horoszkóp

Horgas Eszter - Al Di Meola

2008.10.17. 10:08

2008. november 14. SYMA "A"csarnok 20.00

Horgas Eszter és a világhírű zenész és gitáros, Al Di Meola először öt évvel ezelőtt álltak színpadra együtt a teltházas Papp László Sportarénában, amikor Bizet "Carmen" című operájának átdolgozását adták elő. A fuvolaművésznő akkor úgy nyilatkozott, hogy "egy olyan Carment akartak létrehozni, ami itt és most a mában játszódik és a mának szól". Az emberek talán ennek köszönhetően is fantasztikus módon azonosultak a zeneművel, így óriási sikere lett, itthon és külföldön egyaránt. Nem csoda, hogy Eszter és Al Di Meola egyaránt úgy érezték, a közönség szívesen fogadná a folytatást, így idén meg is született Ő és Carmen címmel, amelyet először Budapesten mutatnak be élőben a SYMA csarnokban.

Az Ő és Carmen története valójában az előző zenemű folytatása.. Carment feltámasztják az alkotók azzal, hogy a férfi arról ábrándozik, mi lett volna, ha nem ilyen tragikus véget ér ez a szerelem.  Ennek megfelelően ennek a darabnak a zenéje sokkal tüzesebb, lüktetőbb, latinosabb hangzású, ami híven tükrözi Carmen temperamentumos személyiségét is. Amellett, hogy felcsendülnek Bizet klasszikus témáinak szintén latinos átdolgozásai, Al Di Meola és Horgas Eszter közös munkáját is dicséri a darab, amelyet természetesen átsző Astor Piazzola zenei szelleme is. Az előadáson a magyar sztárzenészek mellett fellép a világhírű ütős, Gumbi Ortiz és a gitáros Peo Alfonsi is. Méltán állíthatjuk, hogy novemberben az év meglepetéskoncertjének lehetünk részesei, amelyen izgalmasan keveredik az európai és az amerikai kultúra.

A koncert azért is kiemelkedően fontos lesz a művészek számára, mert itt készül el az Ő és Carmen lemezfelvétele, amely először Németországban, majd tavasszal Magyarországon is megjelenik. Horgas Eszter különösen boldog és büszke arra, hogy a gitárművész ügynöksége igent mondott az albumra, hiszen így ő az első magyar művész, akivel a világsztárt együtt láthatjuk egy lemez borítóján.