horoszkóp

Gyermekkorunk kedvenc könyvei

2005.09.19. 14:30
Ugye mindannyian emlékszünk azokra a könyvekre, amelyekből olvasni vagy beszélni tanultunk annak idején? Most itt az ideje, hogy ÚJ KIADÁSBAN végre újraolvassuk őket gyermekeinkkel, unokáinkkal - vagy egyszerűen csak örüljünk annak, mennyi mindenre emlékszünk belőlük, mikor ismét kézbe vesszük őket!

Ugye mindannyian emlékszünk azokra a könyvekre, amelyekből olvasni vagy beszélni tanultunk annak idején?

Mosó Masa Mosodája, Gőgös Gúnár Gedeon, Mazsola, Vuk, Cini-cini muzsika, Zengő ABC, Ablak-Zsiráf, Bóbita, ... a sor valószinűleg bármelyikünk tudja folytatni. Ha pedig egy kicsit belegondolunk vagy körbenézünk a könyveink között otthon, hamar rádöbbenünk: annak idején ezeket a könyveket vagy százszor elolvastuk, átlapoztuk. A kedvenc oldalakat sem szégyelltük kitépni és a kispárnánk alá dugni. Szinte kivülről tudtuk, melyik oldalon milyen képek vannak és a könyvbeli történet éppen hol tart majd, amikor apunak, anyunak, nagyinak - vagy éppen magunknak - újra lapozni kell. Mire felnőttünk, a könyv lapjait nemcsak elkoptattuk, de jópár helyen bele is rajzoltunk zsírkrétával. Valamelyik mesekönyvünk minden bizonnyal még azt a korszakunkat is őrzi, amikor először próbálgattuk-tanultuk meg helyesen és hivatalosan leírni a nevünket.

Az Ablak-Zsiráf gyermeklexikon első olvasói - vagyis mi - az elmúlt 10-15 év alatt közben maguk is szülősorba lépnek. S ha nagyon megszorongatnak minket, még a mai napig el tudnánk szavalni egy Weöres Sándor-, Kormos István-, Szabó Lőrinc-, Zelk Zoltán- vagy Nemes Nagy Ágnes-verset is. Azt is megtanultuk gyermekként, hogy Móra Ferenc, Bálint Ágnes, Weöres Sándor, Lázár Ervin és Kányádi Sándor neve örökre etalon lesz számunkra. Reich Károly, Lukáts Kató és Réber László rajzait pedig bármikor, bármilyen körülmények között felismerjük.

Most itt az ideje, hogy ÚJ KIADÁSBAN végre újraolvassuk ezeket a már-már klasszikusnak tekinthető könyveket gyermekeinkkel, unokáinkkal - vagy egyszerűen csak örüljünk annak, mennyi mindenre emlékszünk belőlük, mikor ismét kézbe vesszük őket!

A legnépszerűbb könyvek a listából:


- Varga Katalin: MOSÓ MASA MOSODÁJA és GŐGÖS GÚNÁR GEDEON

- Mérei Ferenc-V. Binét Ágnes: ABLAK-ZSIRÁF

- Móra Ferenc: ZENGŐ ABC

- Bálint Ágnes: MAZSOLA és MAZSOLA ÉS TÁDÉ

- T. Aszódi Éva: CINI-CINI MUZSIKA és MINDEN NAPRA EGY MESE

- Lázár Ervin: A NÉGYSZÖGLETŰ KEREK ERDŐ és A KISFIÚ MEG AZ OROSZLÁNOK

Gyermekkorunk kedvenc könyveinek teljes listája megtekinthető ITT >>>

S amennyiben úgy döntünk, hogy újra összegyűjtjük a könyvespolcunkon ezeket a régi könyveket, a Bookline online könyváruházban meg is rendelhetjük mindet.

A Bookline-on a házhozszállítás díja (rendelési összeghatártól függetlenül): Budapesten ingyenes, vidékre egységesen 399 Ft.