horoszkóp

Háziorvosa segíthet Önnek a biztos fogyásban

2008.10.08. 14:19
Kapcsolódó cikkek (1)
Dr. Torzsa Péter vagyok, háziorvos. Tudja Ön általában miért nem segítenek az ilyen-olyan rövidtávú diéták? Azért, mert a legtöbben csak egy bizonyos ideig képesek betartani őket, nehezen fogadják el, hogy az eredményt apránként érik el. A divatos és népszerű villámdiétáknál a gyorsan leadott kilók éppolyan hamar vissza is jönnek, emellett az egészséget is károsíthatják. Ha tartós súlycsökkenést akar elérni, kérje háziorvosa segítségét, aki olyan kezelést ajánl majd, amely megkönnyítheti és ezáltal sokkal eredményesebbé teheti a fogyókúrát.

Forduljon orvoshoz, higgye el, megéri!

Háziorvosként az a tapasztalatom, hogy a legtöbb súlyfelesleggel küzdő ember fél orvoshoz fordulni. Segítséget kérni nem szégyen, az orvos szerepe az, hogy támogassa a hozzá fordulót, és kidolgozza a legmegfelelőbb fogyókúrás módszert ahhoz, hogy elérhetővé váljon a kívánt eredmény. Leszögezhetjük, hogy hízni attól lehet, ha többet eszünk, mint amennyire szükségünk van, illetve ha nem végzünk rendszeres fizikai aktivitást. Fontos, hogy aki elhatározta magát, és felkészült arra, hogy a tartós súlycsökkenéshez vezető útra lépjen, tudja, hogy a megfelelő diéta és testmozgás alkalmazása mellett már korszerű, gyógyszeres segítségre is számíthat.

 

Egyszerű, de hatásos fogyinapló

Mielőtt felkeresi háziorvosát a megfelelő kezelés kiválasztásához nagyban hozzájárul, ha „fogyinaplót" vezet. Ez a módszer lehetőséget kínál arra, hogy folyamatosan vezethesse étrendjét, feljegyezhesse az elvégzett testmozgást, de nem utolsó sorban azt a célt is szolgál(hat)ja, hogy érzéseit kifejezhesse.

 

Egyedül nem megy?

Sokkal könnyebb kitartónak maradni, ha van olyan ember, aki hasonló cipőben jár, akivel meg lehet osztani a fogyókúrával kapcsolatos tapasztalatokat, problémákat, sikereket. Könnyebb végigcsinálni egy edzésprogramot, vagy akár egy kellemes sétát tenni, ha nem vagyunk egyedül és a kölcsönös bíztatásból erőt meríthetünk. Ezért az orvosi támogatás mellett keressen egy olyan partnert, aki szintén meg akar szabadulni túlsúlyától.

 

A mozgás része az egészséges életmódnak, mégis csak kevesen mozognak rendszeresen és eleget.

Amit feltétlenül beszéljen meg orvosával:

A súlytöbblet mennyiben károsítja az egészségét?
Az orvos részletesen meg tudja határozni, hogy a súlytöbblet milyen kockázatot jelent, illetve azt, hogy mekkora fogyás szükséges.
Mennyi ideig kell tartania a fogyókúrának ahhoz, hogy céljait elérhesse?
Egyéni célkitűzései fényében az orvos meg fogja állapítani a kúra várható időtartamát.
Hogyan kerülhető el a farkaséhség a fogyókúra alatt?
A szakorvos által kidolgozott gyógyszeres fogyókúrás kezelés segítségével nincs szükség koplalásra, a diéta könnyen tartható.

A fizikai aktivitásnak különleges előnyei vannak: javítja a szervezet általános, keringési és légzési állapotát, csökkenti a vérnyomást, javítja csontjaink, izmaink, ízületeink állapotát.

Bármilyen kedvelt, könnyen kivitelezhető mozgásformát is válasszunk, végezzük azt napi rendszerességgel, legalább 30 percig!

 

Diétázni, mozogni sokféleképpen lehet. Számos kímélő megoldás kínálkozik azoknak is, akik nem képesek sportolói csúcsteljesítmény nyújtására, illetve a böjtölésre. Az optimális módszer megtalálása érdekében, szakszerű, személyre szabott tanácsért forduljon szakemberhez.

 

Keresse háziorvosánál az életmódváltást segítő információs csomagunkat!

További információt találhat a www.konnyenfogyok.hu weboldalon, ahol fogyókúrát érintő kérdéseire szakértő válaszol, valamint megoszthatja tapasztalatait, problémáit más fogynivágyókkal.

A honlapon fogyinaplót is vezethet, elektronikus formában is rögzítheti fogyókúrája történetét, gondolatait.