Budapest /Országos előrejelzés

 • 08.28.
  Most
  felhős
  22.8°C
 • 08.28.
  Csütörtök
  gy. felhős
  Min: 9°C
  Max: 24°C
 • 08.29.
  Péntek
  gy. felhős
  Min: 9°C
  Max: 24°C
 • 08.30.
  Szombat
  gy. felhős
  Min: 10°C
  Max: 26°C
 • 08.31.
  Vasárnap
  felhős
  Min: 12°C
  Max: 27°C
 • 09.01.
  Hétfő
  felhős
  Min: 14°C
  Max: 28°C

Budapest légszennyezettsége

2014. augusztus 28. 13:00

36 órás előrejelzés

Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 19,4
Velencei-tó (Agárd) 19
Tisza (Kisköre-felsö) 20,1
Fertö-tó (Fertörákos) 17,6
Duna (Budapest) 17,6
Tisza (Szolnok) 20,5

Csütörtök napközben sok lesz a napsütés, csak északkeleten növekedhet meg időnként a felhőzet, de csapadék ott sem várható. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, délutánra pedig 21 és 24°C közé melegszik a levegő. Péntekre virradóra az ország nagy részén derült időre ébredhetünk. Gyenge lesz a légmozgás, de sok helyen teljes szélcsend fog uralkodni, így helyenként párássá válik majd a levegő. Hajnalra 7 és 12°C közé hűl a levegő, de a szélvédett helyeken ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. Napközben továbbra is a napsütésé lesz a főszerep, inkább csak a délutáni órákban sodródhatnak északi, északnyugati tájaink fölé fátyolfelhők, de ezekből csapadék természetesen nem valószínű. Nyugaton, északnyugaton megélénkülhet a délies szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 25°C körül alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön már nem várható számottevő fronthatás, lassú melegedés kezdődik. A napos idő mindenképpen pozitívan hat majd szervezetünkre, az UV-sugárzás azonban sokfelé elérheti az erős fokozatot, vigyázzunk bőrünkre. Nagy lesz a napi hőingás, öltözzünk rétegesen, mielőtt reggel elindulunk a munkába!

Közlekedésmeterológia

Csütörtökön megnyugszik időjárásunk: csendesedik a szél és már csapadéktól nedves, csúszós útszakaszoktól sem kell tartanunk. Kezdetben főként északon helyenként párásság okozhat átmenetileg rosszabb látási viszonyokat. A napos időben érdemes napszemüveget viselnünk. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja országszerte elérheti a magas-nagyon magas szintet. Ugyanakkor a szerdai csapadékosabb idő átmenetileg mérsékelte a pollenkoncentrációt. Az üröm és a libatopfélék virágporának mennyisége általában alacsony-közepes, de esetenként magas is lehet. A csalánfélék és a kenderfélék pollenkoncentrációja jellemzően közepes-magas. A pázsitfüvek, a lórom és az útifű pollenje valószínűleg csak alacsony koncentrációban lesz jelen a levegőben. A kültéri allergén gombák koncentrációja jellemzően alacsony-közepes szinten marad.

Sugárzás

Részletes UV térkép.