Országos előrejelzés

 • 08.23.
  Szombat
  zivatar
  Min: 12°C
  Max: 23°C
 • 08.24.
  Vasárnap
  zápor
  Min: 13°C
  Max: 20°C
 • 08.25.
  Hétfő
  gy. felhős
  Min: 8°C
  Max: 22°C
 • 08.26.
  Kedd
  felhős
  Min: 10°C
  Max: 24°C
 • 08.27.
  Szerda
  zápor
  Min: 10°C
  Max: 24°C
 • 08.28.
  Csütörtök
  felhős
  Min: 12°C
  Max: 25°C
 • 08.29.
  Péntek
  felhős
  Min: 13°C
  Max: 26°C
 • 08.30.
  Szombat
  felhős
  Min: 15°C
  Max: 27°C

Budapest légszennyezettsége

2014. augusztus 22. 18:00

36 órás előrejelzés

Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 21,4
Velencei-tó (Agárd) 21
Tisza (Kisköre-felsö) 23
Fertö-tó (Fertörákos) 19,9
Duna (Budapest) 18
Tisza (Szolnok) 22,4

Szombat reggelre ismét megjelennek a felhők az égen, nyugaton, északnyugaton kisebb eső, zápor is kialakulhat. A légmozgás általában gyenge marad. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 15°C között alakul, várhatóan az északi völgyekben csökken a legalacsonyabbra a hőmérséklet. Napközben egy hidegfront előterében egyre többfelé kell számítani esőre, záporokra, zivatarokra, a déli tájakon hevesebb zivatar is kialakulhat felhőszakadással és viharos széllökésekkel. A csapadék az északkeleti tájakra csak szombat éjszaka érkezhet meg. Zivatarmentes időben gyenge, mérsékelt lesz a délkeleti szél. 18 és 27°C közé melegszik a levegő, nyugaton lesz a leghűvösebb, keleten, délkeleten a legmelegebb idő. Vasárnap reggel a keleti, északkeleti tájakon számíthatunk további záporokra, zivatarokra, a Dunántúlon viszont inkább elszórtan időnként eleredő csendes esőre van kilátás. Az északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, a Dunántúl északi felén meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 16°C között várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szombaton kezdetben gyenge melegfronti hatás okozhat bágyadtságot, fáradtságot, rossz közérzetet, majd egyre inkább hidegfronti hatás lesz a jellemző. Emiatt fejfájás, migrén, ízületi panaszok jelentkezhetnek. Romlik hő- és komfortérzetünk, nő a megfázásveszély. Zivatarok környezetében erősödhetnek az asztmás és allergiás panaszok.

Közlekedésmeterológia

Szombaton az északkeleti tájak kivételével országszerte számítani kell esőtől, záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós utakra. Zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, az erős, viharos széllökések pedig ronthatják a járművek menetstabilitását! A déli tájakon az intenzívebb felhőszakadások vízátfolyásokat is okozhatnak! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja országszerte elérheti a magas, elsősorban az ország déli, illetve keleti részén helyenként már a nagyon magas szintet is. Viszont az átvonuló front miatti csapadékhullás átmenetileg mérsékli majd a parlagfű pollenkoncentrációját. Az üröm és a libatopfélék pollenszórása alacsony-közepes tartományban alakul, de esetenként elérheti a magas szintet. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően magas. A kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék virágporának mennyisége a közepes-magas tartományban alakul. A pázsitfüvek, a lórom és az útifű pollenje várhatóan csak alacsony koncentrációban lesz jelen a levegőben. A kültéri allergén gombák koncentrációja jellemzően közepes, de helyenként elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.