horoszkóp

Gesztesi most nem költözik...

2007.02.15. 15:49

Öt házat fölépített, 15 év alatt kilencszer szedte a sátorfáját. Pedig az Üvegtigris "építési vállalkozója" Gesztesi Károly saját bevallása szerint nem is költözködős típus. Úgy néz ki, most jó ideig marad régi-új házában.

 

Fotó: Acsai Miklós

- A változatosság gyönyörködtet, vagy a szükség hozta, hogy ennyit költöztél?

- Mondhatnám, hogy így hozta a sors, és tényleg. Családi életem és munkahelyeim, valamint e kettő változásai általában költözködéssel végződtek. Kölyökkoromban egy hatodik kerületi hátsóudvaros földszinti lakásban éltünk. Egy szobában öten. Ez a nagyanyai örökség adta az alapot az első saját otthon megteremtéséhez. Építkeztünk, valahogy nekem ez természetesnek tűnt.

- Öt ház - öt gyötrelmes építkezés, bérelt lakások. Sok család, sok munka, sok új helyzet?

- Így kimondva tényleg soknak tűnik, pedig valójában nem is vagyok költözködős típus. A családalapítás otthonteremtéssel jár. Mit tegyünk? Visszagondolva, mindegyiket hosszú távra terveztem, és hogy belevágtam, azt jelenti, komolyan is gondoltam. Aztán másképp alakult, de ha az ember nem alkalmazkodik a megváltozott helyzethez és nem hoz döntéseket, nem boldogul. Győzni kell a változást és ha muszáj, költözni kell. Akár kilencszer is.

 

- Pedig azt mondják, ehhez azért itthon rendíthetetlen kalandvágy és bátorság is kell. Igaz?

- Voltak is húzós helyzetek; az első ház hiteleit valószínűleg még ma is fizetném, ha éppen építkezés közben nem hagyom ott a Thália Színházat, és egy év hollandiai zongorázással nem lendítek a családi költségvetésen. Aztán olyan is volt, hogy felépült a ház, én meg lesérültem. Egy évig alig tudtam dolgozni, nem is bírtuk fenntartani. El kellett adnunk. Na, az nehéz korszak volt!

 

- Az utóbbi években viszont a csúcson vagy; a nagyközönség imádata mellett a szakma is elismer. Tiéd a 2006-os "Év színésze" díj. Eközben mit írt az élet szereposztása: este Othello, nappal minőségellenőr?

- Valahogy így; a próbák és forgatások szünetében átvedlettem építésvezetővé. Lehet hozzá valami érzékem, mert könnyen beletanultam. Meg is lepődtek a mesterek, amikor először szembesültek vele, hogy átlátok a szitán. Ez is alkotás; élvezem, ahogyan egy üres telek családi otthonná alakul. Nemrég igazi minőségi cserét csináltunk. Mivel az előző feleségemnek és a fiamnak nagy volt a még közösen felépített ház, építtettem nekik egy kisebbet. Mi pedig - Claudia és a kislányunk - visszaköltöztünk oda.

 

- Több művészember és egykori sztársportoló az ingatlanüzletben is sikeres lett. Ilyen a Korda házaspár, Galambos Lajos vagy éppen Taróczi Balázs. Későbbi terveidben nem szerepel egy főszerep az ingatlanpiacon?

- Maradok a kaptafánál, viszont ha színészként találkozom a feladattal, mint mondjuk az Üvegtigrisben, az életből vett tapasztalataimat beleviszem a szerepbe. A hétvégén kimegyek a Lakásvásárra a SYMA-ba, ahol amolyan szakmai kíváncsiságból nézek körül. Mert költözni azt hiszem, jóideig nem fogok. Hacsak...

Szeifried - Bárczy

Kapcsolódó oldalak:

http://www.lakasvasar-roadshow.hu/

http://www.lakaspont.hu/