horoszkóp

Országos előrejelzés

Budapest légszennyezettsége

2015. július 28. 11:00

36 órás előrejelzés

Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 24,1
Velencei-tó (Agárd) 22,8
Tisza (Kisköre-felsö) 26,2
Fertö-tó (Fertörákos) 21,8
Duna (Budapest) 23,5
Tisza (Szolnok) 25,5

Kedden változóan, erősen felhős tájakkal egyaránt találkozhatunk, a legtöbb napsütés a déli és északkeleti tájakon valószínű. Kisebb eső, zápor legfeljebb a Dunántúlon alakulhat ki. Északon, északkeleten élénk, helyenként erős lökések kísérhetik a nyugatias szelet. Délután 22-28 fok várható. Szerda reggel a déli és keleti országrész fölött változóan, nyugaton és északon erősen felhős vagy borult lesz az ég. Északnyugaton eső, zápor is előfordulhat. A Dunántúlon egyre nagyobb területen megélénkül az északi-északkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. Napközben is megosztottság lesz jellemző: Északon, északnyugaton borongós időre van kilátás esővel, záporokkal, délkelet felé haladva azonban egyre szakadozottabb lesz a felhőzet, a déli, délkeleti tájakon több órára kisüt a nap. Az északira forduló szél megélénkül, megerősödik. Északnyugaton 20 fok alatt marad a csúcshőmérséklet, ezzel szemben délkeleten 31-32 fok is lehet a legmelegebb órákban.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden frontmentes időre számíthatunk, fellélegezhetnek a frontérzékenyek. A hőhullám és a hidegfront okozta panaszok száma jelentősen csökken, csak a fokozottan érzékenyek körében jelentkezhet a szelesebb északi, északkeleti tájakon enyhe fejfájás. A hűvösebb hajnalokon érdemes alaposan kiszellőztetni lakásainkat.

Közlekedésmeterológia

Kedden legfeljebb a Dunántúlon fordulhatnak elő helyenként kisebb eső következtében átmenetileg nedves, csúszós útszakaszok, hazánk nagy részén azonban száraz utakon autózhatunk. Az északi, északkeleti országrészben élénk, időnként erős lehet a nyugatias szél, mely csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban a csalánfélék pollenje általában alacsony-közepes koncentrációban lesz jelen. A pázsitfüvek és az útifű virágpormennyisége várhatóan jellemzően alacsony marad, bár helyenként elérhetik a közepes szintet. A parlagfű pollenje egyelőre csak minimális koncentrációban van jelen a levegőben, a hét második felében azonban – elsősorban az Alföldön – már elérheti a tüneteket okozó szintet. Alacsony mennyiségben országszerte jelen van a libatopfélék virágpora, emellett helyenként előfordulhat egy-egy szem a lórom pollenjéből is. A kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék és a pillangósvirágúak pollenkoncentrációja jellemzően alacsony. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.