A Notre-Dame leégése miatt kevesebb figyelmet kapott egy másik franciaországi tűzeset, ami kevesebb, mint egy nappal a katedrális katasztrófája után következett be. Kedd délután fél négy körül egy borraktár gyulladt ki a borairól világhírű Bordeaux-ban, dél-Franciaországban. 60 tűzoltó dolgozott 15 órán keresztül az oltáson, ami azért volt igen nehéz, mert a vörös-, fehér- és rozéborokat fa raklapokon tárolták, amik mind azonnal lángra kaptak.

Az egyelőre nem derül ki a híradásokból, hogy mi okozhatta a tüzet, viszont az biztos, hogy a károsult egy Sovex nevű cég, akik minimum 10 millió eurót, azaz 3,2 milliárd forintot vesztettek el egycsapásra a sok drága ital elpusztulása következtében.

Kétmillió üveg bor egyébként 1,5 millió liter. Ha valaki egész életében minden áldott nap megszik két deci bort, akkor is csak kb. 5800 litert fogyaszt életében, ha úgy számítjuk, hogy 80 évig fogyasztja a napi egy pohárkát. Tehát annyi bort, amennyi itt odaveszett, 250 rendszeres borivó sem fogyaszt el összesen egész életében.

A hírt a Daily Mailnél találtuk, náluk van videó is a lángoló borraktárról.

(Az oldal tetején látható fotót csak illusztrációnak szánjuk természetesen, a kép egy olyan Bordeaux-i üzletben készült tavaly június 29-én, ami remélhetőleg azóta is épen megvan.)