horoszkóp

Paul Anka

2008.07.29. 12:50
2008. augusztus 5., 19:30 óra Papp László Budapest Sportaréna

A ShowTime Budapest Kft- büszkén jelenti be, hogy 50 éves jubileumi koncertturnéja alkalmával hazánkba látogat Paul Anka, és 2008. augusztus 5-én a Budapest Sportarénában ad felejthetetlen koncertet. Paul Anka 1957 óta turnézik, de Magyarországon most jár először. 124 albummal a háta mögött Paul Anka a 21 helyet foglalja el mindenidők legsikeresebb művészeinek listáján. Ezen a listán szerepel a Beatles és Elvis Presley is.

Paul Anka libanoni szülők gyermekeként született Kanadában 1941-ben, és már 16-17 évesen világsztár volt Diana és You Are My Destiny című slágereivel, de később ő írta Tom Jones She`s A Lady című sikerdalát, illetve a legnagyobb Frank Sinatra-slágerré lett My Way angol szövegét.

1957-től, amikor Anka 16 éves lett, minden évtizedben volt slágerlistás dala. Azóta mintegy 120 lemezt játszott fel, 15 millió albumot adott el világszerte és kislemezei a "Diana", "Lonely Boy", és a Having My Baby" valamint a "White Christmas" 10 milliós példányszámokban keltek el.

Számos más művész tartozik Paul Ankának köszönettel. A mintegy 900 dalból álló katalógusában olyan dalok találhatók, mint a Tom Jones által énekelt "She's A Lady", Donny Osmond által előadott "Puppy Love", vagy Buddy Holly slágere az "It Doesn't Matter Any More". A "My Way" a világ összes karaoke bárjának kihagyhatatlan slágere.

Az elmúlt 5 évtized során számos kihívásnak felelt meg, és egy olyan karriert tudhat a háta mögött, mint senki más a pop történetében,. Az '50-es évek tinisztrájából vált ünnepelt dalszerzővé és a swing mai fáklyavivőjévé. Anka két legújabb album a Rock Swings és a Classic Songs, My Way nemcsak milliókat inspirált ismerős dallamok hallgatására, de Anka művészi és előadói leleményességét és feddhetetlenségét is újra felfedezte a közönség.

A Rock Swings és a Classic Songs, My Way sikere is abban rejtezik, hogy slágereket dolgozott át oly módon, ami számára természetes. Öt lánya segítségével és hónapokig tartó kutatómunkával választotta ki a '80-as '90-es évek legnagyobb slágereit. Így került a lemezre Bon Jovi „It's My Life", Lionel Richie „Hello", Eric Clapton „Tears in Heaven" című dala vagy a kissé radikálisabb változáson átesett Oasis „Wonderwall" című slágere vagy a Nirvana „Smell Like Teen Spririt"-je.

Classic Songs, My Way című lemez Joni Mitchell, Billy Joel és Bryan Adams dalainak friss feldolgozásait mutatja be, valamint Anka két klasszikusának sajátos interpretációját. Michael Bublé, akinek Anka fontos támasza volt karrierje kezdetén szintén énekel a lemezen és swing mentorával együtt énekli 1958 legnagyobb slágerét a „You Are My Destiny"-t. Az album fináléjaként Jon Bon Jovi énekli Paul Ankával szárnyaló előadásban a „My Way"-t, amit Paul formált egy alig ismert Francia dalból örökzölddé barátja Frank Sinatra számára.

A Classic Songs, My Way tartalmazza az összes Paul Anka slágert. A Budapesti koncerten sem fognak hiányozni ezek a fiatalok és idősek által is ismert dalok, és a házibulik nélkülözhetetlen slágerei.

Díjai:

1962 - „Longest day" című daláért Oscar-díjra jelölték

1984 - Csillagot kapott a Hollywood-i Hírességek sétányán (Walk of Fame)

1993 - Beválasztották a „Hall of Fame"-be

1991 - Megkapta a francia kormánytól a Művészetek és irodalom lovagja díjat

2002 - Kanadában, Ottawában április 27-ét kinevezték Paul Anka Napnak.

2002 - A turizmus tiszteletbeli Nagykövetévé választották Kanadában

 

Filmszerepei:

3,000 Miles to Graceland (2001) Pit Boss

Mad Dog Time (1996) Danny Marks

Ordinary Magic (1993) Joey Dean

Captain Ron (1992) - Donaldson

The Longest Day (1962) - U.S. Army Ranger

Girls Town (1959) - Jimmy Parlow

The Celebrity Parades For United Cerebral Palsy Telethons (1951) - Co-Host/Performer

 

www.paulanka.com

www.showtimebudapest.hu