horoszkóp

Országos előrejelzés

Budapest légszennyezettsége

2015. április 25. 06:00

36 órás előrejelzés

Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 12,4
Velencei-tó (Agárd) 14,7
Tisza (Kisköre-felsö) 11,6
Fertö-tó (Fertörákos) 14,5
Duna (Budapest) 13,5
Tisza (Szolnok) 12,6

Szombat reggelre csökken a felhőzet, többnyire derült időre ébredhetünk. Csapadék nem várható. A gyenge, mérsékelt szélben főként a völgyekben néhol pára-, ködfoltok is kialakulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 10°C között alakul. Napközben országszerte több órára kisüt a Nap, csak időnként növekedhet meg a gomoly-, illetve délutántól a Dunántúlon a fátyolfelhőzet, de legfeljebb a keleten, északkeleten alakulhat ki egy-egy jelentéktelen zápor. Élénk, nyugaton, északnyugaton erős lökések kísérhetik a déli-délnyugati szelet. A csúcshőmérséklet 21 és 25°C között alakul. Vasárnap ismét változékonyabb időben lesz részünk szórványosan előforduló záporral, helyenként zivatarral. A délnyugati szél élénk marad. Enyhe lesz a reggel, napközben pedig 18-24 fokra készülhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szombaton sem érkezik front a térségünkbe, sok napsütésre számíthatunk, ami kifejezetten pozitív hatással lesz szervezetünkre, hangulatunkra. Ha tehetjük, használjuk ki a jó időt és töltsünk minél több időt a szabadban! A szeles időre érzékenyeknél azonban fejfájás továbbra is jelentkezhet.

Közlekedésmeterológia

Szombaton főként a délutáni órákban alakulhat egy-egy zápor az északkeleti, keleti tájakon, így helyenként nedvesek, csúszósak lehetnek az utak. A déli, délnyugati szél sokfelé felélénkül, nyugaton átmenetileg erős lökések is csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban a nyír, a kőris, a tölgy, a fűz és a platán virágpora tüneteket okozó közepes szinten lehet jelen, de a nyír és a platán pollenkoncentrációja helyenként a magas-nagyon magas szintet is elérheti. Már megjelentek a pázsitfűfélék első pollenszemei is, koncentrációjuk azonban egyelőre még alacsony marad. A kevésbé jelentős allergének közül jelen van még a levegőben a nyárfa, a juhar, a gyertyán, a bükk, a dió, az ostorfa, valamint az eperfafélék, illetve a ciprus- és tiszafafélék pollenje is a levegőben, jellemzően alacsony koncentrációban. A kültéri allergén gombák spóraszáma alacsony.

Sugárzás

Részletes UV térkép.