Budapest /Országos előrejelzés

 • 04.17.
  Most
  borult
  14.6°C
 • 04.17.
  Csütörtök
  borult
  Min: 4°C
  Max: 14°C
 • 04.18.
  Péntek
  zápor
  Min: 7°C
  Max: 18°C
 • 04.19.
  Szombat
  zápor
  Min: 8°C
  Max: 18°C
 • 04.20.
  Vasárnap
  zivatar
  Min: 8°C
  Max: 17°C
 • 04.21.
  Hétfő
  zápor
  Min: 9°C
  Max: 20°C

Budapest légszennyezettsége

2014. április 17. 16:00

36 órás előrejelzés

Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 9,8
Velencei-tó (Agárd) 10,2
Tisza (Kisköre-felsö) 12,4
Fertö-tó (Fertörákos) 8,2
Duna (Budapest) 11,3
Tisza (Szolnok) 12,6

Péntek reggel a nyugati, északnyugati tájakon ébredhetünk derültebb időre, máshol közepesen, illetve erősen felhős lesz az ég, de számottevő csapadék sehol sem várható. A légmozgás mérsékelt, gyenge marad. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 8°C között alakul. Napközben a napsütést gomolyfelhők zavarhatják, főként a Dunától keletre alakulhat ki zápor, délkeleten egy-egy zivatar. Többfelé élénk lehet az északias szél, késő délután nyugaton, északnyugaton erős északnyugati lökések is előfordulhatnak. Jelentősen erősödik a nappali felmelegedés, délutánra 16 és 22°C közé melegszik a levegő. Szombat reggel változón, erősen felhős időre van kilátás, az ország déli tájain, valamint keleten, délkeleten is kialakulhatnak záporok. Az északias szél többfelé megélénkül, megerősödik. Enyhébb lesz a hajnal, 4-12°C közötti minimumokra van kilátás, nyugaton, északnyugaton lehet a leghűvösebb a reggel.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken markáns front nem lesz térségünkben. Többfelé mérséklődik a szél, így megszűnhetnek az alvászavarok, enyhülhetnek az ízületi fájdalmak. A középső és a keleti tájakon a változékony idő azonban továbbra is megterhelő lehet az idősek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők számára. Ezeken a tájakon gyenge kettős fronthatás is érvényesül, ezért dekoncentráltság, migrén, fáradékonyság is előfordulhat a fokozottan érzékenyek körében. Ugyanakkor javul a hő- és komfortérzetünk.

Közlekedésmeterológia

Pénteken elsősorban a Dunától keletre eső tájakon találkozhatunk záporoktól nedves, vizes, csúszós útszakaszokkal. Délkeleten zivatarok is kialakulhatnak, melyek környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, illetve az erős széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Ugyanakkor késő délutántól nyugaton, északnyugaton is csökkenhet a menetstabilitás az erős északnyugati széllökések miatt. A naposabb dunántúli tájakon érdemes vezetés közben napszemüveget viselnünk! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A hétfőn érkezett hidegfront átmenetileg ismét csökkentette a pollenkoncentrációt. Elsősorban a platán, illetve helyenként még a nyír, a tölgy, valamint az eperfafélék virágpora lehet jelen tüneteket okozó közepes mennyiségben, magas koncentrációt azonban az elkövetkező napokban valószínűleg nem érnek el. A kőris, a fűz, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. Előfordulhat még a juhar, a nyárfa, a gyertyán, a bükk, a dió, valamint a pázsitfűfélék pollenjéből is egy-egy szem a levegőben. A kültéri allergén gombák koncentrációja jellemzően alacsony.

Sugárzás

Részletes UV térkép.