horoszkóp

Országos előrejelzés

Budapest légszennyezettsége

2015. július 3. 07:00

36 órás előrejelzés

Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 22,8
Velencei-tó (Agárd) 22,5
Tisza (Kisköre-felsö) 21,4
Fertö-tó (Fertörákos) 24
Duna (Budapest) 19,3
Tisza (Szolnok) 21,4

Pénteken is a napsütésé lesz a főszerep, legfeljebb a Dunántúl és az északkeleti tájak fölött jelenhet meg kevés felhő az égen. Többfelé megélénkül az északkeleti szél. Délutánra 28 és 33 fok közé melegszik a levegő. Szombaton virradóra a nyugati és a keleti határon lehet némi felhő az égbolton, másutt többnyire derült időre ébredhetünk. A gyenge vagy mérsékelt légmozgás mellett mindössze 14 és 19 fok közé hűl a levegő. Napközben sok napsütésre, igazi strandidőre van kilátás. Időnként kisebb felhők megjelenhetnek az égen, de ezekből csapadék természetesen nem várható. A légmozgás általában gyenge, mérsékelt marad. Délután 30 és 33°C közötti maximumokat mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken sem várható fronthatás, de a meleg idő miatt melegfronti tüneteket jelentkezhetnek; tompaság, dekoncentráltság, migrén előfordulhat. Nehéz napok várnak az idősekre és a szívbetegre a közelgő hőhullám miatt. Többfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért 11 és 15 óra között kerüljük a direkt napfényt, illetve gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Viseljünk napszemüveget, szalmakalapot! Fogyasszunk kellő mennyiségű folyadékot, hogy elkerüljük a dehidratációt!

Közlekedésmeterológia

Pénteken folytatódik a napos, száraz idő, így leginkább a napszemüveg viselése ajánlott vezetés közben. Az autóban mindig tartsunk magunkban folyadékot, gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járművekben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék és a csalánfélék koncentrációja elérheti a közepes-magas szintet. Az útifű és a lórom koncentrációja általában alacsony marad, de helyenként elérheti a közepes szintet. Már elkezdődött a libatopfélék és a kenderfélék virágzása is, de pollenjükből egyelőre csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kevésbé jelentős allergének közül általában alacsony koncentrációban jelen van még a fenyőfélék, a hársfa, a szelídgesztenye, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágpora. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a nagyon magas szintet is.

Sugárzás

Részletes UV térkép.