horoszkóp

Dr. Info - Egészségünkre!

2004.06.03. 16:29
Az egészség az a kincs, amelyet akkor értékelünk igazán, amikor elveszítjük. A gyógyulás érdekében ajánlott a lehető legrövidebb időn belül felkeresni az adott terület specialistáját. Gyakran azonban nem tudjuk, kihez fordulhatunk problémánkkal, hol kapunk kimerítő tájékoztatást és megfelelő gyógyszereket.

#alt#
fotó: illusztráció
Annak érdekében, hogy a gyógykezelés minél előbb és minél szakszerűbben megkezdődhessen, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium létrehozta Dr. Info szolgáltatását. A lakosság egészségügyi tájékozottságának elősegítése érdekében létrehozott szolgáltatás keretén belül speciálisan képzett egészségügyi szakszemélyzet válaszol az érdeklődők kérdéseire. A telefonon és interneten keresztül elérhető Dr. Info intézmények szakosodásáról, felvételi, ügyeleti és beutalási rendjéről, valamint a különféle gyógyszerek megrendelési lehetőségeiről, áráról, mellékhatásairól és ellenjavaslatairól nyújt tájékoztatást. A tanácsadás alapja egy szigorú szabályrendszer szerint felépített adatbázis, így információink pontosak, naprakészek és tökéletesen megbízhatóak.

A külföldi példák alapján született Dr. Info szolgáltatás részleges hazai bevezetésére 2004 májusában kerül sor, a rendszer teljes kiépülése a visszajelzések függvényében 2006 nyarára várható. Szolgáltatásunk napi 16 órában a lakosság rendelkezésére áll a 06 40 374 636-os, helyi tarifával hívható telefonszámon és a www.drinfo.eszcsm.hu internetcímen.

A Dr. Info egy új, biztonságosabb és kiszámíthatóbb fejezet nyit a hazai egészségügyi szolgáltatásban, így legféltettebb kincsünk, az egészségünk olyan védelemben részesülhet, ami megilleti.