Országos előrejelzés

 • 10.02.
  Csütörtök
  zápor
  Min: 13°C
  Max: 18°C
 • 10.03.
  Péntek
  zápor
  Min: 11°C
  Max: 18°C
 • 10.04.
  Szombat
  zápor
  Min: 10°C
  Max: 18°C
 • 10.05.
  Vasárnap
  felhős
  Min: 8°C
  Max: 18°C
 • 10.06.
  Hétfő
  gy. felhős
  Min: 8°C
  Max: 19°C
 • 10.07.
  Kedd
  felhős
  Min: 9°C
  Max: 20°C
 • 10.08.
  Szerda
  felhős
  Min: 11°C
  Max: 20°C
 • 10.09.
  Csütörtök
  gy. felhős
  Min: 10°C
  Max: 20°C

Budapest légszennyezettsége

2014. október 1. 12:00

36 órás előrejelzés

Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 15
Velencei-tó (Agárd) 17,4
Tisza (Kisköre-felsö) 17,6
Fertö-tó (Fertörákos) 15,8
Duna (Budapest) 15,4
Tisza (Szolnok) 17,7

Csütörtökön többnyire a felhőké lesz a főszerep, inkább csak délután a Dunántúlon és délen szakadozhat fel rövid időszakokra a felhőzet. Északkeleten több helyen, máshol szórványosan alakulhat ki eső, zápor, helyenként akár egy-egy zivatar is. Nyugaton, északnyugaton megélénkül az északi-északnyugati szél, máshol gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Délutánra 15 és 21°C közé melegszik a levegő. Péntek reggel is többnyire erősen felhős, párás, foltokban ködös időre ébredhetünk. Helyenként szitálás előfordulhat, keleten, északkeleten pedig eső, zápor alakulhat ki. Gyenge, mérsékelt lesz az északi-északkeleti szél, 8 és 13°C közé süllyed a hőmérséklet. Napközben továbbra is a felhők lesznek túlsúlyban, délután szakadozhat fel hosszabb-rövidebb időszakokra a felhőzet, és süthet ki a Nap. Elszórtan kisebb eső, zápor kialakulhat. Gyenge marad a légmozgás, a csúcshőmérséklet pedig 14 és 20°C között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön eleinte még országszerte, délutántól már egyre inkább csak keleten érvényesül gyenge hidegfronti hatás. Fejfájás, enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, valamint a változékony időben ingadozhat a vérnyomás, illetve a hő- és komfortérzet is. A légszennyezettség mértéke a kissé élénkebb légmozgásnak és a többfelé előforduló csapadéknak köszönhetően csökkenni fog.

Közlekedésmeterológia

Csütörtökön több helyen találkozhatunk eső, záporok következtében vizes, csúszós útszakaszokkal. Főként eleinte párásság, helyenként köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Napközben nyugaton, északnyugaton a megélénkülő szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja az ország nagy részén mérsékelt marad; tüneteket okozó közepes szintet már csak az Alföldön érhet el. A többi nyáron jellemző allergén növény (pázsitfüvek, útifű, üröm, csalánfélék, libatopfélék, kenderfélék) pollenjéből jellemzően csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma általában alacsony-közepes, de helyenként elérheti a magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.