horoszkóp

Országos előrejelzés

Budapest légszennyezettsége

2015. október 13. 13:00

36 órás előrejelzés

Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 11,9
Velencei-tó (Agárd) 12,4
Tisza (Kisköre-felsö) 14,8
Fertö-tó (Fertörákos) 9
Duna (Budapest) 13
Tisza (Szolnok) 14

Kedden napközben délnyugat felől ismét csapadékmező érkezik egy újabb mediterrán ciklonnak köszönhetően, így estig a Dunántúlon ismét többfelé eleredhet az eső, és máshol is sok lesz a felhő, inkább csak rövidebb napos időszakok lehetnek. A Dunántúlon délutántól megélénkül a keleti-délkeleti szél. Délután 9-15°C között alakulhatnak a maximumok. Szerda reggelre az ország jelentős részére kiterjed az újabb esőzés, ez alól inkább csak a keleti, északkeleti tájak jelenthetnek kivételt. A középső tájakon és a Dunántúlon többfelé megélénkül, a Bakonyban helyenként akár meg is erősödhet a keleti, délkeleti szél. Viszont enyhébb lesz a hajnal, a legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 10°C között alakul. Napközben alapvetően borult lesz fölöttünk az ég, csupán eleinte az északkeleti csücsökben lehet kissé vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. Sokfelé várható eső, záporeső, főként a Dunántúlon, délen és a középső tájakon hullhat jelentős mennyiség. A keleties szelet többfelé élénk lökések kísérhetik. Délutánra hazánk nagy részén 9 és 14 fok közé melegszik a levegő, de keleten, északkeleten 15-16 fok is lehet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden délután délnyugat felől egyre erőteljesebbé válik a kettősfronti hatás. Emiatt ismét felerősödhetnek a szívbetegek panaszai, fejfájás, vérnyomás-problémák jelentkezhetnek. A borongós időben fáradékonyabbak, lehangoltabbak, dekoncentráltabbak lehetünk. Reggel a hideg időben pedig felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély!

Közlekedésmeterológia

Kedden kezdetben néhol az északkeleti tájakon találkozhatunk kisebb esőtől vizes, csúszós utakkal, majd délután délnyugat felől a Dunántúlon egyre nagyobb területen okozhat vizes, csúszós utakat az újabb esőzés. Reggel, kora délelőtt helyenként pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Főként délutántól a Dunántúlon élénk keleti-délkeleti széllökések ronthatják kissé a járművek menetstabilitását. Tompábbak lehetnek reflexeink, ezért tartsunk nagyobb követési távolságot, vezessünk nagyon óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A lehűlés a csapadékos idő hatására országszerte minimálisra csökkent a pollenterhelés. A parlagfű, valamint a többi nyáron virágzó allergén növény, mint a csalánfélék, a pázsitfüvek, a libatopfélék, az üröm, az útifű, valamint a kenderfélék pollenjéből is csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma azonban továbbra is elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.