Ezen a télen is különleges Adventi Ünnepet látogathatunk meg a Bazilikánál Budapesten.

Karácsony előtt nem csak a boltokba november közepén beszivárgó csoki Mikulások jelzik az ünnepek közeledtét, hanem a város több pontján megrendezésre kerülő vásárok is. Budapest ez idő tájt olyan különleges hellyé válik, ahol a városlakók szívesen andalognak kéz a kézben, sétálnak családostul, és járják a különböző helyeket ajándékok után kutatva.

Az életritmusunk lelassításához tökéletes környezetet biztosít az idén újra megrendezésre kerülő Adventi Ünnep a budapesti Szent István téri Bazilikánál. A vásár egyaránt alkalmas helyszín egy randevúra vagy egy családi sétára is. Számos program gondoskodik arról naponta, hogy minden generáció kikapcsolódjon, és át tudja adni magát az ünnepek hangulatának.

 
null

A december 14-16. között megrendezésre kerülő gourmet hétvége az ínyenceknek tartogat speciális ünnepi harapnivalókat és esélyt arra, hogy kiszakadjunk a töltött káposzta - halászlé - bejgli határolta gasztronómiai Bermuda-háromszögből. Vezető hazai séfek, mint Bereznay Tamás, Horváth Eszter vagy Havas Dóra által a helyszínen készített finomságok hozhatnak újat a megszokott ünnepi ízvilágba.

A korcsolyapálya és az ingyenes korcsolyaoktatás a gyerekek számára lehet vonzó program bármely december estén. Az aláfestő zenét a vásár elengedhetetlen morajlása mellett utcazenészek adják majd.

Igazi családi programnak ígérkezik a mézes- és kürtöskalács sütés, melyben a család apraja-nagyja közösen is részt vehet. A gyerekek által elkészített édességek a közös élmény mellett az ünnepi vacsora díszeivé válhatnak.

A VinCE magazin által a legjobbnak megválasztott, hibiszkuszos forralt bor receptjét is olvashatjuk, ha megvásároljuk a vásár hivatalos bögréjét.

Tehát ha megelégeltük a bevásárlóközpontokban hömpölygő tömeget, másra vágyunk, mint a Józsefvárosi piac kínálata, az Adventi Ünnep ideális választásnak tűnik.

Részletes programok a www.adventiunnep.hu oldalon találhatóak.