horoszkóp

Országos előrejelzés

Budapest légszennyezettsége

2014. december 19. 16:00

36 órás előrejelzés

Hójelentés cm
Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 4,1
Velencei-tó (Agárd) 4,3
Tisza (Kisköre-felsö) 3,6
Fertö-tó (Fertörákos) 4,3
Duna (Budapest) 5,5
Tisza (Szolnok) 3,8

Szombat reggel egy hidegfront felhőzetéből szórványosan - nagyobb eséllyel az északi és keleti tájakon - lehet kisebb eső, miközben északnyugat felől gyorsan csökkenni, szakadozni kezd a felhőzet, így napközben hazánk nagy részén ismét több órára kisüt a Nap. A délutáni órák második felétől kezdődik nyugat felől ismét felhősödés, estétől a Dunántúlon egyre több helyen kialakulhat eső, zápor. A délnyugati országrész kivételével élénk, gyakran erős lesz a nyugati, északnyugati szél, majd délutántól átmenetileg délnyugatira fordul és kissé mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul, délutánra pedig 7 és 12 fok közé melegszik a levegő. Vasárnapra virradóra az ország déli felén többfelé, északon inkább csak elszórtan várható eső, zápor, a magasabban fekvő vidékeken akár havas eső, hózápor is lehet, majd reggelre északnyugat felől gyors ütemben csökken a felhőzet. Az északnyugati, nyugati szél hazánk nagy részén erős, főként a Dunántúlon és a középső tájakon gyakran viharos lesz. Hajnalra 0 és +5°C közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szombaton már hidegfronti hatás érvényesül, így az arra érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, illetve az ízületi panaszokkal élők is kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak. A többfelé szeles időben ingerültebbek, türelmetlenebbek lehetünk. Öltözzünk rétegesen, a nappali órákban többfelé kellemes, kora tavaszias időben lesz részünk.

Közlekedésmeterológia

Szombatra virradóra szórványosan - nagyobb eséllyel északon és keleten - alakulhat ki kisebb eső, ezért ezeken a tájakon számítani kell nedves, csúszós utakra, majd az esti óráktól a Dunántúlon eredhet el az eső. A délnyugati országrész kivételével élénk, erős nyugati-északnyugati széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását! Napközben a legtöbb helyen több órára kisüt a Nap, érdemes lesz tehát vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Sugárzás

Részletes UV térkép.