Pontosan 20 éve, azaz 1999. október 27-én, budapesti otthonában fogták el a Viszkist, miközben ő éppen paprikás krumplit készített. A nem mindennapi esemény évforduló alkalmából a Bors kérdezte Ambrus Attilát, hogyan emlékszik vissza a 2 évtizeddel korábban történtekre. 

A Viszkis nem lepődött meg annyira, hogy rajtakapták, mint mondta, tudta, ha nem hagyja el az országot, előbb-utóbb úgyis vége lesz a macska-egér játéknak. 

Ahogy kinéztem, láttam néhány rendőrt jobbra-balra futkorászni, illetve egy mesterlövészt is kifigyeltem. De persze már előtte sejtettem: ha nem lépek le az országból, akkor előbb-utóbb végem lesz, és mint később megtudtam, három nappal a rajtaütésem előtt már teljesen körbezártak mindent

- nyilatkozta a Borsnak. 

3 nappal az elfogása előtt valaki felcsöngetett hozzá kaputelefonon, ami különösen gyanús volt neki, mivel korábban senki nem kereste őt ezen a rejtekhelyén, ahol akkor már 2-3 hónapja lakott. Később derült ki, hogy a rendőrség csengetett fel hozzá, hogy megbizonyosodjanak róla, valóban ott húzta meg magát Ambrus Attila. 

A Viszkis júniusban exkluzív interjút adott nekünk, melyben elárulta, hogyan viseli, hogy sokak szemében örökre bűnöző marad, és azt is, mit gondol a magyar emberekről. Az interjút ide kattintva olvashatja.