Amikor az ember a kézzel készült sajtokat zamatos borral öblíti le egy több száz éves etyeki pincében, hajlamos elfelejteni, hogy a világot általában monitoron át nézi, kondicionált levegőt szív, és alig várja, hogy délben csippanjon a mikró.

A már hetedik alkalommal megrendezett Etyeki Kezes-lábos valószínűleg azért ennyire népszerű, mert egy hétvégére visszacsöppenhetünk a valóságba. Végigkóstolhatjuk a hagyományos módszerekkel, természetes alapanyagokból készült sajtokat, mézeket, húskészítményeket és pékárukat, a helyszínen főzött lekvárokat. A hűs etyeki pincékben pedig személyesen találkozhatunk Magyarország legjobb dűlőszelektált gazdálkodást folytató borászaival.

Miközben a hangulatos faluban bolyongunk és újabb és újabb kézzel készült ínyencségre bukkanunk, számtalan kulturális program közül választhatunk. A fesztivál hangulatát szombaton az immár tradicionálisnak mondható és valóban látványos Lábos-felvonulás alapozza meg. Több színpadon folyamatosan váltják egymást a hamisítatlan népzenét játszó muzsikusok, többek között a Besh o droM, a Técsői Banda, a Magyarpalatkai Banda is fellép. A gyermekeknek népi játékokkal, versenyekkel és számos színpadi programmal kedveskednek. A Szőke András vezette főzőversenyt pedig vétek lenne kihagyni.

A rendezők szeptember 26-án és 27-én 10.00 órától várják az igazi ízekre, könnyed, igényes szórakozásra vágyó látogatókat. Jó hír a borszeretőknek, hogy a Kelenföldi pályaudvarról fesztiválbuszokkal könnyen el lehet majd jutni Etyekre, illetve sofőrszolgálat is rendelkezésükre áll majd. Az Etyeki Kezes-lábos részletes programja és a fesztiválhoz kapcsolódó minden hasznos tudnivaló a www.kezes-labos.hu oldalon található.