Budapest /Országos előrejelzés

 • 09.03.
  Most
  felhős
  19.9°C
 • 09.03.
  Szerda
  zápor
  Min: 16°C
  Max: 27°C
 • 09.04.
  Csütörtök
  felhős
  Min: 17°C
  Max: 26°C
 • 09.05.
  Péntek
  felhős
  Min: 17°C
  Max: 27°C
 • 09.06.
  Szombat
  zápor
  Min: 16°C
  Max: 27°C
 • 09.07.
  Vasárnap
  felhős
  Min: 15°C
  Max: 27°C

Budapest légszennyezettsége

2014. szeptember 3. 05:00

36 órás előrejelzés

Vizek hőmérséklete °C
Balaton (Siófok) 18,9
Velencei-tó (Agárd) 20,1
Tisza (Kisköre-felsö) 19,5
Fertö-tó (Fertörákos) 16
Duna (Budapest) 17,3
Tisza (Szolnok) 20,5

Szerdán napközben a szűrt napsütéses időszakok mellett többször lesz erősen felhős az ég és főként délután alakulhat ki akár több helyen is zápor, zivatar az ország területén. Élénk, többfelé erős lökések kísérhetik az északi, északkeleti szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton, északnyugaton és délnyugaton 20-23, máshol 24 és 30°C között alakul. Csütörtök reggel változóan, erősen felhős időre ébredhetünk, nyugaton, délnyugaton kisebb eső, egy-egy zápor is előfordulhat. Általában mérsékelt, helyenként élénk lesz az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. Napközben a nyugati, délnyugati és a déli tájakon számíthatunk elsősorban záporok, helyenként zivatarok kialakulására. Helyenként élénk, erős lesz az északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 30 fok között alakul, a kevésbé meleg idő ismét északnyugaton, nyugaton és délnyugaton várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán front nem lesz térségünkben, de változékony időre van kilátás. A fülledtebbé váló idő megterhelő lehet a szívbetegek, illetve a vérnyomás-problémákkal élők számára. A fülledtség miatt légszomj, rosszullét is jelentkezhet. A szeles idő fejfájást, nyugtalanságot okozhat. Zivatarok környezetében erősödhetnek az asztmás tünetek. Helyenként az UV-sugárzás rövid időre elérheti az erős fokozatot.

Közlekedésmeterológia

Szerdán többfelé kell esőtől, záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós utakra számítani. Az északias szelet többfelé élénk, erős lökések kísérhetik, mely jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását, zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak, illetve hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja országszerte elérheti a magas, nagyon magas szintet. A csalánfélék virágporának mennyisége jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. Az üröm, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék pollenkoncentrációja általában alacsony szintű, de esetenként közepes is lehet. A pázsitfüvek és az útifű pollenje valószínűleg csak alacsony koncentrációban lesz jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma elsősorban az ország keleti részén érhet el közepes-magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.