horoszkóp

Édes Fogyókúra!

2004.04.16. 16:16
Kapcsolódó cikkek (1)
Ma Magyarországon 6 millió ember túlsúlyos. Schobert Norbert 16 éve maga is közéjük tartozott. Akaraterejének és tehetségének köszönhetően ma már a hazai fitnesszvilág vezetőedzője, és saját, hiteles példáján mutatja meg a világnak, hogy van lehetőség a változásra. Ennek jegyében mutatja be Update súlycsökkentő programját, amelyben a jégkrém sem tiltott!

#alt#- Milyen voltál 16 évvel ezelőtt?
- Ha hiszed, ha nem, 104 kg voltam és 160 cm. Dagadt voltam, összeért a lábam, pattanásaim voltak és nagy tokám. Nem tudtam egy normális ruhát felvenni. Számomra csak a szotyiból, a csokiból, a szendvicsből és a videózásból állt az élet, meg abból, hogy a családdal hová megyünk enni. Kövér családból származom, így egy ideig normálisnak gondoltam, hogy én is elhízott vagyok. Akkor kezdtem igazán rosszul érezni magam a bőrömben, amikor senki sem akart velem táncolni a diszkóban. Egyáltalán nem éreztem magam jól a bőrömben, és nagyon irritáltak azok, akik egy boldogabb, teljesebb életet éltek. Ekkor úgy döntöttem, hogy irigykedés és még több evés helyett a fitnesszhez fordulok.

- Hogyan változott meg azóta az önképed és a mindennapjaid? - Közhely, hogy a szépség belülről fakad. Szerintem mindenki, aki túlsúlyos, életveszélyben van, saját súlyának börtönében. Ha megszabadul a fölöslegtől, kinyílik az élete. Velem is ez történt. Magabiztosabban, boldogabban élek most. Ez az új életforma célt adott. Nemcsak azt, hogy a saját életem úgy éljem, hogy boldognak és egészségesnek érezzem magam; hanem célul tűztem ki azt is, hogy mindenkinek segítsek, aki hozzám fordul.

- Milyen programot kínálsz azoknak, akik követni szeretnék a példádat?
Az Update súlycsökkentő programot ajánlom. Azért lett Update a program neve, mert a számítógépeken használatos frissítés-utasítást vettem alapul. Azaz nem drasztikus változást akarok életbe léptetni az emberek étkezési szokásaiban, hiszen ettől rögtön elmenne a kedve mindenkinek. Ehelyett csupán az egyes ételek napi elosztását adom meg. Egy táblázatba foglaltam az összes Magyarországon fellelhető élelmiszert, a készételeket és a házi specialitásokat egyaránt. Ezen csoportosítás szerint vannak finomságok, amelyeket egész nap, vagy délig, vagy délután három óráig lehet enni. Ha kíváncsi vagy, hogy mi mikor fogyasztható, kattints a www.norbi.hu oldal Update kalkulátorára. A módszer egyszerűségében rejlik a nagy titok. Az elmúlt időszakban személyesen teszteltem kétszáz embert. Náluk tartósan havi öt kilós fogyást értünk el.

#alt#- A legtöbb diétázó attól fél, hogy teljesen meg kell vonnia magától az édességet. Van-e olyan édesség, amit az Update követőinek ajánlsz?
- Jó hír a diétázóknak, hogy már Magyarországon is megjelentek olyan jégkrémek, amelyek könnyen beilleszthetőek ebbe az étrendbe. A Carte d'Or Fruit & Fresh termékcsaládja akár fel is válthatja a reggeli vagy esti, unalmas natúr joghurtot. A jégkrém alapanyaga egészséges joghurt és gyümölcspüré, így az Update követői is beilleszthetik étrendjükbe. A Carte d`Or Fruit and Fresh termékcsalád minden tagja 54% friss joghurtból és valódi gyümölcsből készül. A termékek kalória- és zsírtartalma jóval alatta marad a többi jégkrémének, az ízükről csak annyit mondok, hogy ismét a Carte d'Or-tól ismert finom ízeket adják. A jégkrémimádók három ízkombináció közül választhatnak: a Carte d`Or Fruit and Fresh piros gyümölcsös jégkréme a málna, az eper és a ribiszke ízét kombinálja; a sárga gyümölcsös az alma, a sárgabarack, az őszibarack és a körte ízét vonultatja fel; a zöld gyümölcsös finomság fogyasztói pedig a kivi és az alma ízét élvezhetik. Egy gombóc jégkrém annyi kalóriát tartalmaz, mint egy pohár rostos narancslé. Mától tehát adott a lehetőség, hogy mindenki maga válassza meg, mivel teszi változatossá az étrendjét.

- Kedvcsinálóként és bizonyítékként mondj egy napi diétás étrendet, amely jégkrémet is tartalmaz!
- A reggelt kezdheted is egy fél doboz Carte d'Or Fruit and Fresh-sel, elkeverve zabpehellyel. Tízóraira 1 doboz kefirt ajánlok, ebédre főzeléket sült hússal. Uzsonnára 2 db almát egyél, vacsorára pedig 2 db parizeres paprikás hamletet és fél doboz Carte d'Or Fruit & Fresh-t.

Norbi remek Update programjába nemcsak a fogyni vágyók, hanem az egyszerűen csak egészségesen élni kívánók is belevághatnak. Ha olyan testi vagy lelki terhet cipelsz, amitől szívesen megszabadulnál, próbáld ki, mit tud az Update és a Carte d`Or Fruit & Fresh.