „biztosított állapotban volt.″

Közben a másik rendőr is kapcsolt és három lövést adott le a fogolyra, aki így végül nem tudott elszökni.

O. Lászlót öt éve egy különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés ügyében hallgatták volna ki gyanúsítottként. A vád szerint két társával 2012 októberében brutálisan végzett egy kisnánai idős asszonnyal, akit először egy rúddal összevertek, majd a magatehetetlen nőt megtaposták. A nyugdíjas asszony koponyaalapi törést, arckoponya- és többszörös bordatörést szenvedett, a traumás sokk és kivérzés miatt pedig egy óra alatt meghalt.

A férfit és társait abban az ügyben már elítélték. Március 31-én, pénteken a Fővárosi Törvényszék O. Lászlót 

  • hivatalos személy és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében,
  • fogolyszökés kísérletében és
  • könnyű testi sértés vétségben

is bűnösnek találta, és 14 év fegyházbüntetésre ítélte, 10 évre pedig a közügyektől is eltiltotta. Az elsőfokú ítélet azonban nem jogerős, mert a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért.