Országos előrejelzés

 • 04.16.
  Szerda
  zápor
  Min: 2°C
  Max: 13°C
 • 04.17.
  Csütörtök
  szitálás
  Min: 4°C
  Max: 15°C
 • 04.18.
  Péntek
  zápor
  Min: 6°C
  Max: 20°C
 • 04.19.
  Szombat
  zivatar
  Min: 9°C
  Max: 20°C
 • 04.20.
  Vasárnap
  zápor
  Min: 8°C
  Max: 17°C
 • 04.21.
  Hétfő
  zivatar
  Min: 9°C
  Max: 19°C
 • 04.22.
  Kedd
  zivatar
  Min: 10°C
  Max: 20°C
 • 04.23.
  Szerda
  zápor
  Min: 10°C
  Max: 21°C

Budapest légszennyezettsége

2014. április 16. 04:00

36 órás előrejelzés

Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 12
Velencei-tó (Agárd) 12,4
Tisza (Kisköre-felsö) 13
Fertö-tó (Fertörákos) 11
Duna (Budapest) 12,2
Tisza (Szolnok) 13,4

Szerdán virradóra több helyen is csökken a felhőzet mennyisége, a Dunántúlon lehetnek felhősebb tájak, de számottevő csapadék sehol sem várható. Többfelé élénk, nyugaton erős, olykor viharos lesz az északias szél. A hajnali órákban 0 és 5 fok közé hűl a levegő, de az Északi-középhegység derült, szélcsendes völgyeiben fagyhat is. Napközben az erőteljes gomolyfelhő-képződés következtében főként a Dunántúl keleti tájain várhatóak ismét záporok, esetleg egy-egy gyenge zivatar, miközben délután kelet, délkelet felől a Tiszántúl fölé réteges felhőzet sodródik. Erős, többfelé viharos lesz az északi, északkeleti szél. Délutánra 11 és 15°C közé melegszik mindössze a levegő. Csütörtök reggelre délkelet felől megvastagszik a felhőzet, nyugaton, északnyugaton lehetnek kevésbé felhős területek. Délen és keleten többfelé várható eső. Erős, a Dunántúl nyugati felén és az Alföldön többfelé viharos lökések kísérhetik az északi, északkeleti szelet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában véve 1 és 6°C között alakul, a szélcsendesebb, derültebb dunántúli völgyekben azonban még előfordulhat gyenge fagy.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán a hidegfrontra érzékenyek körében továbbra is jelentkezhet fejfájás, migrén, fokozódhatnak az ízületi bántalmak és görcsös panaszok. A sokfelé szeles időben ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk, illetve a hő-és komfortérzet is alacsony marad. Öltözzünk melegebben, ajánlatos előnyben részesíteni a szélálló ruhadarabokat.

Közlekedésmeterológia

Szerdán főként a Dunántúl keleti felében találkozhatunk záporoktól nedves, csúszós utakkal. Erős, többfelé viharos lökések csökkenthetik jelentősen a járművek menetstabilitását. A naposabb tájakon, illetve időszakokban érdemes vezetés közben napszemüveget viselnünk. Ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek lehetünk, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A hétfőn érkezett hidegfront átmenetileg ismét csökkentette a pollenkoncentrációt. Elsősorban a platán, illetve helyenként még a nyír, a tölgy, valamint az eperfafélék virágpora lehet jelen tüneteket okozó közepes mennyiségben, magas koncentrációt azonban az elkövetkező napokban valószínűleg nem érnek el. A kőris, a fűz, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. Előfordulhat még a juhar, a nyárfa, a gyertyán, a bükk, a dió, valamint a pázsitfűfélék pollenjéből is egy-egy szem a levegőben. A kültéri allergén gombák koncentrációja jellemzően alacsony.

Sugárzás

Részletes UV térkép.