Budapest /Országos előrejelzés

 • 07.31.
  Most
  erősen felhős
  21.4°C
 • 07.31.
  Csütörtök
  zápor
  Min: 20°C
  Max: 29°C
 • 08.01.
  Péntek
  zivatar
  Min: 19°C
  Max: 30°C
 • 08.02.
  Szombat
  felhős
  Min: 18°C
  Max: 32°C
 • 08.03.
  Vasárnap
  gy. felhős
  Min: 19°C
  Max: 33°C
 • 08.04.
  Hétfő
  felhős
  Min: 19°C
  Max: 33°C

Budapest légszennyezettsége

2014. július 30. 23:00

36 órás előrejelzés

Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 24,2
Velencei-tó (Agárd) 24,1
Tisza (Kisköre-felsö) 24,2
Fertö-tó (Fertörákos) 23,8
Duna (Budapest) 22,6
Tisza (Szolnok) 24,7

A délnyugat felől érkezett zivatarlánc éjjel a középső, majd reggelre előreláthatólag a keleti országrészt is eléri. Napközben már szakadozottabbá válik, de elszórtan még mindig többfelé számíthatunk záporra, zivatarra, melyek környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A hajnal enyhe lesz, mindössze 17 és 21°C közé hűl a levegő. A csúcshőmérséklet 24 és 32°C közt alakul, keleten lesz melegebb. Pénteken az ország keleti felén már sok napsütésre számíthatunk, de még több helyen kialakulhat zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is. Az enyhe hajnalt követően délutánra 26 és 32°C közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön kettősfronti hatás okozhat sokaknál fejfájást, migrénes panaszokat. Jelentősen romolhat a fizikai és szellemi munkavégző képesség, ingadozhat a vérnyomás, valamint a fülledt, meleg időben légszomj, nehézlégzés, illetve szívpanaszok jelentkezhetnek. Elsősorban az idősek és az asztmások számára lehet megterhelő a humánmeteorológiai helyzet, ők szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak. Az UV-sugárzás inkább csak a tartósabban napos időszakokban érhet el erős fokozatot.

Közlekedésmeterológia

Csütörtökön a keleti országrészben várható a legtöbb zápor, zivatar, ahol egyre többfelé számíthatunk záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós útszakaszokra, többfelé vízátfolyásokra, hirtelen lecsökkenő látástávolságra. A hevesebb zivatarokban jégeső is lehet, illetve viharos széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását! Hajnalban többfelé pára, helyenként köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban várhatóan továbbra is mérsékelt marad a pollenkoncentráció. A csalánfélék virágporának mennyisége jellemzően a közepes tartományban alakul, helyenként azonban elérheti a magas szintet. A parlagfű, a pázsitfüvek és az útifű pollenkoncentrációja alacsonya marad. Az üröm, a lórom, a libatopfélék, illetve a kenderfélék pollenjéből is előfordulhat egy-egy szem a levegőben. A kültéri allergén gombák koncentrációja elérheti a magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.