horoszkóp

Országos előrejelzés

Budapest légszennyezettsége

2015. március 4. 14:00

36 órás előrejelzés

Hójelentés cm
Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 4,7
Velencei-tó (Agárd) 6,3
Tisza (Kisköre-felsö) 4,4
Fertö-tó (Fertörákos) 5,1
Duna (Budapest) 5,4
Tisza (Szolnok) 4,9

Csütörtökre virradóra az északi tájakon többnyire erősen felhős, másutt borongós időre ébredhetünk. A tőlünk délre elvonuló mediterrán ciklonnak köszönhetően délen, délkeleten már esős idő várható, helyenként havas eső is eshet, és a szél is feltámad: az északi-északkeleti szelet többfelé erős, helyenként viharos lökések kísérhetik. A minimumok -2 és +5 fok között alakulnak. Északon helyenként pára, köd képződhet a hajnali órákban. Napközben is a mediterrán ciklon okozhat csapadékot délen, délkeleten, keleten: eső, havas eső, helyenként havazás is előfordulhat. Északon és északnyugaton erősen felhős, borult marad az idő, de ott számottevő csapadék nem valószínű. A többfelé viharos északi-északkeleti szélben 3-8°C várható délután. Péntek reggel a déli, délkeleti és a keleti határhoz közel eső területeken várható még csapadék eső, havas eső, helyenként hószállingózás formájában. Ugyanakkor északnyugat felől felszakadozik a felhőzet és egyre többfelé kisüthet a Nap. Továbbra is erős, viharos lesz az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul. Elsősorban az északi, északnyugati tájakon fagyhat, ahol nem lesz már zárt a felhőtakaró.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön továbbra is kettősfronti hatás érvényesül majd, ami a mindkét frontra érzékenyeknél kellemetlen panaszokat okozhat, a déli tájakon jelentkezhetnek erősebben a tünetek. Jelentkezhet fejfájás, melyet a szél tovább fokozhat, migrénes panaszok, görcsös fájdalmak, vérnyomás-ingadozás, reumatikus, ízületi és kopásos eredetű fájdalmak, mellkasi fájdalom. A szeles időben csökken a hőérzetünk, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Fogyasszunk sok gyümölcsöt és zöldséget!

Közlekedésmeterológia

Csütörtökön főként a déli, délkeleti és a keleti tájakon találkozhatunk esőtől, havas esőtől vizes, csúszós utakkal. Az erős, viharos északi, északkeleti szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Hajnalban északon pára, köd okozhat foltokban korlátozott látási viszonyokat. Tompábbak lehetnek reflexeink. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Sugárzás

Részletes UV térkép.