Nigel Charnock, a brit nemzeti kincs, a fizikai színház rosszfiúja vörös parókákkal provokál, a united sorry művészduó tagjai együtt alszanak a Tünet Együttes táncosaival. 2 világpremier a Trafóban!

Ültess bogarat és törd magad! - szlogenkommandó, párna- és szlogencsata, hétköznapi propaganda-szövegek február 18-án, pénteken a Deák Téren a Tünet Együttessel majd pedig Petőfi versek, magánéleti sztorik, népdalok és a Sweet dreams Marilyn Manson feldolgozásában, humorosan forradalmi energiákkal a Revolution című darab bemutatóján február 18-án, 19-én és 20-án!

A Képek Ideje – Temps d'Images Fesztivál keretében a British Council és a Trafó bemutatja:

Nigel Charnock (UK) – Forte Társulat (H): Revolution

Fizikai színház

PREMIER!

2011. február 18-20. 20:00

Live Revolution! Love Revolution!

Értelmiségi musical – ezt mondja Nigel Charnock, a nemzetközi hírű koreográfus, aki az Arts Council szerint igazi brit nemzeti kincs, a London Metro című lap szerint pedig a fizikai színház rosszfiúja, Európa szerte ünnepelt előadóművész a vadonatúj, Budapesten készült darabjáról.  Márpedig annak a művésznek, aki Portugáliától Norvégiáig minden országban a legnagyobb társulatoknak koreografált-rendezett már, „szabadidejében pedig a Pet Shop Boys együttes televíziós megjelenéseinek és nemzetközi turnéjának koreográfiáit készítette... nos, neki igazán hihetünk.

A fizikai színház brit fenegyereke ez alkalommal hazai táncosokkal és színészekkel, köztük a Cirque de Soleil műsoraiban is vendégszereplő Újvári Milánnal mutatja be új produkcióját!

Videórészlet a produkcióból:

Blog-beszámoló videókkal, élménybeszámolókkal - Nigeltől, a táncosoktól, a Sín munkatársaitól:

http://www.sinarts.org/Nigel_Charnock_Blog

Intelligens, energikus és szórakoztató... Charnock mesterien elegyíti a zene, a dráma és a fizikai színház elemeit egy ragyogóan intelligens, vadul pezsgő tánc-koktélban .”

„...cenzúrázatlan, általában éles és túlzásokkal teli... rendkívül szórakoztató és felháborítóan hedonisztikus. Őrült és komisz, de kétségkívül élettel teli.” (The Guardian)

Nigel Charnock totális színháza, amely minden eszközt megragad, hogy kommunikáljon a közönséggel, viccesen komoly, felemelő, formabontó és megejtően emberi. Charnock 1995-ben vált ki a legendás DV8 társulatából, majd létrehozta saját társulatát, hogy különböző médiumokon átívelő projekteket hozzon létre.

A szöveg, a mozgás, a zene és a tánc elegyítésével a Revolution kirobbanó örömmel mutatja meg azt, mit jelent a szabadságért és a szerelemért harcolni. Intenzíven fizikai, szemet gyönyörködtetően drámai darab, amelyet a világ forradalmárai inspirálták, de amely egyben az emberi lélek és a szabadság utáni vágy ünnepe is. A magyar történelem zűrzavarosnak is nevezhető epizódjai által inspirált darabban magyar költők (Petőfi, Ady) versei, valamint magyar zenék is felcsendülnek. A rendező-koreográfus a saját kultúrájához és nemzeti identitásához fűződő viszonyát is segítségül hívja az alkotás folyamata során.

united sorry (A/NL) & Tünet Együttes (HU): PROPAGANDA!

színház – theatre

premier!

2011. február 24-26. 20:00

Ha eleged van az üres frázisokból és a semmitmondó szlogenekből... akkor inkább ültess bogarat! Varázsolj el! Törd magad! Mássz fel! A Tünet Együttes újragondolja, hogy mit jelent a propaganda és izgalmas szlogenkommandózásba kezd.

2011. február 18-án, pénteken 16 órakor a Deák téren szerveznek flash mobot, személyes szlogenekkel vívott párnacsatát, amelyre azokat várják, akik tennének a politikai közbeszéd megváltoztatásáért, az egyén propagandagépezetből való felszabadításáért, a személyesség propagálásáért.

A Tünet Együttes és a holland-osztrák united sorry művészduó közös produkciójukban kreatívan gondolják újra a politikai közbeszédet. Megalkotják a hétköznapok propagandáját: Hozzuk divatba a türelmet! Elég egy meggy!

A Frans Poelstra és Robert Steijn alapította united sorry művészduó 2004-ben jött létre. Előadásaikra, akcióikra jellemző a személyesség, a játékos képzelőerő, a színpadi létezés keresetlensége. Munkáikban fontos szerepet játszik a szemlélődés és a sajátos költői nyelv, amellyel a közéletet megmozgató témákra reagálnak. Rendszeresen fellépnek Európa és az Egyesült Államok jelentős fesztiváljain.

Frans Poelstra és Robert Steijn rendezők a rendhagyó próbafolyamat során különleges eszközökhöz nyúltak: a meditációt, a bensőséges masszázst, a nemcserét, a próbaterem padlójának felmosását, a közös zenélést vagy éppen alvást is használják az alkotási folyamatban. Lassú színháznak nevezett, a hazai nézők számára egyelőre ismeretlen munkamódszerük lényege, hogy lelassítják és megszakítják a hétköznapokban és színpadon megszokott beidegződéseket, mozgássorokat. Ez nemcsak a szereplőknek, hanem a nézőknek is új élményt nyújt, hiszen az előadók nem csupán a végeredményt, de az ahhoz vezető utat is megmutatják.

Az előadás szereplői a munka során a politikai propagandából jól ismert eszközt, a szlogent felhasználva megfogalmazták azokat a dolgokat, amelyekben hisznek.

Szász Dániel: Tartsd vissza a lélegzeted!

Gőz István: Let it bee!

A PROPAGANDA projekt blogja:

www.propagandabudapest.blogspot.com

Jegyvásárlás és további információk:

www.trafo.hu

http://kortars.freeblog.hu/

06-1-215-1600