Országos előrejelzés

 • 07.23.
  Szerda
  zivatar
  Min: 17°C
  Max: 24°C
 • 07.24.
  Csütörtök
  zápor
  Min: 15°C
  Max: 27°C
 • 07.25.
  Péntek
  felhős
  Min: 16°C
  Max: 30°C
 • 07.26.
  Szombat
  zápor
  Min: 18°C
  Max: 31°C
 • 07.27.
  Vasárnap
  zápor
  Min: 19°C
  Max: 32°C
 • 07.28.
  Hétfő
  zivatar
  Min: 19°C
  Max: 32°C
 • 07.29.
  Kedd
  zivatar
  Min: 19°C
  Max: 29°C
 • 07.30.
  Szerda
  zápor
  Min: 15°C
  Max: 25°C

Budapest légszennyezettsége

2014. július 23. 09:00

36 órás előrejelzés

Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 23,8
Velencei-tó (Agárd) 24,6
Tisza (Kisköre-felsö) 24,9
Fertö-tó (Fertörákos) 24
Duna (Budapest) 22,9
Tisza (Szolnok) 24,8

Szerda elszórtan, de elsősorban a Dunától keletre és délnyugaton alakulhat ki zápor, zivatar. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északi, északkeleti szél, de a zivatarok környezetében még mindig számítani kell erős, viharos lökésekre. 20 és 27°C közé melegszik a levegő, északkeleten várató a hűvösebb idő. Csütörtök reggel nyugat-északnyugat felől már felszakadozhat a felhőzet, helyenként párássá válhat a levegő, míg keleten továbbra is előfordulhat kisebb eső, záporeső. Napközben elsősorban a Duna vonalán és az attól keletre eső területeken alakulhat még ki zápor, zivatar. Mérséklődik a szél, hajnalban 13-18°C várható, délután 25 és 28°C közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán továbbra is kettős fronthatás érvényesül majd, ami a mindkét frontra érzékenyeknél kellemetlen panaszokat okozhat. Jelentkezhet fejfájás, migrénese panaszok, mellkasi fájdalom, zöldhályogos rohamok, reumatikus, ízületi és kopásos eredetű fájdalmak felerősödése, görcsös panaszok. Tompábbak, fáradtabbak lehetünk, a reflexek és reakcióidő csökkenhet.

Közlekedésmeterológia

Szerdán országszerte számítani kell záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós utakra. Heves zivatarok közelében - elsősorban keleten - erős széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását, illetve hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. Közlekedjünk óvatosan, ugyanis helyenként vízátfolyások is nehezíthetik majd a közlekedők dolgát. Tompábbak lehetünk, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Ezen a héten a pollenkoncentráció csökkenni fog az időjárásnak köszönhetően. A csalánfélék virágpora a közepes-, magas szintet éri el, az útifűfélék, a pázsitfűfélék koncentrációja csökkent, közepes, alacsony tartományban alakul. A lórom és a libatopfélék pollenkoncentrációja alacsony. Emelkedett az üröm virágporának mennyisége, valamint a huzamosabb ideig tartó jó idő hatására megjelent a parlagfű is. A kültéri allergén gombák koncentrációja az elkövetkezendő napok meleg és csapadékos időjárása miatt elérheti a magas, helyenként a nagyon magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.