horoszkóp

Helyszínelő

A Velvet baleset-, és bűnblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Elgázolta apját, miután összevesztek egy fagyizó teraszán

június 4., 08:45 Módosítva: 2017-06-04 16:27:46
2

A 21 éves férfi és édesapja egy annavölgyi fagyizó teraszán szóváltásba és dulakodásba keveredett. A vita itt nem ért véget, mert amikor a fiú beszállt az autójába, akkor szándékosan elütötte a felé induló apját. Ezt követően egy villanyoszlopnak ütközött.

Az édesapa a gépkocsi alá szorult. Súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani. A fiú ellen, aki az eset során ittas volt, emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást.

(police.hu)

Távolról sincs vége, olvasson még

A Balatonnál lezuhant egy siklóruhás férfi

június 4., 07:37 Módosítva: 2017-06-04 11:55:31
1

Egyelőre annyit tudni, hogy egy 47 éves szlovén férfi volt az illető, aki június 3-án, az esti órákban Siófok-Kiliti repülőtér közelében lezuhant. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

(Police.hu)

Távolról sincs vége, olvasson még

Halállal végződött egy szállodai verekedés Józsefvárosban

június 3., 18:58 Módosítva: 2017-06-04 22:02:58
5

Összeverekedett két férfi június 3-án, szombaton hajnalban Budapest VIII. kerületében, egy Csokonai utcai szállodában. A Velvet úgy tudja, hogy az egyik férfi szabályosan félholtra verte a másikat, aki olyan súlyosan megsérült, hogy életét a kórházban sem tudták megmenteni. A támadó közben elmenekült a helyszínről. A rendőrök nagy erőkkel keresik, de eddig nem akadtak a nyomára.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. június 3-án hajnalban arról értesítették a rendőrséget, hogy két férfi egy Budapest VIII. kerületi szálláshelyen összeverekedett. A néhány perc alatt a helyszínre érkező járőrök egy erősen vérző férfit találtak, akihez mentőt hívtak. A mentőszolgálat munkatársai a sérültet kórházba vitték, azonban a férfi életét nem tudták megmenteni

– írta közleményében a rendőrség.

Az ügyben halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben indult eljárás.

Update: A rendőrök néhány órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, N. Thomast, akit Józsefvárosban elfogtak és előállítottak. A nyomozók a 24 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Helyszínelő

· Jan 01, 1970 01:00am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Via police.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Fél órája vásárolt autóját törte rommá egy férfi a 86-os főúton

június 3., 15:19 Módosítva: 2017-06-04 10:52:06
6

Frissen vásárolt autóját törte totálkárosra egy sofőr június 3-án, szombaton a 86-os főúton.

A férfi Szombathelyen vett magának egy használt Renault Lagunát, de nem jutott vele túl messzire. Még 20 kilométert sem tett meg, amikor kocsija eddig tisztázatlan okból áttért a szemközti sávba, érintőlegesen ütközött egy kamionnal, majd a tetején többször átpördülve egy erdős területen landolt – derül ki 112press.hu beszámolójából.

A fülén könnyebb sérülést szenvedő sofőr a helyszínen azt mondta, hogy a balesetet defekt okozta. Ennek azonban némileg ellentmond, hogy a portál munkatársai ennek semmi nyomát nem látták az úton. Az meg végképp, hogy az autó gumijai közül - amelyek egyébként téliek voltak - szerintük egy sem lyukadt ki. Éppen ezért valószínűbbnek tűnik, hogy a férfi helytelenül választotta meg sebességét a jobbra ívelő kanyarban, és ezért sodródott le az útról.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Helyszínelő

· Jan 01, 1970 01:00am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Via 112press.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Egymillió dollárra perelte városát egy oaklandi tini, mert 30 rendőr vitte ágyba

június 2., 21:24 Módosítva: 2017-06-04 00:40:02
18

Jasmine Abuslin, egy oaklandi rendőrségi diszpécser lánya 16 éves korától bonyolódott szexbe édesanyja munkatársaival. A tini akkoriban Celeste Guap álnéven ténykedett fiatalkorú prostituáltként, és három év alatt összesen 30 egyenruhással bújt ágyba.

Jasmine Abuslin
Jasmine Abuslin
Fotó: Facebook

A jelenleg 19 éves Abuslin története azután került nyilvánosságra, hogy egy érintett rendőrtiszt, Brendan O'Brien 2015-ben öngyilkosságot követett el. A férfi állítólag azért ölte meg magát, mert a lány megfenyegette, hogy bemártja feletteseinél.

Távolról sincs vége, olvasson még

Korábban mentő volt a férfi, aki segített megmenteni egy 19 napos újszülöttet Dunakeszin

június 2., 12:40 Módosítva: 2017-06-03 14:18:01
8

Volt egészségügyi végzettsége, korábban mentőként dolgozott az a karbantartó, aki június 1-én segített egy 19 napos csecsemő újraélesztésénél. A szülők éppen a kórházból tartottak hazafelé, amikor észrevették, hogy a baba nem lélegzik. A korábbi információkkal ellentétben az eset a Dunakeszi háziorvosi rendelőben történt: ide rohantak be a szülők és itt kértek segítséget.

Az újraélesztést a háziorvos végezte, valóban egy jelenleg karbantartóként dolgozó férfi segített neki, aki nem laikusként állt neki az újraélesztésnek, egészségügyi végzettsége volt, pontosan tudta mit csinál. Jó, hogy a közelben volt, hiszen sokat számított, hogy ketten végezték ezt a műveletet. 

– mondta a Velvetnek az eset egyik szemtanúja. 

Kerestük az érintett karbantartót, aki azonban nem akart nyilatkozni a történtekről. Úgy tudjuk a kisbabát kórházba szállították, állapota már stabil. 

Eltűnt a 11 éves Frank Barbara, de szerencsére megtalálták

június 2., 11:12 Módosítva: 2017-06-02 21:27:58
19

A debreceni rendőrök a lakosság segítségét kérik egy eltűnt kislány, a 11 éves Frank Barbara eltűnése miatt. 

A kislány 2017. június 2-án 6 óra körül Hosszúpályiban felszállt a Debrecenbe menetrend szerint közlekedő autóbuszra és elindult az általános iskolába. A kislányt 7 óra 15 perckor látták utoljára Debrecen, Külsővásár téren, az autóbusz-pályaudvaron. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Felgyújtotta 10 éves iskolatársa haját egy balassagyarmati diák

június 2., 10:20 Módosítva: 2017-06-03 07:45:10
35

Az egyik balassagyarmati iskola ebédelőjénél állt sorba társaival egy 15 éves fiú, aki jó poénnak gondolta, ha meggyújtja 10 éves iskolatársa haját. A Balassagyarmati Járási Ügyészség szerint ez kevésbé volt jó poén és garázdaság miatt emelt vádat a kamasz ellen.

vádirat szerint a fiú először csak játszott az öngyújtójával, aztán viccből meggyújtotta az egyik lány haját. Az égő hajtincset végül egy másik diák oltotta el, aminek köszönhetően a lánynak nem esett komolyabb baja.

Az ügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben próbára bocsátást és pátfogó felügyeletének elrendelését indítványozta.

Távolról sincs vége, olvasson még

Nem sok kellett ahhoz, hogy megerőszakoljanak egy nőt a VIII. kerületben

június 2., 08:30 Módosítva: 2017-06-03 10:16:20
12

A VIII. kerületi Kisfaludy utcában lökte be egy kapualjba és kezdett késsel fenyegetni május 31-én egy férfi egy nőt, aki valószínűleg csak azért úszta meg, hogy támadója megerőszakolja, mert határozottan ellenállt. A férfi viszont még így is elvette a pénzét és mobiltelefonját, majd elmenekült a helyszínről.

A nő azonnal feljelentést tett, személyleírása alapján és a térfigyelő kamerák segítségével a rendőrök néhány órával később az Üllői úton ismerték fel a 34 éves férfit, akit elfogtak és őrizetbe vettek.

Sz. Jánost szexuális erőszak kísérlete és kifosztás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását, írja a police.hu.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy karbantartó mentett meg egy 19 napos csecsemőt Dunakeszin

június 1., 19:16 Módosítva: 2017-06-02 19:59:10
24

Egy 19 napos koraszülött babával tartott haza egy család  a kórházból június 1-én, amikor a baba hirtelen nem adott életjelet magáról. A Dunakeszi városi rendelőintézet környékén jártak, oda rohantak be segítségért.  

A segélykiáltásaikat meghallotta a rendelőben dolgozó karbantartó férfi és megkezdte a baba újraélesztését, majd  egy orvos és egy mentőtiszt folytatta, végül a kiérkező mentők stabilizálták állapotát. 

forrás hírpress

Távolról sincs vége, olvasson még

Ventilátorral verte kisgyerekeit egy debreceni nő

június 1., 10:45 Módosítva: 2017-06-02 11:53:38
5

Eltüntették a bejárati ajtó kulcsát, ezért egy ventilátorral verte össze 3 és 8 éves gyerekeit egy debreceni anya. A nőt férje jelentette fel a rendőrségen még tavaly július 30-án, és kiskorú veszélyeztetése miatt indítottak eljárást a 42 éves asszony ellen.

debrecen ventilátor
Fotó: police.hu

A nyomozás alatt kiderült, hogy a nő rendszeresen ivott a gyerekek mellett, és általában bent a lakásban dohányzott. A police.hu azt írja, hogy a rendőrség felvette a kapcsolatot az illetékes gyermekvédelmi hatóságokkal, azt viszont nem tudni, hogy ennek mi lett az eredménye.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság most zárta le a nyomozást, az ügy iratait pedig vádemelési javaslattal elküldték az illetékes ügyészségnek.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Helyszínelő

· Jan 01, 1970 01:00am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments
Távolról sincs vége, olvasson még

Svédországban is gyilkolhatott a Yorkshire-i Hasfelmetsző

május 31., 19:01 Módosítva: 2017-06-01 13:43:21
1

Peter Sutcliffe, az egykori teherautósofőr azzal érdemelte ki a Yorksire-i Hasfelmetsző becenevet, hogy az 1970-es években tizenhárom fiatal nőt mészárolt le Észak-Angliában. A jelenleg 70 éves, életfogytiglani börtönbüntetését töltő sorozatgyilkos elég brutális módon végzett többségében prostituáltként dolgozó áldozataival: volt, akit kalapáccsal vágott fejbe, másokat meg késsel vagy csavarhúzóval szúrt hasba. A férfi aktáit most Nyugat-Yorkshire rendőrsége porolta le, mert felmerült, hogy két svéd nő máig megoldatlan gyilkossági ügye mögött is ő állhat.

A Kvällsposten című lap szerint a brit nyomozók a svéd hatóságokkal együttműködve próbálnak utánajárni Sutcliffe érintettségének az 1980-ban történt halálesetekben. Egyik lehetséges áldozatát, egy 31 éves nőt augusztusban Göteborgban találták meg, a másik - egy 26 éves nő - holtteste pedig szeptemberben Malmőből került elő. 

Az, hogy a sorozatgyilkos Malmőben tartózkodhatott a második gyilkosság idején, már 1981 januárjában is felmerült. Egy utas tudni vélte, hogy Dániából egy kompjárattal érkezett az országba, de az információ akkor nem jutott el a brit nyomozókhoz.

A malmői rendőrség korábban megerősítette, hogy megőrizték azokat a hajszálakat, amiket az egyik holttesten találtak. Ezeknek a vizsgálata talán választ adhat rá, hogy tényleg a hasfelmetsző volt-e a tettes. A helyzetet ugyanakkor tovább bonyolítja, hogy az 1985 előtt történt megoldatlan gyilkosságokat a svéd jog elévültnek tekinti, a brit szabályozás viszont nem.

Sutcliffe, akit hét emberölési kísérlettel is vádoltak, még 1981-ben kapott életfogytiglant az 1975 és 1980 között elkövetett yorksire-i gyilkosságok miatt. Mivel paranoid tudathasadást diagnosztizáltak nála, a nyugat-londoni Broadmoor kórházba került, ahol a legmagasabb fokú őrizet alatt tartották fogva. 2015 decemberében azonban megállapították, hogy mentális betegsége már nem áll fenn, ezért átszállították a Frankland börtönbe.

Via The Local

Távolról sincs vége, olvasson még

Kutyát még nem akartak ennyire megtalálni, mint Szaffit

május 31., 15:27 Módosítva: 2017-06-01 16:41:22
1008

Elég kegyetlen érzés, ha az ember hű társa/barátja/családtagja és mindene, amit egy kutya jelenthet számára egyszerűen eltűnik, ezért is kérjük, hogy segítsen megtalálni Szaffit, a 10 éves szuka német juhászkutyát, akinek egy hete, május 23-án veszett nyoma az üllői Sportliget lakóparkból.

Szaffi rosszul lát és hall, ezért valamivel bonyolultabb most az élete. Viszont chipezett, szóval ha már befogadta, nézzen el vele egy állatorvoshoz! A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata már egy hete keresi a kutyát és próbál segíteni rajta, most viszont önt is arra kérik, ha látta valahol az állatot, hívja a +36-70-458-7000 telefonszámot!

Ezért nem jó poén befogni a sofőr szemét, miközben vezet

május 31., 12:47 Módosítva: 2017-06-01 13:43:20
3

Orosházán, még februárban történt a baleset, hogy egy Suzuki Swift villanyoszlopnak csapódott. Senki sem szenvedett komoly sérülést. Mindez nem történt volna meg, ha a hátsó ülésre beültetett részeg 17 éves fiú nem kezdi el rángatni a sofőr fejét, valamint nem fogja be annak szemét.

Miután nekitolattak a villanyoszlopnak, a sofőr  hívta a rendőröket, az ittas fiú pedig kiszállt az autóból és elhagyta a helyszínt, de két órán belül elfogták.

Közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene. A nyomozást már lezártak, majd május 30-án az ügy iratai vádemelési javaslattal elküldték  Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre.

(police.hu)

Távolról sincs vége, olvasson még

Először és utoljára beszélnek magukról és a robbantásról a Teréz körúti merényletben megsérült rendőrök

május 31., 09:36 Módosítva: 2017-05-31 18:17:02
9

Nyolc hónappal a merénylet után újra egészségesen jelentkezett szolgálatra az a két rendőr, akik életveszélyes sérüléseket szenvedtek a  Teréz körúti robbantásban . Június elsejétől folytatják hivatásukat.

Andirkó Szabina és Vantara László törzsőrmesterek először és utoljára beszélnek magukról, a 2016 szeptemberében történt robbantásról, érzéseikről és hivatásukról.

Honnan jött, hogy rendőrnek álljanak?

Andirkó Szabina érettségi előtt még a omdellkedéssel kacérkodott, de rájött, hogy a szépség nem minden, és a szépségipar sem vonzotta anyyira. Mivel testvére határőr volt, ezért volt némi rálátása a hivatásra, ami meg is tetszett neki. Vantara László már a középiskolában gondolt rá, hogy rendőr lesz, de közben más is érdekelte, de ennél a korábbi elgondolásánál maradt.

Mi volt a legemlékezetesebb intézkedésük?

"...egy családi veszekedés volt még Óbudán. A bejelentés szerint egy fiú nem kapott pénzt az apjától, összevesztek, a férfi egy bárddal fenyegetőzött. Az információk szerint a férfi elment hazulról, ám a lakás átvizsgálása közben mégis ráakadtam. Erősebb volt, mint én, agresszív is, reflexből cselekedtem. Az vezérelt, hogy ártalmatlanítanom kell, ne tehessen kárt másokban. Szétfeszítettem a felkarját, és segítségért kiabáltam a járőrtársamnak, sikerült megoldanunk a helyzetet"

- mondta Andirkó Szabina.

Távolról sincs vége, olvasson még

A Teréz körúti robbantásban megsérült rendőrök újra munkába állnak

május 30., 20:57 Módosítva: 2017-05-31 21:39:19
32

Nyolc hónappal a merénylet után újra egészségesen jelentkezett szolgálatra az a két rendőr, akik életveszélyes sérüléseket szenvedtek a Teréz körúti robbantásban. Június elsejétől folytatják hivatásukat.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy csecsemő holttestét találták meg egy felsőzsolcai ház budijában

május 30., 15:42 Módosítva: 2017-05-30 20:58:14
8

Csak néhány órával a kórházba szállítása előtt szülhette meg csecsemőjét az a nő, aki aztán az újszülöttet felsőzsolcai háza budijában hagyta.

felsőzsolcai csecsemőgyilkosság.1jpg
Fotó: police.hu

A 41 éves asszonyt 2017. május 28-án alhasi fájdalmak miatt szállítottak kórházba, ahol az orvosok megállapították, hogy a nő nem sokkal korábban szülhetett, ezért a rendőrségnek is szóltak. A nyomozók az asszony felsőzsolcai otthonában viszont már csak a csecsemő holttestét találták meg.

felsőzsolcai csecsemőgyilkosság
Fotó: police.hu

A police.hu azt írja, hogy a nőt a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, és hogy a haláleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

Ez az érdi férfi hat év után feltámadt

május 30., 14:25 Módosítva: 2017-05-31 14:47:17
8

Csalás, sikkasztás és közokirat-hamisítás miatt is eljárás folyt az ellen az érdi férfi ellen, aki 2011-ben úgy döntött, inkább meghal. Vagyis csak úgy tett: 

2011. június 22-én hamis iratokkal halottá nyilváníttatta magát,

majd elrejtőzött a hatóságok elől. Egészen jól is ment, a rendőrök ugyanis csak hat év után, május 29-én fogták el a férfit Szegeden. Bár a  nyomozók más nevére kiállított magyar és külföldi okmányokat találtak nála, a férfit eredetileg T. Zsoltnak hívják, 43 éves és Érden élt. 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, amiről a bíróságnak legkésőbb csütörtökön kell döntenie.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy irhacsizmát viselő nő holttestét találták meg Csengernél

május 30., 14:24 Módosítva: 2017-05-30 19:18:24
7

Május 20-án, 14 óra körül, rendőrök találtak rá a Szamos folyó csengeri oldalán, a magyar-román határtól körülbelül 100 méterre egy ismeretlen személyazonosságú női holttestre - közölte  a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az elhunyt nő 155 cm magas, normál testalkatú, szőkés-barna hajú. Barna színű, magas sarkú irha csizmát viselt, virágmintás női nadrágot, fekete színű ADIDAS feliratú melegítőt, kötött, vajszínű női pulóvert. 

A holttest személyazonosságát nem sikerült megállapítani. A rendőrség kéri, hogy aki a személyleírás alapján az elhunyt nőt felismeri, személyazonosságával kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Helyszínelő

· Jan 01, 1970 01:00am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments
Távolról sincs vége, olvasson még

Szexelni ment, de nem szex lett belőle

május 30., 09:22 Módosítva: 2017-05-31 09:36:13
11

Két és fél millió forinttal rövidített meg egy férfit az egyik budapesti szállodában egy nő, még 2015 decemberében. Az úr a hotelszobájába elvileg szexre invitálta a hölgyet, akinek egy szobakártyát is adott, csakhogy mire a nő odaért, a férfi kidőlt. 

A nő átkutatta a szobát, eltette a férfi óráját, mobiltelefonját és a táskájából a készpénzét, majd távozott. Az ügyészség most emelet vádat a nő ellen, aki, ha elítélik, akár öt évet is kaphat kifosztás bűntette miatt.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ez a biciklitolvaj különösen kényes lehetett az illatára

május 30., 08:56 Módosítva: 2017-05-30 16:21:05
1

Egy parfüm buktatta le a nyíregyházi tolvajt, aki korábban egymás után lopta a bicikliket: a 20 éves nyírtéti P. György egy drogériában rejtette a pulóvere alá, május 26-án. A biztonsági őr észrevette és értesítette a rendőröket – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök megállapították, hogy az előállított férfi összefüggésbe hozható Napkor és Apagy településeken májusban elkövetett kerékpárlopásokkal.
Távolról sincs vége, olvasson még

Parkoló autókba csapódott egy mikrobusz a IX. kerületben

május 30., 08:18 Módosítva: 2017-05-30 10:51:49
8

Egy személyautó és egy mikrobusz karambolozott május 30-án, kedden reggel a IX. kerületi Gubacsi út és Timót utca kereszteződésében. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a kisbusz felborult és több parkoló autónak csapódott. 

A Katasztrófavédelem azt írja, hogy a balesetben összesen négyen sérültek meg, úgy tudjuk, hogy ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben. A baleset egy ideig az 51-es villamos forgalmát is akadályozta,  de ezt a tűzoltók már megszüntették.

Távolról sincs vége, olvasson még

Kamion és autó ütközött Pesterzsébeten, öten megsérültek

május 29., 16:18 Módosítva: 2017-06-09 18:58:15
4

Öt ember sérült meg hétfő délután egy balesetben, Pesterzsébeten. A Határ út 100. szám előtt egy személyautó és egy kamion összeütközött. Az összetört járművek a villamosforgalmat is akadályozzák - írja a police.hu.

A szemle idejére a rendőrök a forgalmat váltakozva egy sávon engedik.

baleset (2)
Fotó: velvet
Távolról sincs vége, olvasson még

Fotelt tett a nyakára, hogy elhallgattassa áldozatát egy 17 éves rabló

május 29., 08:29 Módosítva: 2017-05-30 09:06:06
13

Egy 17 éves tokodi fiú május 28-án hajnalban az ablakot betörve jutott be egy sárisápi családi házba, majd kutakodni kezdett. Az ott élő 66 éves asszony észrevette, hogy valaki lámpával világít otthonában, ezért rászólt. A rabló erre odalépett ágyához és befogta a száját. Az idős nőnek ugyan sikerült kiszabadulni szorításából, de a fiú válaszul ágyneműt húzott a fejére és rátett egy fotelt a nyakára.

A rablás helyszíne
A rablás helyszíne
Fotó: Police.hu

A gyanúsított ezután készpénzt, cigarettát és élelmiszereket szedett össze a házból, majd elmenekült a helyszínről. A fiatalkorú rabló nem sokáig örülhetett zsákmányának. A rendőrök még aznap este elfogták. A fiúval szemben – aki beismerő vallomást tett –, rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A rendőrök még aznap elfogták a fiút
A rendőrök még aznap elfogták a fiút
Fotó: Police.hu
Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Helyszínelő

· Jan 01, 1970 01:00am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Via police.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Több méteren át tolta maga előtt egy vonat a sínekre hajtó autót Mendén

május 27., 18:27 Módosítva: 2017-05-28 22:09:25
41

A Pest Megyei Mendén történt halálos balesetben a pusztaszentistváni vasúti átjáróban a sínekre hajtott egy autó, majd az arra járó vonatszerelvénynek ütközött.

A Velvet információi szerint az ütközést követően a vonat több méteren keresztül tolta maga előtt az autót, amelyből a monori és fővárosi tűzoltók később feszítővágóval tudták csak kivágni a járműben utazó két sérültet. Sem a nő, sem a férfi életét sem tudták megmenteni, a vonaton utazók közül azonban senki sem sérült meg.

A MÁV honlapján azt írják, hogy az autó a Békéscsabáról Budapestre tartó gyorsvonattal ütközött, és hogy az átjáróban a fény- és félsorompó állítólag jól működött. A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés idejére - 3-4 órára - Sülysáp és Mende között mindkét vágányt le kellett zárni, mert az autó roncsai szétszóródtak.

Az utasokat pótlóbuszok szállítják Mende és Sülysáp között, az InterCity vonatok viszont kerülő útvonalon, a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalszakaszon közlekednek. Az átszállások miatt 20-50 perccel növekedhet a menetidő a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vasútvonalon.

Amint bővebb információval rendelkezünk az eset körülményeit illetően, posztunkat frissítjük. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy szolnoki tolvaj a saját kárán tanulta meg, hogy lapostetőn bujkálni nem jó ötlet

május 26., 15:13 Módosítva: 2017-05-26 22:03:14
2

Egy többszörösen körözött 18 éves fiú, bizonyos S. Lajos április 9-én mászott be egy szolnoki vállalkozás telephelyére, bement az épületbe és egy öltözőszekrényből különféle holmikat lopott el. A tolvaj ezután az udvaron parkoló kocsikat is átkutatta, majd elmenekült a helyszínről.

A szolnoki rendőrök rövid időn belül azonosították a fiút. A nyomozás során arra is fény derült, hogy nem először vetett szemet mások tárgyaira. Volt, hogy lakóházak udvaráról lopott létrát, kerekeket, kerékpárvázat, máskor meg akkumulátort, felniket, fémhulladékot vitt magával, de leginkább autókból nyúlt le pénztárcákat és elektronikai eszközöket.

Bár tolvajként elég hatékonynak bizonyult, S. Lajos rátermettsége a rejtőzködésre már nem terjedt ki. Május 25-én hajnalban ugyanis egy szolnoki ház tetején próbált elbújni a nyomában lévő rendőrök elől. Egy olyan háztetőn, ami történetesen teljesen lapos volt, így nem igazán sikerült beleolvadni környezetében.

A rendőrök a helyszínen elfogták a fiút, majd lopás bűntett és más vagyon elleni bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene eljárást. A Szolnoki Járásbíróság pedig május 26-án elrendelte előzetes letartóztatást.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Helyszínelő

· Jan 01, 1970 01:00am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Via police.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Súlyosabb bűncselekmény miatt emelhetnek vádat az Ó utcában halálra vert turista ügyében

május 26., 14:25 Módosítva: 2017-05-27 12:10:20
1

Súlyos testi sértés helyett végül halált okozó testi sértéssel gyanúsítja a rendőrség azt a 27 éves ausztrál férfit, aki tavaly márciusban vert halára egy 46 éves új-zélandi turistát az egyik Ó utcai hostelben. H. Johnatánt a rendőrök az egyik fővárosi kórházban fogták el, mert verekedés közben eltört a keze. A BRFK most zárta le a nyomozást és küldte meg az iratokat a Fővárosi Főügyészségnek, így hamarosan vádat emelhetnek az ausztrál ellen.

Az ausztrál férfi 2016. március 25-én hajnalban vitázott össze az új-zélandi vendéggel, akivel először a hostel közös helyiségében balhéztak, aztán az egyik szobában verekedtek. A férfi csak három nappal később, március 28-án vesztette életét, és

az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint azokat a sérüléseket, amelyek miatt meghalt, csak órákkal a halál beállta előtt szerezhette.

Egy másik szakértő később viszont megállapította, hogy a férfi halálában közrejátszottak azok a sérülések, amelyeket H. Jonathan okozott neki. 

Finta Eszter, a férfi ügyvédje ezért egy másik igazságügyi orvosszakértőt kért fel, hogy vizsgálja meg az ügyiratot. A védő szerint ugyanis „számtalan tényező van, ami közrejátszhatott az új-zélandi férfi halálában.″ Nem tudni például, hogy a sértett miért nem ment orvoshoz a halála előtti napokban, ha rosszul volt? Ráadásul gyógyszereket szedett, és úgy tudjuk, pacemakere is volt. 

Az ausztrál férfit 2016. március 31.én a bíróság lakhelyelhagyási tilalom alá helyezte, Később viszont előzetes letartóztatásba került, mert tavaly májusban kisebb ámokfutásba kezdett a Dessewffy utcában: először belerúgott egy parkoló autóba, és letörte annak, és egy másik kocsinak a visszapillantó tükrét. Az előzetes letartóztatását azóta megszüntették, és lakhelyelhagyási tilalom alatt áll. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Az éjjeliőr is benne volt a nagy debreceni malaclopásban

május 26., 13:12 Módosítva: 2017-05-30 16:20:30
8
A következő történetben ennek a Trabantnak lesz kulcsfontosságú szerepe!
Egyes számú bűnjel.
Egyes számú bűnjel.

A debreceni sertéstelep éjjeliőre szövetkezett egy 16 éves fiúval, és kitervelték, hogy a telepről ellopják a kismalacokat, és utólag szétosztják a zsákmányt egymás között. Május 25-én reggel az őr beengedte tettestársát a telepre, aki a Trabant hátsó részébe pakolta az állatokat, majd a közeli szántóföldön elhajtott. 

Így nézett ki a rakodótér.
Így nézett ki a rakodótér.
Fotó: Police.hu

Összesen 12 állat fért el az autóban - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Távolról sincs vége, olvasson még

Villámcsapás után meghalt egy 9 éves kislány Bodajkon

május 25., 16:20 Módosítva: 2017-05-27 12:59:34
8
 

Villám csapott egy családi ház udvarába a Fejér megyei Bodajkon, ahol egy 9 éves kislány játszott. A 112 Press úgy tudja, hogy a villámcsapás következtében a kislánynak leállt a keringése. 

A gyermeket az édesanyja újraélesztette, és kórházba is szállították, ahol másnap reggelre a gyermek elhunyt. 

A tragikus kimenetelű villámcsapás még a hét elején történt.

Az üggyel kapcsolatban a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a portállal annyit közölt, hogy közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit.

Távolról sincs vége, olvasson még

Gépkocsi hajtott egy dabasi pékség kirakatába

május 25., 15:59 Módosítva: 2017-05-25 18:27:31
5

Dabason, a Bartók Béla úti körforgalmából egy autó hajtott az út melletti  pékségbe, értesült a Velvet.

A jármű nagy sebességgel ütközött az épületnek, beszakítva annak üvegkirakatát, majd a teljes üzlethelyiséget elfoglalva.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság információi szerint egy ember megsérült, a mentők kórházba szállították. 

Távolról sincs vége, olvasson még