Országos előrejelzés

 • 07.31.
  Csütörtök
  zivatar
  Min: 19°C
  Max: 28°C
 • 08.01.
  Péntek
  zivatar
  Min: 19°C
  Max: 30°C
 • 08.02.
  Szombat
  felhős
  Min: 18°C
  Max: 32°C
 • 08.03.
  Vasárnap
  gy. felhős
  Min: 19°C
  Max: 33°C
 • 08.04.
  Hétfő
  felhős
  Min: 19°C
  Max: 33°C
 • 08.05.
  Kedd
  zápor
  Min: 19°C
  Max: 32°C
 • 08.06.
  Szerda
  zivatar
  Min: 18°C
  Max: 31°C
 • 08.07.
  Csütörtök
  zápor
  Min: 18°C
  Max: 31°C

Budapest légszennyezettsége

2014. július 31. 11:00

36 órás előrejelzés

Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 24,2
Velencei-tó (Agárd) 24,6
Tisza (Kisköre-felsö) 24,4
Fertö-tó (Fertörákos) 23
Duna (Budapest) 22,6
Tisza (Szolnok) 24,8

Csütörtökön nyugaton sok lesz a felhő, míg másutt néha a nap is előbukkanhat a gomolyfelhők mögül. Még mindig többfelé számíthatunk záporra, zivatarra, melyek környezetében viharos széllökésekre, felhőszakadásra, néhol jégre számítani kell. Nyugaton gyenge eső is előfordulhat. A hőmérséklet 24 és 32°C közt alakul. Pénteken az ország keleti felén már sok napsütésre számíthatunk, de nyugaton és északon még több helyen kialakulhat zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is. Az enyhe, 18-22 fokos hajnalt követően délutánra 26 és 32°C közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön kettősfronti hatás okozhat sokaknál fejfájást, migrénes panaszokat. Jelentősen romolhat a fizikai és szellemi munkavégző képesség, ingadozhat a vérnyomás, valamint a fülledt, meleg időben légszomj, nehézlégzés, illetve szívpanaszok jelentkezhetnek. Elsősorban az idősek és az asztmások számára lehet megterhelő a humánmeteorológiai helyzet, ők szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak. Az UV-sugárzás inkább csak a tartósabban napos időszakokban érhet el erős fokozatot.

Közlekedésmeterológia

Csütörtökön is sokfelé várható zápor, zivatar, ahol egyre többfelé számíthatunk záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós útszakaszokra, többfelé vízátfolyásokra, hirtelen lecsökkenő látástávolságra. A hevesebb zivatarokban jégeső is lehet, illetve viharos széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását! Hajnalban többfelé pára, helyenként köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban várhatóan továbbra is mérsékelt marad a pollenkoncentráció. A csalánfélék virágporának mennyisége jellemzően a közepes tartományban alakul, helyenként azonban elérheti a magas szintet. A parlagfű, a pázsitfüvek és az útifű pollenkoncentrációja alacsonya marad. Az üröm, a lórom, a libatopfélék, illetve a kenderfélék pollenjéből is előfordulhat egy-egy szem a levegőben. A kültéri allergén gombák koncentrációja elérheti a magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.