horoszkóp

Helyszínelő

A Velvet baleset-, és bűnblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Orális szex közben fulladt meg egy győri férfi élettársa

március 7., 09:00 Módosítva: 2017-03-08 10:53:17
102

Gondatlanságból elkövetett emberölés bűntette miatt ítélte el jogerősen a Győri Ítélőtábla március 6-án, hétfőn azt a 61 éves férfit, akinek az élettársa orális szex közben fulladt meg még 2015-ben.

Az igazságügyi orvosszakértő szerint a 49 éves nő halálát lassú fulladás okozta, 61 éves párját ezért egy év négy hónap börtönbüntetésre ítélték, felfüggesztve.

Bár az ítélet kedvező, még fontolgatjuk, hogy felülvizsgálati kérelmet nyújtsunk be a Kúriához. Álláspontom továbbra is az, hogy nem történt bűncselekmény, a sértett semmilyen szóbeli vagy fizikai jelzést nem adott, így a veszélyt a védencem nem ismerhette fel. Tehát gondatlanságról sem lehet szó

mondta a Borsnak a férfi ügyvédje, Szigethy György.

A lap hozzáteszi, hogy a per elsőfokon is végig zárt ajtók mögött zajlott. A férfit pedig annyira összetörte élettársa halála, hogy elköltözött Győrből. Bár a döntés jogerős, a törvény lehetőséget ad rendkívüli jogorvoslatra. Amennyiben a védelem a felülvizsgálati kérelem mellett dönt, az ügy a Kúria elé kerülhet.

Távolról sincs vége, olvasson még

Meggyilkolták a Pápáról eltűnt nőt

március 7., 08:30 Módosítva: 2017-03-07 19:22:00
4

Férje ölhette meg azt a nemesgörzsonyi nőt, akinek az eltűnését még három napja, március 4-én jelentették be a rendőrségen.

A police.hu azt írja, hogy már a körözés alatt felmerült a gyanú, hogy a nőt megölhették. A rendőrök március 6-án hallgatták ki az asszony férjét, aki a nyomozás szerint egy vita után gyilkolhatta meg feleségét.

A 41 éves férfit a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Távolról sincs vége, olvasson még

Eldurvult egy szadomazó szexfilm forgatása egy újpesti stúdióban

március 6., 10:58 Módosítva: 2017-03-07 12:29:40
11

Fél órán keresztül különböző eszközökkel gyötört két nőt egy férfi egy újpesti stúdióban még 2010-ben, ahol eredetileg szadomazo filmet forgattak, de a jelenetek eldurvultak. A bíróság első fokon felmentette a vádlottat, mert a bíró szerint nem történt bűncselekmény, derül ki a Fővárosi Főügyészség közleményéből.

Az ügyészség azonban fellebbezett a döntés ellen és a Fővárosi Törvényszék a férfit két rendbeli súlyos testi sértés miatt jogerősen

800 ezer forint pénzbüntetésre, és másfél év börtönbüntetésre ítélte, két évre felfüggesztve.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett.

Távolról sincs vége, olvasson még

Világgá ment egy komlói kisfiú, a játszótérig jutott

március 4., 18:31 Módosítva: 2017-03-05 13:23:51
2

Azt írja a police.hu, hogy 2017. március 4-én, délután három óra előtt öt perccel hívta a rendőrséget egy komlói nő, hogy bejelentse, több mint egy órája keresik 9 éves gyermeküket, aki az otthonukból tűnt el, de sehol sem találják.

A gyereket a rendőrök azonnal elkezdték keresni, és kevesebb, mint három óra alatt sikerült megtalálniuk. Komlón, a Kazinczy utcában találták meg egy játszótéren, majd visszavitték őt a szüleihez.

Távolról sincs vége, olvasson még

Halálra gázoltak és cserben hagytak egy férfit Győrnél

március 3., 13:37 Módosítva: 2017-03-04 14:30:39
5

Egy ismeretlen férfi holttestét találták meg Győr környékén, a Táplánypuszta 1. számnál futó földút melletti árokban. Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a férfi halálát valószínűleg egy mozgásban lévő gépjármű okozta, 

vagyis elgázolták és cserbenhagyták. 

A helyszínelés adatai szerint a baleset okozója autójával a földúton haladt a 81-es főút irányába, amikor elsodorhatta a menetiránya szerinti jobb oldalon közlekedő gyalogost, aki az árokba esett.

Ez a baleset helyszíne. A sofőrt még keresik a rendőrök.
Ez a baleset helyszíne. A sofőrt még keresik a rendőrök.
Fotó: Police.hu

Az ismeretlen sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Távolról sincs vége, olvasson még

Az olasz hatóságok szerint egyértelműen a sofőr hibázott a veronai buszbalesetnél

március 3., 11:42 Módosítva: 2017-03-04 15:26:23
14

A veronai autópálya-rendőrség egyértelműen kijelentette, hogy emberi mulasztás okozta a veronai buszbalesetet januárban. Girolamo Lacquaniti, a veronai Polstrada autósztráda-rendőrség parancsnoka az MTI-nek nyilatkozott március 3-án pénteken.

A Polstrada az első percektől jelen volt az olaszországi A4-es autópálya veronai szakaszán január 20-án történt baleset helyszínén. 

A baleset okait ki lehet következtetni, annál is inkább, mivel semmi nem utal a jármű műszaki meghibásodására. Véleményünk az, hogy a balesetet emberi tévedés okozta.

- jelentette ki Girolamo Lacquaniti.

A Polstrada értékelése azokat a korábbi feltételezéseket erősíti meg, hogy a szerencsétlenséget a sofőr hirtelen rosszulléte vagy elalvása okozhatta. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Ennyire még senki nem volt biztonságban, mint idén a busók

március 3., 08:19 Módosítva: 2017-03-03 22:01:24
2

Ezerötszáz busó zavartalanul vonulhatott be Mohács Fő terére, és mellesleg elűzték a telet.

"Addig akart ütni, amíg élek" - vérző fejjel menekült a zombori nő, előzetesben az elkövető

március 2., 18:23 Módosítva: 2017-03-03 22:01:23
6

Az RTL Klub híradója kereste fel azt a nőt, akit édesanyja 63 éves élettársa támadt meg, és próbálta megerőszakolni, még február 27-én, Zombán.

A nő ellenállt, ekkor baltával támadt rá a férfi, többször is suhintott. Az áldozat a mosdóba kéredzkedett ki, így tudott vérző fejjel menekülni - végül édesanyja hívott rendőröket.

FullSizeRender

Gyenge Erika vállalta arcát - minden ütésre emlékszik.

Éreztem egy iszonyatos nagy fájdalmat a fejemben, aztán meg éreztem többet, és elkezdtem könyörögni neki.

A bíróság ma előzetes letartóztatásba helyezte a férfit, félő, hogy befolyásolná a tanúkat, illetve a bűnismétlés veszélye is fennáll. Szexuális erőszak kísérlete, és testi sértés miatt indult ellene eljárás.

Távolról sincs vége, olvasson még

Mosógépalkatrészek alatt, egy kútban találták meg egy salgótarjáni nő holttestét

március 2., 10:27 Módosítva: 2017-03-02 19:29:12
1

Egy használaton kívüli kútban próbálta elrejteni volt élettársa holttestét egy salgótarjáni férfi, miután dühében megölte az asszonyt.

Földet, köveket és mosógépalkatrészeket is dobált rá, és a kutat járdalapokkal letakarta.

A rendőrség egy évvel később találta meg a nő maradványait. 

Az asszony prostituáltként dolgozott, élettársa pedig megelégelte a nő életvitelét, és 2014 tavaszán elköltözött tőle. Ennek ellenére időnként lefeküdtek egymással, igaz a férfinek ezután már fizetnie kellett a szexért, alkalmanként ötezer forintot. 

A nő emelte a tarifát

2015. májusában a szexuális együttlétük után a nő a neki járó ötezer forinton túl több pénzt próbált meg kérni a férfitől, arra hivatkozva, hogy anyagi gondjai vannak. A férfi felajánlott egy kisebb összeget, de volt élettársa ezt kevésnek találta. 

A férfi ezen feldühödött és jobb keze élével nagy erővel torkon ütötte az ágyon ülő nőt, aki hanyatt dőlt az ágyon és elhallgatott. A férfi miután észrevette, hogy a nő meghalt, testét egy plédbe csavarta, és az udvaron lévő, használaton kívüli kútba tette, majd földet, köveket és mosógépalkatrészeket dobált rá, és a kutat járdalapokkal befedte.

- közölte a Nógrád Megyei Főügyészség. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Ijesztő maszkos figuráról írt utolsó üzenetében egy Thaiföldön elhunyt férfi

március 2., 10:06 Módosítva: 2017-03-03 14:25:47
3

Egy 38 éves brit férfi, Andrew Apperley február 12-én a thaiföldi Koh Pha Ngan szigetén megtartott telihold partira indult bulizni, de soha nem tért vissza onnan. Holttestét egy héttel az eltűnése után találták meg a helyi rendőrök. Testvére, Richard Apperley később felidézte, hogy Andrew egy csomó bizarr üzenetet küldött édesanyjuknak a halála előtt. Ezekben egy rémisztő maszkos alakról hadovált, meg arról, hogy meg akarják ölni.

Andrew Apperley
Andrew Apperley
Fotó: Facebook

Andrew Apperley, az ingatlanmenedzserként dolgozó apuka a WhatsApp csevegőprogrammal írt édesanyjának. Először csak annyit közölte vele, hogy másnap hajózik vissza a hotelhez, de aztán egyre furcsább üzenetekkel kezdte bombázni.

Istenem, őrült éjszakám volt, ezek a srácok mind gyilkolni akarnak...engem. Ijesztő pasas arcmaszkkal...A gomba után...Mi a f*sz.

A körülményekből ítélve a gomba alatt nem csiperkét érthetett. Mivel bulizni indult a szigetre, és össze-vissza beszélt, sokkal valószínűbb, hogy varázsgombát fogyasztott. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy eltűnt japán orvostanhallgatót keres a debreceni rendőrség

március 1., 13:43 Módosítva: 2017-03-01 21:11:39
2

Több mint egy hónapja semmit nem tudnak arról a 25 éves japán férfiról, aki január 19-én debreceni otthonából indult el. Információnk szerint Umeda Ryo orvostanhallgató, minimális szinten beszél magyarul, de angolul könnyen kommunikál. 

A férfi 175 centiméter magas, zömök testalkatú, haja vörös és rövid.

eltűnt japán orvostanhallgató.png

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tudja hol lehet, jelentkezzen személyesen a Debreceni Rendőrkapitányságon (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén.

Távolról sincs vége, olvasson még

Baltával vágta fejbe nevelt lányát, mert nem akart vele lefeküdni

március 1., 10:32 Módosítva: 2017-03-02 09:05:44
23

Egy 63 éves zombai férfi még február 28-án akarta megerőszakolni élettársa lányát, de amikor a nő ellenkezni kezdett, eldurvult a helyzet. A férfi először 

egy láncot tekert a nő nyakára, majd egy baltával többször fejbe ütötte.

A nőnek mégis sikerült kimenekülnie a házból és az anyjától segítséget kérni, aki azonnal hívta a rendőrséget, közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 35 éves nőt a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A 63 éves férfit  elfogták a rendőrök és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit szexuális erőszak kísérletével, valamint súlyos testi sértéssel gyanúsítják, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Távolról sincs vége, olvasson még

Az Akácfa utcában összeeső férfi az életét köszönheti egy őrmesternek

február 28., 21:00 Módosítva: 2017-03-01 13:52:37
6

Egy 26 éves fiatalember február 28-án, kedden 15 óra körül esett össze Budapest VII. kerületében, az Akácfa utcában. Először a járókelők próbáltak rajta segíteni, majd három arra járó rendőr is csatlakozott hozzájuk. A férfi ennek köszönheti, hogy még életben van. 

A rendőrök azonnal kiszálltak az autóból, és megkezdték a férfi újraélesztését, majd stabilizálták az állapotát a mentők kiérkezéséig. Az egyik őrmester korábban mentősként dolgozott, így szakszerű ellátásban tudta részesíteni a 26 éves férfit, akit kórházba szállítottak

– írta közleményében a rendőrség.

Via police.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Ha nem ez a két férfi erőszakolta meg ezt a nőt, akkor kik?

február 28., 11:34 Módosítva: 2017-03-01 10:45:40
2

A Debreceni Járásbíróság szerint nem az a két férfi erőszakolt meg és rabolt ki egy nőt, akiket 2014 nyara óta gyanúsítanak a bűncselekménnyel. A vád szerint a támadók a nagy posta mellett késsel rontottak a nőre, a bíróság azonban kétségbe vonta az áldozat szavahihetőségét, és a két férfit február 27-én, hétfőn szabadon engedte. 

A nő azt állította, hogy azon a napon délelőtt 11 óra körül a posta előtt sétált, kezében egy borítékkal (amiben fotók voltak, de a támadók valószínűleg azt gondolták, hogy pénz) és a két férfi utánaszólt. A nő el akarta kerülni őket, de elmondása szerint az átjáróban utolérték, egyikük a falhoz szorította, simogatta, majd

egy konyhakéssel elvágta a ruháját és a testét több helyen is felsértette, miközben szexuális tartalmú megjegyzéseket tett.

A másik férfi elvette a telefonját és a borítékot, végül mindketten elfutottak.

Távolról sincs vége, olvasson még

Nagyot bukott egy motoros a Teréz körúton, a villamos sem jár

február 27., 21:45 Módosítva: 2017-02-28 15:20:34
4

Balesetet szenvedett egy motoros február 27-én, hétfőn este Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton, az Oktogon közelében. Az illető akkorát esett, hogy a síneken kötött ki. Az érintett szakaszon ezért a villamosforgalom is szünetel.

A műszaki mentést végző fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanítják a járművet, valamint felitatják a kifolyt üzemanyagot. A baleset miatt a 4-es és 6-os villamosok jelenleg nem közlekednek az érintett pályaszakaszon, a kieső járatokat pótlóbuszokkal helyettesítik a Blaha Lujza tér és a Jászai Mari tér között

– közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A motorost a helyszínen látták el a mentők, majd kórházba szállították. Állapotáról egyelőre nincs pontosabb információ.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy kiskunfélegyházi férfi továbbgondolta az útonállást

február 27., 16:28 Módosítva: 2017-02-27 22:34:22
2

Kifejezetten bicikliző nőkre szakosodott egy kiskunfélegyházi tolvaj, aki a börtönből szabadulása után elhatározta, hogy

útonálló lesz.

Munkahelyet nem is keresett, úgy gondolta, hogy majd ebből tartja fenn magát. Kiskunfélegyházán azonban már ismerték, ezért más települést választott és biciklis útonállás módszerét is részletesen kidolgozta.

A konceoció az volt, hogy kerékpárjával vonatra szállt, Kiskunfélegyházáról Nagykőrösre utazott, a vasútállomásról biciklivel Nagykőrös központjába ment, ahol  hosszan figyelte a kerékpáros nőket. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Felborult édesanyja autója, életveszélyesen megsérült egy kislány Iváncnál

február 27., 15:02 Módosítva: 2017-02-27 21:48:29
1

Lesodródott az úttestről, betonoszlopnak ütközött és felborult egy autó február 27-én, hétfőn délelőtt Ivánc és Csákánydoroszló között. A 112press.hu úgy tudja, a balesetben két kislány sérült meg, egyikük életveszélyesen. A súlyos állapotban lévő gyereket a tűzoltók szabadították ki a roncsból, majd mentőhelikopter szállította kórházba.

A balesethez Körmendről érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Elsődleges információink szerint az eset során egy ember megsérült, ezért őt a mentők ellátják

közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A baleset helyszíne
A baleset helyszíne
Fotó: 112Press / 112press.hu

A kocsiban állítólag volt biztonsági gyermekülés és ülésmagasító is, arról viszont egyelőre nincs információ, használták-e a biztonsági öveket. A helyiek szerint az érintett útszakaszon különösen csúszós az aszfalt, és szinte minden héten lesodródik róla egy autó, ezért arra kérik az illetékeseket, tegyék meg a szükséges lépéseket, mielőtt még valakinek az életébe kerülne egy baleset. 

Via 112press.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Valamiért rendőrök és mesterlövészek lepték el a Bródy Sándor utcát

február 27., 13:52 Módosítva: 2017-02-27 18:37:28
31

Az Index olvasója több fotót is küldött arról, hogy rendőrök, TEK-esek és mesterlövészek lepték el hétfő kora délután a Bródy Sándor utcát. Az utca mindkét végét lezárták, rendőrök, a TEK, és a mesterlövészek mellett az ELMŰ és a Főgáz szakemberei is a helyszínre érkeztek, mert az egyik Rökk Szilárd utcai lakásban állítólag elbarikádozta valaki magát.

A rendőrség egyelőre nem ad tájékoztatást, a Velvet információja szerint azonban nem történt rendőri intézkedés és a TEK kommandósainak sem kellett beavatkozniuk. Amint kiderül, hogy mibe, posztunkat frissítjük.

Megkaptuk a BRFK válaszát, amiben azt írják, hogy egy 23 éves férfi hétfő délelőtt zavartan viselkedett és egy konyhakéssel a kezében fenyegetőzött.

A férfi édesapja ekkor elhagyta az ingatlant és értesítette a rendőrséget. A fiatalember időközben a bejárati ajtót eltorlaszolta egy szekrénnyel, a kiérkező rendőröket pedig nem engedte be a lakásba. A zavart férfi a járőrökkel nem volt hajlandó kommunikálni, valamint a kezében a késsel fel-alá mászkált a lakásban. 

A VIII. kerületi rendőrök értesítették az Országos Mentőszolgálat és Terrorelhárítási Központ munkatársait. A TEK a műveleti egységét késlekedés nélkül a helyszínre irányította.

A kiérkezésükig azonban a józsefvárosi járőröknek sikerült jobb belátásra bírnia a férfit, aki ennek hatására beengedte a rendőröket és együttműködővé vált. A TEK helyszínen tartózkodó egészségügyi ellátója a férfit megvizsgálta, hogy kiszűrje az azonnali ellátást igénylő kórállapotokat, majd helyszínre érkező mentősök a férfit további vizsgálatok céljából kórházba vitték.

 

Távolról sincs vége, olvasson még

A házi őrizet minden lehetőségét kihasználta egy ceglédi nő

február 27., 11:34 Módosítva: 2017-02-27 18:07:12
4

Úgy tűnik a házi őrizet sem volt elég visszatartó erő egy ceglédi házaspár és egy román páros számára sem. A 24 éves ceglédi nő az elmúlt hónapokban úgy árult marihuánát az otthonában, hogy tavaly augusztus vége óta házi őrizetben volt – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A nőt  és az üzletet 34 éves férje segítette azzal, hogy beszerezte a kábítószert.

A ceglédi nyomozók a házaspárt február 22-én elfogták, előállították, majd kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket. Az illetékes bíróság pedig elrendelte az előzetes letartóztatásukat. 

 

Távolról sincs vége, olvasson még

Tények: elítélték a Nyíregyházán gyilkoló orvost

február 26., 18:32 Módosítva: 2017-02-27 07:56:20
38

A megújult Tények arról számolt be, hogy elsőfokú ítélet született az agusztusi esettel kapcsolatban.

Az 54 éves román állampolgárságú orvos fejbe lőtte szeretőjét és annak férjét augusztus 31-én nyíregyházi házukban.

Az elkövető az alábbiakat mondta, amikor azt kérdezték tőle, hogy miért ölte meg a 40 éves nőt.

Azért lőttem le, mert bár többször kértem, hogy házasodjunk össze, ő visszautasított azzal az indokkal, hogy román vagyok.

A magyar hatóságok kérték a férfi kiadatását, de romániában

most hoztak elsőfokú ítéletet az ügyben, ami szerint 3 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott. 

 

Távolról sincs vége, olvasson még

Szörnyethalt egy munkás, miután lezuhant egy építkezés állványzatáról

február 26., 12:56 Módosítva: 2017-02-26 20:36:46
1

Az eset Budapest II. kerületében a Széphalom utcában történt vasárnap délelőtt egy családi ház munkálatainál.

Információink szerint a mélybe zuhant férfin a kiérkező mentők már nem tudtak segíteni, a helyszínen életét vesztette. A rendőrség és a munkavédelem vizsgálja a baleset körülményeit.

Állványról zuhant 2
Fotó: velvet
Távolról sincs vége, olvasson még

Meghalt a Suzuki sofőrje, aki egy személyvonattal ütközött

február 25., 15:25 Módosítva: 2017-02-25 18:31:19
2

A Police.hu írja, hogy egy 69 éves hajdúdorogi férfi földúton haladt a kocsijával. Hajdúvid felől a 3502. számú út irányába tartott. Amikor a vasúti átjáróhoz ért, ráhajtott a sínekre és összeütközött egy személyvonattal. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, majd a helyszínen életét vesztette.

Azt egyelőre nem tudni, hogy miért hajtott a sínekre.
Távolról sincs vége, olvasson még

Rendőrautó karambolozott Perbálnál - egy polgárőr meghalt

február 25., 10:57 Módosítva: 2017-02-26 13:05:50
142

Tisztázatlan körülmények között ütközött össze szombat reggel egy rendőrautó és egy személygépkocsi Perbál és Tinnye között - írj a police.hu

Perbál 5
Fotó: velvet

A baleset következtében a rendőrautó felborult, annak utasa, a rendőrrel közös szolgálatot ellátó 38 éves polgárőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vezetőt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A balesetben érintett másik autóban három személy sérült meg.

Perbál 4
Fotó: velvet

A rendőrség a helyszínelést megkezdte, az érintett útszakaszt lezárták.

Távolról sincs vége, olvasson még

Hazaérkezett a veronai buszbaleset utolsó súlyos sérültje

február 24., 18:54 Módosítva: 2017-02-25 09:58:58
4

Pénteken kora este repülővel hazahozták, és a Honvédkórházban kezelik tovább a veronai buszbaleset utolsó súlyos sérültjét.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter pénteken közölte, hogy a veronai kórház orvosai február 21-én,  kedden döntöttek úgy, hogy a súlyos fejsérülést szenvedett, azóta is kómában lévő férfi szívműködése és légzése lehetővé teszi a szállítást.

Az 50 év körüli férfi gépi lélegeztetés mellett altatásban, nagyon súlyos koponya- és mellkasi sérülésekkel került a kórházba, közölte az MTI-vel Tamás Róbert, a Honvédkórház orvosigazgatója.

Múlt héten szintén repülővel szállították haza, majd vitték a Honvédkórházba a buszbaleset másik súlyos sérültjét, akit Olaszországban többször megműtöttek. A 40 év körül férfiról az orvosigazgatója azt mondta, hogy itthon is több operáció vár rá és, hogy 

hosszú lesz a felépülése.

A buszbaleset előzőleg már a Honvédkórházban ápolt négy sérültje közül ketten már korábban elhagyhatták a kórházat.

Távolról sincs vége, olvasson még

Fordulat: súlyosbították a vádat a szeretőjét lúggal leöntő orvos ügyében

február 24., 17:12 Módosítva: 2017-02-25 17:05:29
74

A kiegészített szakvélemények meggyőzték a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészséget és január 24-én módosították a vádat annak a budai orvosnak az ügyében, aki 2013-ban megtámadta, elkábította volt szeretőjét és maró lúggal öntötte le a nő nemi szervét.

Az már az elsőfokon eljáró bíró szerint sem volt kétséges, hogy a Budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatója, B. Krisztián volt a maszkos támadó, aki négy éve volt szeretője szexuális életét akarta tönkretenni a brutális támadással. A férfit elsőfokon viszont mindössze négy év börtönbüntetésre ítélték, öt évre orvosi hivatásától, hat évre pedig a közügyektől is eltiltották. 

Azért csak ennyire, mert az elsőfokú bíróság előtt a megvizsgált bizonyítékok alapján nem bizonyosodott be, hogy a volt kórházigazgató életveszélyes helyzetet idézett volna elő azzal, hogy Renner Erikát az otthonában elaltatta, maró anyaggal lelocsolta és magára hagyta. A férfit ezért életveszélyt okozó testi sértés helyett, csak

maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozó testi sértés, valamint kifosztás miatt ítélték el.
Távolról sincs vége, olvasson még

Két napig kénytelen volt elviselni egymást a Gödi-szigeten rekedt pár

február 24., 14:08 Módosítva: 2017-02-25 16:04:00
26
Két napra a gödi Duna-szakasz egyik szigetén rekedt egy pár.

Még február 22-én, szerdán sétáltak be a szigetre a jégen, csakhogy után gyorsan olvadni kezdett, vízzel telítődött az a szakasz, és már nem tudtak visszajutni a partra.

Legközelebb pénteken járt arra egy kutyasétáló, tőle kértek segítséget. 

Pénteken érkezett a jelzés a központba. A váci tűzoltók vonultak ki a helyszínre, és egy úgynevezett mozgóstég segítségével, kötélbiztosítás mellett egyenként kimentették a szigeten rekedt két embert

- erősítette meg a történteket Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Nem biztos, hogy a legjobb rejtekhelyet választották ezek az auótolvajok

február 24., 11:49 Módosítva: 2017-02-25 16:03:59
3

Egy erdős, bokros területen próbáltak elrejteni egy ellopott Suzukit az autótolvajok, de úgy látszik, hogy az ágak és a fák nem fedték be eléggé a kocsit, mert a rendőrök hamar megtalálták. 

És a két tolvajt is. 
Ez a látvány fogadta a salgótarjáni rendőröket.
Ez a látvány fogadta a salgótarjáni rendőröket.
Fotó: Police.hu
Távolról sincs vége, olvasson még

Titán szimata nélkül sokkal veszélyesebb hely lenne Jászkisér

február 23., 15:30 Módosítva: 2017-02-23 22:17:32
5

Több mint egy kilométeren keresztül kitartóan követte tolvajok nyomát Titán, a Jászapáti Rendőrörs nyomozóinak kutyája, neki köszönhetően sikerült a betörőket elkapni és egy idős asszony visszakapta az értékeit. 

Az egyedül élő asszonyhoz a tolvajok február 21-én éjjel törtek be Jászkiséren úgy, hogy befeszítették a bejárati ajtót. Miközben a nő aludt, a másik épületet teljesen kirámolták. Elvitték a fényképezőgépét, különböző háztartási tisztítószereket, karórát, mobiltelefont és arany ékszereket is. 

Titán szagot fogott és követte a tolvajok nyomait.
Titán szagot fogott és követte a tolvajok nyomait.
Fotó: Police.hu

Reggel vette csak észre, hogy idegenek jártak a házában, és azonnal szólt a rendőröknek. 

Ekkor jött Titán! 

Nácsa Gábor rendőr törzsőrmester kutyája azonnal szagot fogott. Több mint egy kilométeren át vezette a rendőröket, egészen a gyanúsítottak házáig. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Szabadlábra helyezték a kamionsofőrt, aki elgázolt egy rendőrnőt az M5-ön

február 23., 11:49 Módosítva: 2017-02-23 16:07:18
2

Mint arról korábban a Velvet is beszámolt, február 13-án halálos baleset történt az M5-ös autópályán. Egy kamionsofőr, mikor nem figyelte az utat, hanem a rádióján próbált adót váltani, elsodorta a leálló sávban igazoltató fiatal rendőrnőt és társát. A 23 éves törzsőrmester a helyszínen meghalt, a másik rendőr és egy nő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Két nappal később a nyomozási bíró harminc napra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, a sofőr ügyvédje azonban fellebbezést nyújtott be ellene. Most a Budapest Környéki Törvényszék  sajtóközleményt adott ki az ügyben, melyből kiderül, megszüntették az előzetes letartóztatást. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy hónap alatt sikerült megoldani, hogy ne fagyjanak meg a váci mentők

február 22., 16:39 Módosítva: 2017-02-22 21:30:00
4

Január 19-én írtunk róla, és akkor már két hete kockára fagytak éjjelente a váci mentők, mert

volt, hogy mínusz 12 fokra ébredtek az éppen szolgálatban lévők.

Az Országos Mentőszolgálat akkor azt mondta a Velvet megkeresésére, hogy 

Az OMSZ új, hétfőtől kinevezett főigazgatója személyesen tájékozódott az ügyben és utasítást adott a lehető leggyorsabb megoldásra a mentődolgozók megfelelő munkakörülményeinek biztosítása érdekében.

Erre most, február 22-én jött ki a hír az MTI-n, hogy

új kazánt kapott a váci mentőállomás.

 

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a következőt mondta:

A mentőállomásnak sok embert kell kiszolgálnia, ezért fontos folyamatos működésének biztosítása.

A helyszíni szemléje után még azt is közölte, hogy a gyors kivitelezés segítette a zökkenőmentes betegellátás fenntartását.

mti

Távolról sincs vége, olvasson még