Országos előrejelzés

 • 04.23.
  Szerda
  zápor
  Min: 10°C
  Max: 23°C
 • 04.24.
  Csütörtök
  zápor
  Min: 12°C
  Max: 23°C
 • 04.25.
  Péntek
  eső
  Min: 12°C
  Max: 18°C
 • 04.26.
  Szombat
  zápor
  Min: 10°C
  Max: 20°C
 • 04.27.
  Vasárnap
  felhős
  Min: 9°C
  Max: 21°C
 • 04.28.
  Hétfő
  zápor
  Min: 10°C
  Max: 17°C
 • 04.29.
  Kedd
  zápor
  Min: 9°C
  Max: 19°C
 • 04.30.
  Szerda
  zápor
  Min: 9°C
  Max: 20°C

Budapest légszennyezettsége

2014. április 23. 07:00

36 órás előrejelzés

Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 11,8
Velencei-tó (Agárd) 13,7
Tisza (Kisköre-felsö) 13,1
Fertö-tó (Fertörákos) 13,6
Duna (Budapest) 13
Tisza (Szolnok) 13,3

Szerdán napközben a napos időszakok mellett továbbra is gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, illetve délutántól délnyugat felől a fátyolfelhőzet is megnövekedhet. Szórványosan - nagyobb eséllyel az ország északi, északkeleti felén - számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. A gyenge, mérsékelt északi, északkeleti szél csak zivatarok idején erősödhet meg. A csúcshőmérséklet 19 és 24°C között alakul. Csütörtök reggel hazánk nagy részén erősen felhős időre ébredhetünk, az északkeleti tájak fölött lesz vékonyabb a felhőzet. A déli, délnyugati határ mentén kisebb eső, zápor kialakulhat, illetve helyenként ismét párássá válhat a levegő. Az északi, északkeleti szél főként nyugaton és az Alföldön megélénkülhet, hajnalra 8 és 14°C közé hűl a levegő. Napközben többször lesz fölöttünk erősen felhős az ég, a szerdainál kevesebb napsütésre van kilátás. Több helyen - nagyobb számban az Alföldön - számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Az északkeleti szelet élénk, zivatarban erős lökések kísérhetik, délutánra 20 és 25°C közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán sem érkezik markáns front a térségünkbe, azonban fejfájás, migrén, alvásproblémák továbbra is előfordulhatnak. Feszültebbek, dekoncentráltabbak lehetünk. A fülledt idő miatt légszomj, mellkasi panaszok jelentkezhetnek, vérnyomás-problémákra is számítani kell. Zivatarok idején felerősödhetnek az asztmás panaszok. Helyenként erős lehet az UV-sugárzás!

Közlekedésmeterológia

Szerda reggel, kora délelőtt többfelé pára, illetve köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Napközben északon, északkeleten szórványosan, máshol csak helyenként számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, melyek környezetében vizes, csúszós útszakaszokkal, hirtelen lecsökkenő látástávolsággal találkozhatunk. A naposabb tájakon érdemes vezetés közben napszemüveget viselni! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Átmenetileg ismét csökkent a pollenkoncentráció. Elsősorban a platán, illetve helyenként még a tölgy, valamint az eperfafélék virágpora lehet jelen tüneteket okozó közepes mennyiségben, magas koncentrációt azonban az elkövetkező napokban valószínűleg nem érnek el. A nyír, a kőris, a fűz, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. Előfordulhat még a vadgesztenye, a bükk, a dió, a fenyő- és csalánfélék, valamint a pázsitfűfélék pollenjéből is egy-egy szem a levegőben. A kültéri allergén gombák koncentrációja jellemzően alacsony.

Sugárzás

Részletes UV térkép.