Országos előrejelzés

 • 09.16.
  Kedd
  felhős
  Min: 14°C
  Max: 23°C
 • 09.17.
  Szerda
  felhős
  Min: 12°C
  Max: 23°C
 • 09.18.
  Csütörtök
  gy. felhős
  Min: 11°C
  Max: 24°C
 • 09.19.
  Péntek
  felhős
  Min: 11°C
  Max: 24°C
 • 09.20.
  Szombat
  zápor
  Min: 14°C
  Max: 24°C
 • 09.21.
  Vasárnap
  felhős
  Min: 14°C
  Max: 25°C
 • 09.22.
  Hétfő
  zápor
  Min: 13°C
  Max: 23°C
 • 09.23.
  Kedd
  zápor
  Min: 12°C
  Max: 22°C

Budapest légszennyezettsége

2014. szeptember 15. 13:00

36 órás előrejelzés

Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 19,5
Velencei-tó (Agárd) 19,3
Tisza (Kisköre-felsö) 19,4
Fertö-tó (Fertörákos) 17,7
Duna (Budapest) 16,8
Tisza (Szolnok) 19,9

Kedden napközben változóan, időnként erősen felhős idő várható, de emellett hazánk nagy részén hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a Nap. Elszórtan - nagyobb eséllyel délen, délnyugaton - még kialakulhatnak záporok. A légmozgás legfeljebb helyenként élénkülhet meg, a legmagasabb hőmérséklet pedig 20 és 26°C között alakul, északkeleten lesz melegebb. Szerda reggel főként a Dunántúlon és a völgyekben pára, köd képződhet, majd napközben egyre több napsütésre számíthatunk, csupán elvétve fordulhat elő jelentéktelen zápor. Hajnalra 9 és 14°C közé hűl a levegő, délután 21-26 fok várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Keddre országszerte megszűnik a közel egy hete fennálló kettősfronti hatás, egyre inkább fellélegezhetnek a frontérzékenyek. Kisebb panaszok elsősorban azonban még délen és nyugaton jelentkezhetnek, az itt élők még enyhe fejfájást, kisebb vérnyomás-ingadozást, illetve alvászavarokat tapasztalhatnak. Az ország nagy részén azonban már megszűnik a változékonyság, javul a hő- és komfortérzet.

Közlekedésmeterológia

Kedden már csak elszórtan - nagyobb eséllyel délen, délnyugaton - találkozhatunk záporok következtében nedves, csúszós útszakaszokkal. A légmozgás nem lesz jelentős, viszont hajnalban, reggel főként a középső és nyugati tájakon többfelé pára, foltokban köd okozhat rossz látási viszonyokat! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban, ahogy javul az idő, a parlagfű pollenkoncentrációja ismét megemelkedhet – bár az ország nagy részén valószínűleg a közepes-magas tartományban marad, a Tiszántúlon elérheti a nagyon magas szintet is. A csalánfélék és a pázsitfüvek virágporának mennyisége jellemzően alacsony, esetenként közepes szintű is lehet. A többi nyáron jellemző allergén növény (útifű, üröm, libatopfélék, kenderfélék) pollenje várhatóan csak alacsony koncentrációban lesz jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma emelkedik, elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.