Gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolják azt az aranyosapáti nőt, akinek öt éves kislánya az anya figyelmetlensége miatt beleesett a fürdéshez előkészített, forró vízbe. A gyereknek harmadfokú égési sérülései keletkeztek. 

Nem ez volt az első ilyen eset, 2013-ban, az akkor még két éves kislányának 

szintén ugyanígy okozott égési sérüléseket az anya, a gyerek akkor is fürdőkádba esett.  

Akkor a bíróság próbára bocsátotta. A nő öt kiskorú gyereket nevelt. 

Három évvel később, 2016 augusztusában az öt éves kislány kiment az udvarra, és a neki háttal álló édesanyja mellett belelépett a forróvizes kádba, majd ijedtében bele is esett. Az anya azonnal hideg vízzel kezdte locsolni a gyerek sérüléseit, majd mentőt hívott. A kislányt mentőhelikopter szállította a miskolci kórházba, ahol meg is műtötték. - tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség

A sérült kislány azóta már meggyógyult, újra óvodába jár, a család pedig gondoskodott róla, hogy a fürdőszobájukba felszereljék a vízmelegítőt. 

Ennek ellenére az újabb bűncselekmény miatt az ügyész indítványozta, hogy a bíróság ítélje végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre az anyát. 

Több hasonló eset volt már

2016 júliusában Pocsajon, egy 16 hónapos kislány ült bele egy forróvízzel teli fazékba. Ekkor az anya egyedül volt otthon kilenc gyerekével és egyedül hagyta a legkisebbet a konyhában. 

2015 júliusában pedig Tiszatarjánban égett meg egy kétéves kisgyerek. Az anyja szintén magára hagyta a konyhában, a gyerek a lábbal hajtható kismotorjával nekiment a tűzhelynek, és a rajta lévő, forró vízzel teli fazék ráborult.