8 évvel a bűncselekmény elkövetése után emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki bűntársaival együtt elrabolt egy 41 éves férfit, majd megkötözték, és magára hagyták egy híd alatt. Ezután a kulcsaival bejutottak a lakásába, hogy elvegyék a pénzét – ez azonban nem sikerült mert otthon volt az áldozatuk édesanyja.

Az eset 2009 októberében történt, de a tettes 7 évig bujkált. Tavaly év végén kapták el, bűntársait már rég elítélték nélküle. 

Az ügy fő vádlottja az egyik bűntársától tudta meg, hogy a későbbi áldozatuk nagy mennyiségű készpénzt tart otthon. Harmadik bűntársukkal együtt megegyeztek abban, hogy

a 41 éves budapesti férfit elrabolják, és a pénzét megszerzik.

Tervük megvalósításához béreltek egy kisbuszt és szereztek 2 darab airsoft fegyvert - közölte a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség.

Egyikük eljátszotta, hogy sokkolóval megtámadták

A három férfi terve előre le volt egyeztetve: egyikük találkozót beszélt meg vele, majd a másik két férfi a bérelt kisbusszal a helyszínre hajtott, és rájuk támadt.

Az áldozattal lévő tettes – a társaival megbeszéltek szerint – eljátszotta, hogy őt szintén bántalmazzák. 

Társai úgy tettek, mintha egy sokkolóval megráznák, ő pedig összeesett.

A sértett férfit viszont ököllel többször megütötték, és valóban megrázták a sokkolóval, ezután a kezeit és lábait összekötözték, majd Dunakeszi környékén, egy erdős területen befektették egy híd alá és magára hagyták. Az iratait és a kulcsait elvették. 

Az áldozat édesanyja meglepte őket

Ezután a III. kerületi lakáshoz ment a három férfi, és a kulcsokkal be is jutottak, csakhogy arra nem számítottak, hogy az áldozatuk anyja  – akit a tervek szerint elcsaltak volna otthonról – ott lesz a lakásban. Történt mindez azért, mert időközben az elrabolt férfinak sikerült a kötésből kiszabadulnia, és a történtekről az édesanyját telefonon értesítette. A rablás így meghiúsult. 

Az ügy fő vádlottja elmenekült, 2016végén sikerült elfogni, így 2017. április 24-én történt meg a vádemelés vele szemben. Sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, illetve fegyveresen, csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolják.

Két bűntársát korábban a bíróság jogerősen – 8 év és 7 év – letöltendő szabadságvesztésre ítélték.