Budapest /Országos előrejelzés

 • 07.24.
  Most
  derült
  21.4°C
 • 07.24.
  Csütörtök
  zápor
  Min: 15°C
  Max: 27°C
 • 07.25.
  Péntek
  felhős
  Min: 16°C
  Max: 31°C
 • 07.26.
  Szombat
  felhős
  Min: 18°C
  Max: 31°C
 • 07.27.
  Vasárnap
  zivatar
  Min: 19°C
  Max: 30°C
 • 07.28.
  Hétfő
  zivatar
  Min: 19°C
  Max: 28°C

Budapest légszennyezettsége

2014. július 24. 21:00

36 órás előrejelzés

Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 22,9
Velencei-tó (Agárd) 24,2
Tisza (Kisköre-felsö) 24,5
Fertö-tó (Fertörákos) 22,2
Duna (Budapest) 22,7
Tisza (Szolnok) 24

Péntek reggel az Alföldön többfelé találkozhatunk derült, vagy gyengén felhős tájakkal, míg nyugaton több felhő lesz az égen, de csapadék nem várható. Több helyen párássá válhat a levegő. A légmozgás mindenhol gyenge marad. 13 és 18°C közötti minimum-értékeket mérhetünk. Napközben hazánk nagy részén számíthatunk több-kevesebb napsütésre, az időnként megnövekvő felhőzetből elsősorban nyugaton, északnyugaton és északkeleten alakulhat ki elszórtan záporeső, zivatar. A légmozgás gyenge marad, csak zivatarok idején lehetnek erős lökések. A maximum-hőmérséklet 27 és 32°C között alakul. Szombat reggel a Dunántúlon közepesen, a Dunától keletre gyengén felhős lesz az ég, csapadék előreláthatólag sehol sem várható. A gyenge keleti-északkeleti szélben helyenként ismét párássá válhat a levegő. Hajnalra 14 és 19°C közé hűl a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken nem várható fronthatás, ám a meleg, fülledt időben fejfájás, tompaság, fáradékonyság jelentkezhet, lassulhatnak a reflexek. A magas páratartalmú levegő elsősorban a légúti megbetegedésben szenvedők körében okozhat légszomjat, nyomottságérzetet. Az UV-sugárzás a 11 és 15 óra közötti időszakban többfelé erős lehet, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Közlekedésmeterológia

Pénteken nyugaton, északnyugaton és északkeleten fordulhatnak elő elszórtan záporok, esetleg zivatarok következtében átmenetileg vizes, csúszós útszakaszok. Intenzívebb gócokban hirtelen lecsökkenhet látástávolság, illetve erre hajnalban a több helyen párássá váló levegő következtében is számíthatunk! A napos tájakon érdemes vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Ezen a héten a pollenkoncentráció csökkenni fog az időjárásnak köszönhetően. A csalánfélék virágpora a közepes-, magas szintet éri el, az útifűfélék, a pázsitfűfélék koncentrációja csökkent, közepes, alacsony tartományban alakul. A lórom és a libatopfélék pollenkoncentrációja alacsony. Emelkedett az üröm virágporának mennyisége, valamint a huzamosabb ideig tartó jó idő hatására megjelent a parlagfű is. A kültéri allergén gombák koncentrációja az elkövetkezendő napok meleg és időszakosan csapadékos időjárása miatt elérheti a magas, helyenként a nagyon magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.