horoszkóp

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2007.03.08. 15:51

Új stretching DVD az egészség megőrzéséért, a mellrákból való felépülésért!

- az Egészség Hídja Összefogás különleges stretching és gyógytorna DVD -t ad ki

Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület nőnap alkalmából megjelenteti egyedi stretching és gyógytorna DVD-jét. A stretching, nyújtógyakorlatok segítségével minden izmot és izületet átmozgat, és egyben egy különleges meditációs torna is. A stretching kiválóan alkalmas a tudatos megelőzés, egészség megőrzés továbbá a rehabilitáció támogatására. A lemez programjának első részében Törös Károly világhírű stretching oktató vezet egy edzést, a DVD második részében pedig Véghné Gurmai Margit gyógytornász kimondottan mellműtéten átesett és gyógyulni kívánó hölgyek számára összeállított mozgássorozatból álló tornát tart. Mindkét szakember Oroszlán Szonja és Sütő Enikő segítségével mutatja be a korhatár nélkül végezhető mozgásprogramokat. A DVD eladásából származó teljes bevétel a mellrák elleni küzdelmet támogatja!

 Az Egészség Hídja, Összefogás a mellrák ellen elnevezésű egyesület hatodik éve igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy egészséges életmóddal a betegség megelőzhető, illetve az idejében észlelt mellrák legyőzhető. A stretching DVD egyfelől a testmozgás, az egészséges életmód népszerűsítésére, részben pedig a mellműtéten átesett hölgyek otthoni gyakorlásának megkönnyítésére készült. A 80 perces edzésprogramot, Sütő Enikő és az Összefogás ismert arcaként is elkötelezett Oroszlán Szonja segítségével mutatja be a két szakember.

Az egészség megőrzésére irányuló tornát Törös Károly, a dél-afrikai úszóválogatott vezető edzője tartja, aki egyben a világon elismert stretching oktató is. A stretching különleges meditációs, és nyújtó - lazító torna lévén, minden izmot és izületet, így az egész testet érinti. Olyan mozgássorozat, amely mindenki által végezhető, korra, nemre és edzettségi állapotra való tekintet nélkül, segít a stressz oldásában, és egyben tudományosan elismert rehabilitációs folyamat. A stretching segítséget nyújt a helyes ritmikus légzés elsajátításában is, amely az egészséges belső-, és mozgásszervi működés egyik alapja

A lemez második részében Véghné Gurmai Margit a Pest megyei Flór Ferenc Kórház Reumatológiai és Fizioterápiás Osztályának gyógytornásza, a mellműtéten átesett gyógyulni kívánó hölgyek számára mutat be otthon végezhető tornagyakorlatokat. A bemutatott gyakorlatok célja a műtét után kialakuló tartáshibák korrigálása illetve megelőzése, az egészséges testséma újratanítása, a váll-vállövi mozgások helyreállítása, valamint a felső végtagok keringésjavítása.

A DVD eladásából származó teljes bevétel, a mellrák ellen küzdő Egészség Hídja Összefogást támogatja.

 

Technikai adatok

A DVD -n megtekinthető torna hossza 80 perc.

Ebből 60 perces edzés Törös Károly vezetésével, 20 perces torna kifejezetten mellműtéten átesett hölgyek számára Véghné Gurmai Margit irányításával látható.

A DVD 1990 Ft-os áron kapható kereskedelmi forgalomban.

 

Az Egészség Hídja Összefogásról

A 2001-ben életre hívott kezdeményezés célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a mellrák elleni védekezés jelentőségére, az egészséges életmódra, és országos mozgósító programokkal minél több nőt vegyen rá a mellrák korai felismerését lehetővé tevő szűrővizsgálatokon való részvételre, és így életeket mentsen meg. 2006-ban, a létrehozását követő ötödik évében az Egészség Hídja Összefogás egyesületté alakult, hogy még hatékonyabban foghassa össze a mellrák elleni küzdelemben résztvevő politikai, üzleti és civil szervezetek munkáját. Az Összefogás a kezdetektől fogva PPP (Public Private Partnership) konstrukcióban működik, vagyis az üzleti élet vállalatai, a kormányzati szektor hivatalai és rákellenes civil szervezetek közösen fogtak össze annak érdekében, hogy tájékoztató és mozgósító tevékenységük révén az emlődaganat minél kisebb veszélyt jelentsen a hazai női társadalomra. Az Összefogás minden év októberében, a mellrák elleni küzdelem hónapjában figyelemfelhívó sétát szervez az ez alkalomból rózsaszínre kivilágított Lánchídon, amely stilizálva az Összefogás logójában is visszaköszön az emlődaganat elleni harc szimbólumává vált rózsaszín szalaggal együtt.

www.egeszseghid.hu