Országos előrejelzés

 • 10.23.
  Csütörtök
  eső
  Min: 6°C
  Max: 10°C
 • 10.24.
  Péntek
  eső
  Min: 6°C
  Max: 10°C
 • 10.25.
  Szombat
  felhős
  Min: 5°C
  Max: 11°C
 • 10.26.
  Vasárnap
  derült
  Min: 3°C
  Max: 12°C
 • 10.27.
  Hétfő
  pára
  Min: 2°C
  Max: 12°C
 • 10.28.
  Kedd
  pára
  Min: 2°C
  Max: 12°C
 • 10.29.
  Szerda
  felhős
  Min: 3°C
  Max: 12°C
 • 10.30.
  Csütörtök
  erősen felhős
  Min: 5°C
  Max: 10°C

Budapest légszennyezettsége

2014. október 22. 10:00

36 órás előrejelzés

Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 15,9
Velencei-tó (Agárd) 15,8
Tisza (Kisköre-felsö) 15
Fertö-tó (Fertörákos) 15,7
Duna (Budapest) 15,3
Tisza (Szolnok) 15,4

Csütörtök reggel az ország nagy részén folytatódik a borongós, kissé esős idő. Északnyugaton élénk lesz az északnyugati szél, máshol átmenetileg mérsékelt, gyenge marad. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 8°C között alakul. Napközben folytatódik a barátságtalan, őszi idő. Egyre nagyobb területen ered el az eső, helyenként egy-egy zápor lehet, a déli tájakon pedig jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Egyre többfelé megerősödik, nyugaton, északnyugaton és északkeleten viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. Mindössze 8 és 12°C közötti maximumértékeket mérhetünk napközben. Péntek reggel az északi tájak kivételével szinte mindenhol esős időre ébredhetünk. Többfelé továbbra is erős, viharos lesz az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön kettős fronthatás várható. Ezért erős fejfájás, migrén, alvásprobléma jelentkezhet. Különösen megterhelő nap vár a szívbetegek és a keringési panaszokkal élők számára. Gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, szédülés. A viharos szél miatt ingerültebbek, türelmetlenebbek lehetünk, valamint a hő- és komfortérzet is meglehetősen alacsony lesz. Öltözzünk melegen, rendkívül nagy lesz a megfázásveszély!

Közlekedésmeterológia

Csütörtökön kezdetben kevesebb, majd napközben egyre többfelé kell esőtől, záporoktól vizes, csúszós utakra számítani. Az intenzívebb gócokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. Erős, nyugaton, északnyugaton és északkeleten a viharos északias széllökések nagy mértékben csökkenthetik a járművek menetstabilitását! Tartsunk nagyobb követési távolságot, közlekedjünk rendkívül óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A parlagfű pollenje a héten alacsony koncentrációban még országszerte jelen lehet, a tüneteket okozó közepes szintet már sehol sem éri el. A többi nyáron jellemző allergén növény (pázsitfüvek, útifű, üröm, csalánfélék, libatopfélék, kenderfélék) virágporából is már csak egy-egy szem fordulhat elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma általában közepes-magas, de helyenként elérheti nagyon magas szintet is.

Sugárzás

Részletes UV térkép.