Berki Krisztián Bentley-jének még 2018-ban ment neki egy busz, miután Berki megelőzte és jobbra akart fordulni. Az ügyet jelenleg is tárgyalják a bíróságon, és bár az eddigi álláspont szerint a buszsofőr volt a hibás, Berki időközben tanúból gyanúsított lett, ugyanis a bíróság szerint a közúti közlekedés szabályait megszegve veszélyeztette mások testi épségét.

Pedig tegnap még arról számoltunk be, hogy milyen vidáman érkezett a tárgyalásra, ahol ő és az ügyvédje is nyilatkozott a Blikknek. Berki jogi képviselője elmondta, ha ügyfelét bűnösnek találják, 1-3 évig tartó szabadságvesztést is kaphat.

A gyanú szerint védencem a közúti közlekedés szabályait megszegve veszélyeztette mások testi épségét. Ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele 1-től 3 évig tartó szabadságvesztés lehet.

Az ügyvéd panasszal élt a gyanúsítás ellen, szerinte és Berki szerint is látni az ütközésről készült felvétele, hogy a busz megállhatott és kikerülhette volna Berki 70 millió forintos luxusautóját. 

Berki, aki tavalyi választásokon Budapest főpolgármesteri címéért indult, politikai kérdést csinált a meghallgatásából.

Számomra egyértelmű, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester fennhatósága alá tartozó BKK a buszjegyemet sem tudja kifizetni, nemhogy a Bentley-m javítását. Ugyanis míg a buszban 2,5, az én autómban 15 milliós kár keletkezett.

Bármi is lesz az eljárás eredménye, elfogadja majd, mivel néha az igazságtalanságot is tűrni kell, véli. 

Nem fogok beleragadni holmi 15 milliós tyúkperbe.