horoszkóp

Jó szex? Csak tükörmentes hálószobában!

2006.01.05. 10:22
Kapcsolódó cikkek (1)
Hétezer méter felett senki nem gondol a szexre. A Kongói Köztársaság óriás műlesiklója magyar, de a síelést még tanulgatja. Attól, hogy valaki címlapmodell, még lehet két diplomája. Az országnak jobb lenne, ha a Parlament főbejárata a Dunára nézne... A bükfürdői Hotel Caramell - ha már a gyógy- és wellness szolgáltatásokon túl holisztikával is foglalkozik - megnyitójára meghívott pár izgalmas fazont.

Bükfürdőn egy különleges, egyedi szálloda nyílt meg nemrég. A négycsillagos Hotel Caramell magát az ország első holisztikus gyógy- és wellness szállodájaként aposztrofálja. Az elbűvölően hangulatos szállodába belépve az első, ami szembeötlik: a harmónia. Mintha egy lakberendezési magazin fotózására várna minden sarok és szeglet: itt néhány metálorganza függöny teremt bordó színpompát, ott egy füstölő áraszt szantál illatot, amott meg egy bonsai vonzza a tekintetet. Égő mécsesek minden felé. A két Spektrum TV-s dizájner srác, Steven és Chris valószínűleg sírva könyörögne azért, hogy itt forgathasson egy referenciafilmet.

Szmoking, no smoking

A helyi prominensek már jóval a megnyitó előtt elkezdenek érkezni. Kis pezsgő a kézbe, egyen mosoly az arcra, asszony/barátnő/asszisztens a jobbkarba, és irány körülnézni. Az első, ami szembeszökő, az az eklektikusan, ám egészséges önkontrollal kialakított, keleties berendezés: marokkót idéző óriáscsillár, indonéz hangulatot árasztó portál, japán/kínai pihenősarok. A második, hogy eltérően a hazánkra igen gyakran jellemző Patyomkin-falu felfogástól, a felhasznált anyagok kivétel nélkül magas minőségűek, igényesek. A harmadik pedig, hogy ez nem egy óriáshotel: egyidejűleg 170 főnek tudnak szobát adni. Ennek persze lehet hátránya az, hogy a foglalásra időben kell gondolni, előnye viszont, hogy akik kerülik a zsúfolt helyeket, azok számára harmonikusabb egy ilyesfajta méretű hotel, mint egy wellness-gyár.

A szmokingos/öltönyös/estélyis társaságban pár ismerős arcot is látni. Soma, az est háziasszonya egyelőre élvezettel cigarettázik a külön erre a célra kialakított üvegfalú dohányzó szobácskában (mert ez amúgy a közös helyiségekben tilos). A Back II Black énekese Bebe a kongói műlesiklóval, Sorellel és Klein Dávid hegymászóval pezsgőzget, Bálint Antónia pedig a még rendelkezésre álló 27 percben masszázsra megy, sminket igazíttat, telefonál párat, koccint, mosolyog. Szilvásy Judit, hazánk legnagyobb feng shui szakértőjétől pedig megtudjuk: ő a ház feng shui tanácsadója.

Végzet asszonya, Maslow-piramis, tükrök leszerelése

A vacsora egyes fogásai között a Soma vezette talkshow felért egy "Tudta-e Ön..." típusú kvízjátékkal.

A ház jósnője szerint Bebe életében 2006-ban elérkezik a Nagy Ő, aki fenekestül felfogatja majd az életét. A zenésztársak pedig hadd aggódjanak addig. A félig magyar, félig kongói származású Sorell tavaly egy újságírói provokatív kérdést annyira komolyan vett, hogy elkezdett síelni tanulni, s szűk két év gyakorlás után idén indul a Téli Olimpián. Óriás műlesiklásban...

Klein Dávid, a 30 éves, tüzes tekintetű fiatalember tavaly, számos korábbi expedíciós tapasztalat után, oxigénpalack nélkül meghódította a Himalája Cho Oyu 8201 méteres csúcsát. Jövő tavasszal pedig - mindössze egyetlen társsal! - minden hegymászó szent fétise, a Mount Everest 8 850 méteres csúcsa következik. Gondolta volna, hogy hatezer méteres magasság felett már a fenének sincs kedve a szexre gondolni, csak az alapvető evés-ivás-alvás alap szükségletek körül forog a világ? Hogy aztán hétezer körül már az evés is megszűnik, nyolcezer felett pedig gyakorlatilag önkívületben másznak?

Bálint Antónia nem a külsejével okozta a legnagyobb meglepetést, azt ismerhetjük pár címlapról. Azt viszont kevesen tudják, hogy idén szerzi második diplomáját. Persze ha valaki szép és okos, annak nem feltétlenül egyszerű ideális párkapcsolatot kialakítani, ezt a házi jósnő is csak megerősíteni tudta. Szilvásy Judit a feng shui üzleti alkalmazhatóságát ecsetelte. Szerinte a 2006-os év a fa-elem kedvező éve lesz, a víz elem számára pedig kedvezőtlen. Ennek a lapkiadók nyilván örülnek, az üdítős cégek pedig nem annyira. Később még az is kiderült, hogy ha annak idején Steindl Imre az Országház tervezésekor konzultálhatott volna vele, az épület ma a Dunára nézne, s ma sokkal nagyobb harmónia lenne benne. Hát... ha csak ezen múlik, érdemes lenne elforgatni.

Mikor pedig arról szólt, hogy a hálószobában elhelyezett tükör szexuális diszharmóniát okoz, Soma azonnal hazatelefonált...