horoszkóp

Országos előrejelzés

Budapest légszennyezettsége

2014. november 22. 20:00

36 órás előrejelzés

Hójelentés cm
Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 9,5
Velencei-tó (Agárd) 8,6
Tisza (Kisköre-felsö) 9,1
Fertö-tó (Fertörákos) 8,2
Duna (Budapest) 8,9
Tisza (Szolnok) 8,9

Vasárnap reggel többfelé találkozhatunk párás, ködös tájakkal, helyenként sűrű köd is képződhet gyenge ködszitálással. A légmozgás szinte mindenhol gyenge marad. A minimum-hőmérséklet -2 és +5°C között alakul. Napközben kelet felől szakadozni kezd a felhőzet, így elsősorban a keleti, északkeleti tájakon többórás napsütésre is számíthatunk, míg az ország nyugati felén marad a borús, felhős idő. Számottevő csapadék ekkor sem lesz. Északnyugaton mérsékelt lehet a délkeleti szél, másutt gyenge. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 9°C között alakul. Hétfő reggelre is sokfelé válik ködössé, párássá a levegő, délkeleten sűrű, egybefüggő köd is kialakulhat. A légmozgás eleinte gyenge lesz, napközben az Észak-Dunántúlon többfelé felélénkülhet a délkeleti szél. Folytatódik a többnyire felhős, borongós idő, kevés napsütéssel. Hajnalban -1, +4°C közötti minimumokat, napközben 4 és 8°C közötti maximumokat mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Vasárnap sem várható fronthatás, viszont a többfelé párás, ködös idő az ízületi fájdalmakkal küszködők helyzetét nehezíti. A levegő jelentősen nem melegszik fel, ezért öltözzünk melegebben, könnyedén megfázhatunk! A nyirkosabb idő miatt alacsonyabb lehet a hő- és komfortérzetünk is. Többfelé a szürke idő miatt levertség, álmosság lehet a jellemző. A nagyvárosokban és a mélyebb völgyekben romlik a levegő minősége, keveset tartózkodjunk a szabadban ezeken a helyeken!

Közlekedésmeterológia

Vasárnap hazánk nagy részén száraz utakra készülhetnek az útnak indulók, hajnalban azonban többfelé pára, köd képződhet, melyek jelentősen ronthatják a látási viszonyokat! Helyenként sűrű köd is kialakulhat, ahol a látástávolság 10-20 méterre csökkenhet, valamint szórványosan ködszitálás eredményezhet nedves, csúszós útszakaszokat! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Sugárzás

Részletes UV térkép.