Sokat vártunk a vakációra, és most végre nyakig benne vagyunk: mind a nyárban, mind pedig a hűsítő habokban a Balatonban! Mert hát hol is máshol érhetnek minket az évszak legmelegebb napjai, mint a Balatonnál?! A régió kedvezményes nyári, vízparti csomagajánlatai, családi üdülés tippjei és bővebb információ az aktuális rendezvényekről a www.balaton.itthon.hu weboldalon érhető el.

És hogy miért érdemes idén augusztusban is a Balatont választani?

Mert kiváló a Balaton vize, a strandok sok újdonsággal, változatos strandprogramokkal, lidós partszakaszokkal, óriáscsúszdákkal, gyermekanimációval, Balatonszemesen, Balatonlellén és Balatonfüreden strandi élményfürdővel várnak mindenkit. Kipróbálhatjuk az elektromos vízisípályát Siófokon, Vonyarcvashegyen és Balatonfüreden és megtapasztalhatjuk, hogy milyen Zamárdiban az air-ball, Révfülöpön a beach-blob, Balatonalmádiban pedig a vízipark a strandon.

Mert bár nyáron a fürdőzésé és a könnyed kikapcsolódásé a fő szerep, a strandolás mellett számtalan aktív időtöltési lehetőség, izgalmas bemutatóhelyek, igényes kulturális programok is várják a Balaton vendégeit. Augusztusi programtippek: különleges élményt kínálnak Keszthely, Balatonföldvár vagy Tihany tücsökciripelős nyáresti színházi előadásai, de benevezhetünk egy bortúrára is – akár hajón, akár kajakon, akár vitorláson -, ha pedig Badacsonyban vagy a Balatoni Riviérán járunk, szervezett buszjáratokkal látogathatjuk végig a pincéket, településeket. Emellett kilátogathatunk egy jóízű hétvégi vásárlásra a helyi piacokra – július végén nyílt meg a legújabb Balatonbogláron -, és elbúcsúztathatjuk a nyarat egy kellemes bringatúrával!

Ne feledjük, augusztus egyben a borhetek és gasztronómiai fesztiválok hónapja is, a Balaton régió 6 borvidékén jókedvű borünnepeken kínálják a gazdák és termelők a balatoni borokat. Hagyományos borfieszta várja a borok kedvelőit például Keszthelyen, Balatonfüreden, Balatonalmádiban, Csopakon, Zalakaroson, Balatonlellén és Balatonbogláron is.

Velencei-tó, természetesen közel!

Magyarország szívében, Budapesttől 50 km-re, éltető víz várja egész évben! Töltődjön fel aktív programokkal! Vegyen részt bakancsos-, kerékpáros-, lovas- és vízi túrákon! Augusztusban 3. BSI Tóúszás, szeptemberben II. Hírlap Bringatúra, Hőlégballon Karnevál, V. Velencei-tó Szupermaraton, és a horgászoknak V. Országos Rapala Pergető Bajnokság! Természetismereti programok: felfedező kenutúra, sétahajózás, Madárdal tanösvény, madárgyűrűzés, ökotúrák. Vitorlázás, szörf és wakeboard a sportkedvelőknek! Természetismereti, lovas, életmód, vitorlás, néptánc, Szent Korona és kézműves táborok a szünidőben. Frissüljön fel wellness élményekkel az agárdi- és a velencei fürdőben és szállodákban, ahol tematikus programok és játszóházak várják a gyermekes családokat is! Kul-túra: Agárdon, a Gárdonyi Emlékház és a Velencei-tavi Galéria szomszédságában várja a Rönkvár! Látogasson el Pákozdra, a magyar honvédelem bölcsőjébe, a Katonai Emlékparkba, ahol szeptemberben ismét megrendezésre kerül a Honvéd Fesztivál! Élvezze a helyi ízeket a Borúton, Agárdon a pálinkafőzdében, a IV. ÚjKenyér Fesztiválon, a Kenyérünnepen és a szüreti programokon. A gárdonyi és velencei strandok zenei- és sportprogramokkal várják a kikapcsolódásra vágyókat! Velencén Színházi esték és Nemzetközi Néptáncest. Gárdonyban és Agárdon autós találkozók, koncertek az Agárdi Popstrandon, JazzFace Fesztivál, Gödör Kemping, és Péntek Esti hangtárlat. Fedezze fel a Velencei-tó megújult értékeit! Magas színvonalú szállodák, panziók, kempingek és magánszálláshelyek ajánlataiból, vendéglők finom kínálatából, változatos látnivalók és színes programok közül választhatnak kedvükre valót! www.kozepdunantul.itthon.hu; www.visitvelenceito.hu

Üdülés a Tisza-tónál

Tervezze meg üdülését a Tisza-tónál! Válassza csomagajánlatunkat a Tisza-tó legnépszerűbb és legújabb programjaival, most kedvezményes áron!

Látogasson el a májusban megnyílt Tisza-tavi Ökocentrum látogatóközpont és témaparkba, a Tisza-tavi Vízi Sétányra, a Robin KalandSzigetre, a Tiszavirág Ártéri Sétaútra, valamint a Tisza –tó menetrendszerinti hajójárataira 2012-ben! Elő-és utószezonban minden nap, főszezonban hétköznap garantáltan kedvezményes áron vásárolhatóak meg a fenti programok mindazoknak, akik legalább két vendégéjszakát töltenek el a Tisza-tavi régió akcióhoz csatlakozó kereskedelmi szálláshelyein. A szálláshelyeken további kedvezmények és garantált ajándékok várják!

Felejthetetlen kalandok és feltöltődés a Tisza-tavi természetben! A programokról, a szálláshelyekről, az akció részleteiről tájékozódhat a www.tiszato.itthon.hu oldalon.