horoszkóp

Országos előrejelzés

Budapest légszennyezettsége

2014. október 30. 11:00

36 órás előrejelzés

Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 11,2
Velencei-tó (Agárd) 10,2
Tisza (Kisköre-felsö) 10,2
Fertö-tó (Fertörákos) 7,9
Duna (Budapest) 9,9
Tisza (Szolnok) 9,8

Csütörtökön napközben a nyugati és déli tájak felett sok felhő marad, északkelet felől azonban felszakadozik a felhőzet, egyre többfelé kisüt a Nap. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad. Délután 9 és 13°C között alakul a hőmérséklet. Pénteken reggel a Dunántúl nyugati, délnyugati felén erősen felhős lesz az ég, máshol kevesebb lesz a felhő, viszont többfelé párássá, ködössé válik a levegő. Napközben a pára és köd feloszlását követően erősen és gyengén felhős tájak váltakoznak majd, több napsütés előreláthatólag a Dunától keletre eső tájakon lehet. Az északi-északnyugati szél többnyire gyenge, mérsékelt marad, de északkeleten megélénkülhet. Hajnalban a felhősebb dunántúli tájakon 5-6, máshol -2, +4°C várható, míg a csúcshőmérséklet 9 és 13°C között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön továbbra sem várható fronthatás, így a frontérzékenységben szenvedők fellélegezhetnek. A reumatikus, ízületi és kopásos eredetű fájdalmak azonban a hideg, többfelé párás, ködös reggeli órákban felerősödhetnek. Öltözzünk melegen, rétegesen, rendkívül nagy lesz a megfázásveszély!

Közlekedésmeterológia

Csütörtökön is számítani kell eleinte pára- és ködfoltokra, az északkeleti részeken sűrű köd is képződhet. A gépjárművel közlekedők fokozott figyelemmel közlekedjenek, hiszen az utak vizesek lehetnek, a látási viszonyok pedig gyorsan romolhatnak, emiatt különösen fontos, hogy betartsák a megfelelő haladási sebességet és követési távolságot. A ködfoltok megszűnését követően napközben többnyire száraz utakra, kedvező időjárási körülményekre számíthatnak az útnak indulók. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A 2014. évi pollenszezon véget ért. A parlagfű, illetve néhány más, nyáron jellemző allergén növény (pl. pázsitfüvek, útifű, üröm, csalánfélék, libatopfélék) virágporából már csak egy-egy szem fordulhat elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma várhatóan ismét emelkedik, elérheti a közepes-magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.