A Kenderesi-ügy kapcsán világossá vált, hogy a keleti országokban nem nézik jó szemmel, amikor tárgyként kezelik a nőket. Ehhez képest most meglehetősen különös és egyben rémisztő eset történt meg Japánban, a Comiket 96 nevű rendezvényen.

A coplayes eseményeken szinte semmilyen öltözék nem tiltott. A legtöbb szerelés gyakran provokatív és nem sokat takar, ez azonban a műsor része, így nem meglepő, hogy a rövid ruhát viselő hölgy halálra rémült.

Bár a fotósok a szó szoros értelmében nem érintették meg intim tájékon, igencsak kellemetlen helyzetbe hozták, megalázták és meg is rémisztették azt a Kínából érkezett, cosplayt viselő lányt, akit közrefogtak és befotóztak a szoknyája alá. Sírva is fakadt az incidens közben, és miután eloszoltak a kukkolók sem tudott egyhamar megnyugodni.

Természetesen nem ez az első eset, hogy zaklattak egy cosplayert. Több internetes fórumon is olvashatóak történetek, amelyeket az áldozatok írtak. Sok résztvevő ugyanis nem törődik a jelmezbe öltözöttek azon kérésével, hogy ne érintsék meg őket például fotózkodás közben.