horoszkóp

Marianne Faithfull is kampányol a mellrák ellen

2007.03.12. 16:18

Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület tagjai vasárnap látták vendégül a mellrákból felgyógyult Marianne Faithfull angol színész-énekesnőt. A neves előadóművész hétfőn, a Művészetek Palotájában tartja koncertjét, amely az elmúlt év őszén elmaradt turné pótlása. Marianne Faithfull is felhívta a magyar nők figyelmét a rendszeres mammográfiai szűrés fontosságára.

Az Egészség Hídja, Összefogás a mellrák ellen elnevezésű egyesület hatodik éve igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy egészséges életmóddal a betegség megelőzhető, illetve az idejében észlelt mellrák legyőzhető. Az Összefogás március 11-én vasárnap este látta vendégül Marianne Faithfullt, s meglepték őt az Összefogás által nemrégiben kiadott stretching és gyógytorna gyakorlatokat tartalmazó DVD-vel, amelynek első részében Oroszlán Szonja és Sütő Enikő, Tőrös Károly stretching oktató irányítása mellett mutatják be az egészség megőrzésére és relaxációra is kiválóan alkalmas mozgásformát. A két hölgy a DVD második részben pedig Véghné Gurmai Margit gyógytornász segítségével mellműtéten átesett hölgyek számára kidolgozott gyakorlatokat végez. Marianne Faithfull meghatódva vette át az ajándékot a DVD-n szereplő két hölgytől, hiszen korábban maga is érintett volt, ám sikeresen legyőzte a betegséget.

"Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen az orvosok nálam idejében diagnosztizálták a daganatot, s ezért hatékonyan tudtak beavatkozni. Azóta minden érintett korú nőnek csak azt tudom javasolni: rendszeresen végezzenek önellenőrzést és a világért se hagyják ki a szűrővizsgálatokat Tudom, hogy a legtöbb nő irtózik ezektől a vizsgálatoktól, de létfontosságú, hogy részt vegyenek a szűrésen, hiszen az életükről van szó." - mondta az énekesnő.

Az előadóművész találkozott az Angol beteg című film betétdalainak énekesnőjével, Sebestyén Mártával is, aki szintén az Összefogást támogató hölgyekhez tartozik.

 "Sajnos tavaly a betegségem és a műtétem miatt kénytelen voltam lemondani koncertturnémat, most ezt szeretném bepótolni." - tette hozzá Marianne Faithfull, majd azt is elmondta, hogy számtalanszor járt már Budapesten, hiszen édesanyja itt született, ezért szinte hazatérésnek érzi látogatásait.

 

Az Egészség Hídja Összefogásról

A 2001-ben életre hívott kezdeményezés célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a mellrák elleni védekezés jelentőségére, az egészséges életmódra, és országos mozgósító programokkal minél több nőt vegyen rá a mellrák korai felismerését lehetővé tevő szűrővizsgálatokon való részvételre, és így életeket mentsen meg. 2006-ban, a létrehozását követő ötödik évében az Egészség Hídja Összefogás egyesületté alakult, hogy még hatékonyabban foghassa össze a mellrák elleni küzdelemben résztvevő politikai, üzleti és civil szervezetek munkáját. Az Összefogás a kezdetektől fogva PPP (Public Private Partnership) konstrukcióban működik, vagyis az üzleti élet vállalatai, a kormányzati szektor hivatalai és rákellenes civil szervezetek közösen fogtak össze annak érdekében, hogy tájékoztató és mozgósító tevékenységük révén az emlődaganat minél kisebb veszélyt jelentsen a hazai női társadalomra. Az Összefogás minden év októberében, a mellrák elleni küzdelem hónapjában figyelemfelhívó sétát szervez az ez alkalomból rózsaszínre kivilágított Lánchídon, amely stilizálva az Összefogás logójában is visszaköszön az emlődaganat elleni harc szimbólumává vált rózsaszín szalaggal együtt.

www.egeszseghid.hu/