horoszkóp

Országos előrejelzés

Budapest légszennyezettsége

2015. szeptember 2. 08:00

36 órás előrejelzés

Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 24,5
Velencei-tó (Agárd) 24,8
Tisza (Kisköre-felsö) 25,2
Fertö-tó (Fertörákos) 23,8
Duna (Budapest) 23,3
Tisza (Szolnok) 25,8

Szerdán napközben nyugaton, északnyugaton lesz több felhő az égen, helyenként zápor, esetleg zivatar is itt alakulhat ki, máshol még kevés felhőre, jobbára napos időre van kilátás. A szél egyre többfelé északnyugatira, északira fordul, élénk, a Dunántúlon erős lehet. A csúcshőmérséklet nyugaton, északnyugaton 24 és 27, máshol még 29 és 35°C között alakul. Csütörtök reggel már többfelé erősen megnövekedhet a felhőzet és a Tiszántúl, valamint az északkeleti és az északnyugati tájak kivételével helyenként záporok, elszórtan zivatarok is kialakulhatnak. Az északias szél általában gyenge, mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 18°C között alakul. Napközben hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk, egy-egy futó zápor inkább csak délen, délkeleten fordulhat elő. A légmozgás általában gyenge, mérsékelt marad. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 32°C között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán a Dunántúlon már hidegfronti hatás fog érvényesülni, ezzel együtt felfrissül a levegő is. A frontérzékenyek körében izom- és hasi görcsök, fejfájás, és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Nő az infarktusveszély is, valamint az időjárás-változás megterhelheti a szívbetegek szervezetét. A szeles idő miatt csak tovább fokozódhat a fejfájás, valamint nyugtalanságot, idegességet is tapasztalhatunk. Máshol még folytatódik a nagyon meleg idő, így az előző napokban tapasztalt tünetek továbbra is jelentkezhetnek. Az UV-sugárzás erős, helyenként nagyon erős lesz ezeken a tájakon, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Fogyasszunk legalább napi 3-4 liter alkoholmentes folyadékot, valamint kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását!

Közlekedésmeterológia

Szerdán a nyugati, északnyugati tájakon számíthatnak az útnak indulók záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós utakra. Zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, illetve az erős, esetleg viharos lökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Ugyanakkor zivataroktól függetlenül is számítani kell élénk, erős északnyugati széllökésekre. Máshol még túlnyomóan napos idő lesz a jellemző, ezért vezetés közben ezeken a tájakon ajánlott a napszemüveg viselete, illetve gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja emelkedik, országszerte elérheti a magas-nagyon magas szintet. Az üröm és a libatopfélék pollenkoncentrációja jellemzően alacsony-közepes, de helyenként magas is lehet. A csalánfélék pollenkoncentrációja általában közepes, a pázsitfüveké és az útifűé továbbra is alacsony marad. A kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék pollenje várhatóan alacsony-közepes koncentrációban lesz jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma emelkedik, sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet is.

Sugárzás

Részletes UV térkép.