horoszkóp

Országos előrejelzés

Budapest légszennyezettsége

2015. január 30. 14:00

36 órás előrejelzés

Hójelentés cm
Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 1,2
Velencei-tó (Agárd) 3,1
Tisza (Kisköre-felsö) 2
Fertö-tó (Fertörákos) 1,4
Duna (Budapest) 3,1
Tisza (Szolnok) 3,2

Pénteken napközben folytatódik a csapadékos idő. Többfelé jelentős mennyiségű csapadék várható. Sokfelé az eső fog esni, majd délután a Dunántúlon ismét többfelé havas esőbe vált át a csapadék, nyugaton pedig ismét havazhat is. Helyenként zivatar is kialakulhat. Sokfelé lesz viharos a délkeleti szél, majd délután a Dunántúlon a szél északnyugatira, északira fordul. Nyugaton, északnyugaton 2-4°C körül alakul a maximum-hőmérséklet, máshol 5-11°C-ot mérhetünk, délen, délkeleten lesz legenyhébb az idő. Szombat reggelre a Dunántúlon már többfelé felszakadozik a felhőzet, a Dunától keletre ugyanakkor még számítani kell havas esőre, kisebb havazásra, egy-egy hózáporra is. Az utóbbi tájakon még élénk, erős lesz a délnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet +1 és -5°C között alakul, de a derültebb, szélcsendesebb hóval borított nyugati, északnyugati tájakon -6, -7°C köré is csökkenhet a hőmérséklet. Napközben nyugat, délnyugat felől tovább csökken a felhőzet, hazánk nagy részén kisüt a Nap. Eleinte északkeleten fordulhat még elő kisebb havazás, hózápor, majd délután csapadékra már sehol sem kell számítani. A nyugati, délnyugati szelet élénk, északkeleten erős lökések kísérhetik, majd délutántól délire, délkeletire fordul, és valamelyest mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet 1 és 6°C között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken egy markáns mediterrán ciklon okoz kettősfronti hatást. Az egészséges szervezet számára is megterhelő nap lesz. Erős, tartós fejfájás, migrén jelentkezhet. A szeles időben ingerlékenyebb lehetünk. Az erős légnyomás-csökkenés vérnyomás-ingadozást, szívpanaszokat okozhat elsősorban az idősek és a szívbetegek körében. Légszomj, rosszullét is előfordulhat. Rossz lesz a komfort- és alacsony a hőérzetünk. Öltözzünk melegen, rétegesen, vízállóan, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, hogy elkerüljük a megfázásos, influenzaszerű betegségeket!

Közlekedésmeterológia

Pénteken nagy lesz a balesetveszély az utakon! Sokfelé találkozhatunk vizes, csúszós, északon és a Dunántúlon többfelé latyakos, hókásás, havas utakkal. Többfelé az erős, viharos szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását! Tartsunk nagyobb követési távolságot, vezessünk rendkívül óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Sugárzás

Részletes UV térkép.