A 17 éves Hailey Burns 2016 májusában tűnt el a dél-karolinai Charlotte városában lévő otthonából, majd több mint egy évvel később, idén június 24-én a georgiai Duluthból került elő. Az Asperger-szindrómában szenvedő tinit egy 31 éves férfi, Michael Ren Wysolovski tartotta fogva, aki szexrabszolgaként kezelte.

A rendőrség szerint elrablója először az interneten vette fel a kapcsolatot a lánnyal, majd beszélgetni kezdtek egymással. Wysolovski gátlástalanul visszaélt a tini betegségével, hogy a bizalmába férkőzzön. Azt mondta neki, hogy barátok lesznek, Burns pedig elhitte és idővel már apunak szólította.

Arra kényszerítette őt, hogy hallgassa meg és kövesse az utasításait. A következő dolog, amit észrevettem, hogy a lányom már nem kommunikál velem

– idézte fel a tini igazi apja, Anthony Burns.

A családfő elmondása szerint lánya nagyon furcsán viselkedett eltűnése előtt, cumit használt és copfban hordta a haját. Wysolovski végül autóval ment el érte, elfuvarozta a házába, majd bezárta az emeleti hálószobába.

A férfi elhitette a tinivel, hogy ha menekülni próbál, akkor le fogják tartóztatni, és különféle bizarr szexjátékokra kényszerítette. Sokszor például csak úgy adott neki enni, hogy ha előtte orálisan kényeztette.

Burns csak azután szabadult ki, hogy összebarátkozott az interneten egy Romániában tanuló amerikai diákkal, Maisey Bakerrel. Amikor a fiatal megtudta, hogy a lányt elrabolták, azt javasolta neki, hogy készítsen egy fotót a ház környezetéről az ablakból, majd a Facebookon keresztül felvette a kapcsolatot a szüleivel.

„Őrülten bátor volt, hogy rám bízta ezeket az információkat.”

A hatóságok öt órával később értek ki a helyszínre és kiszabadították a tinit, akit azóta már visszakapott a családja. Találkozásuk után édesanyja, Shaunna Burns úgy fogalmazott, hogy „egy álom vált valóra.”

A rendőrség közben több bűncselekmény miatt is vádat emelt Wysolovski ellen. A férfi előzetes meghallgatását július 7-re tűzte ki az illetékes bíróság.

Via The Daily Mail