horoszkóp

Országos előrejelzés

Budapest légszennyezettsége

2014. november 26. 16:00

36 órás előrejelzés

Hójelentés cm
Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 7,7
Velencei-tó (Agárd) 7,5
Tisza (Kisköre-felsö) 8
Fertö-tó (Fertörákos) 5,8
Duna (Budapest) 7,9
Tisza (Szolnok) 8

Csütörtökön nyugat, délnyugat felől növekszik meg erősen a felhőzet. A Dunántúlon borult idő várható, míg keletebbre napközben rövid időszakokra kisüthet a Nap. Eleinte csak helyenként fordulhat elő kisebb szitálás, hószállingózás, estefelé délnyugaton azonban már eleredhet az eső. Hajnalra párássá válik a levegő, ismét számítani kell köd kialakulására. A hajnal többfelé fagyos lesz, nappal pedig 1-6°C várható. A Dunántúlon megélénkül a délkeleti szél. Péntek reggel országszerte borult, párás időre ébredhetünk, többfelé valószínű kisebb eső, észak felé haladva ónos eső, havas eső, gyenge havazás is lehet. Helyenként ismét kialakulhat köd. A keleties szél mérsékelt lesz, a minimum-hőmérséklet pedig -3 és +2°C között alakul, északkeleten lesz a leghidegebb.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön melegfronti hatás okozhat az arra érzékenyek körében fejfájást, alvászavarokat, erősödhetnek a migrénes és gyulladásos panaszok is. A több helyen fagyos, párás, helyenként ködös hajnali, reggeli órákban a kopásos eredetű ízületi bántalmak is erősebben jelentkezhetnek. Ez az időjárási helyzet kedvez a légszennyező anyagok feldúsulásának is, érdemes lesz kerülni a nagyobb városokat, forgalmasabb csomópontokat. Öltözzünk melegen, nagy lesz a megfázásveszély!

Közlekedésmeterológia

Csütörtökön is több helyen indul ködösen, párásan a nap, ami rontja a látási viszonyokat, helyenként jelentősen is lecsökkenhet a látástávolság. Számottevő csapadék nem várható, néhol azonban kisebb szitálás, hószállingózás okozhat síkos, csúszós útszakaszokat, illetve estétől délen, délnyugaton találkozhatunk eső következtében vizes, nedves utakkal. A Dunántúlon élénk délkeleti széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Sugárzás

Részletes UV térkép.