horoszkóp

Ne tűrje a fájdalmat!

2004.11.30. 11:47
Baráti társaságokban gyakran elhangzik: "harmincon felül már hol itt fáj, hol ott fáj...", mintha természetes lenne, hogy bizonyos kor után már együtt kell élni az életminőséget komolyan rontó tünetekkel. Valóban így volna?
Napok terhe a vállakon

A legegészségesebb emberekkel is előfordul, még csak idősebbnek sem kell lennie ahhoz, hogy időnként nehezen kiegyenesíthetőnek, merevnek érezze a vállát, égő, féldiónyi kemény csomókat tapintva a gerinc mellett kétoldalt. E tünet hátterében több ok is állhat, de leggyakrabban a rossz testtartás, a görnyedt háttal végzett ülőmunka okoz ilyen jellegű nyaki és hátfájdalmakat. Emellett a századunk egyik legalattomosabb és legveszélyesebb környezeti ártalma, az aktív emberekre minden irányból rázúduló stressz, illetve az emiatti görcsös "védekező" testtartás is elmerevíti a vállizmokat. A legtöbb munkába járó emberre viszont a túl kevés mozgás jellemző, így sajnos, csak az esetek kisebb részében oldja fel ezeket a görcsösen letapadt izmokat napi, rendszeres, átmozgató torna. Az ilyen stresszeredetű derék-, nyaki és hátfájdalmakat enyhíti a lazító masszázs, még akkor is, ha nem gyógymasszőr, hanem laikus végzi, megfelelő óvatossággal "átgyúrva", erőteljes, mégis kíméletes mozdulatokkal élénkítve a vér és nyirokkeringést a fájó testrészen. A Voltaren Emulgel hatóanyaga a bőron át a gyulladásos zónába behatolva fejti ki fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatását. Szükség esetén akár naponta háromszor is lehet egy-egy cseresznyényi vagy diónyi mennyiséget a bőrfelületre kenni és gyengéden belemasszírozni. A diklofenák kálium tartalmú Voltaren Dolo fájdalomcsillapításra szolgál.

Hideget jelző csontok?

Az idült reumás panaszoktól szenvedő beteg nyáron rendszerint könnyebben viseli a betegségét, de ahogy beköszönt a tartósan nyirkos, hideg őszi időjárás, a tünetei általában súlyosbodnak. Sok beteg már a hideg közeledtét is "a csontjaiban érzi". Ezt a menetrendszerűen bekövetkező állapotrosszabbodást sem kell a dolgok természetes rendjének tekinteni, és nem szabad belenyugodni a gyulladt, érzékeny térd-, csukló-, könyök-ízületek okozta fájdalomba. A Voltaren Emulgel enyhíti a fájdalmas terület nyomásérzékenységét, lelohasztja a duzzanatot, csillapítja a fájdalmat. Reumás eredetű panaszok esetében is hatékony fájdalomcsillapító a Voltaren Dolo tabletta.

Mindig történhet kisebb baleset

A Voltaren készítmények jó szolgálatot tehetnek az úti és házi patika részeként is, hiszen túrázáskor, de akár a hétköznapi tevékenységek során is könnyen előadhatnak kisebb balesetek. Elég egy rossz lépés, egy észre nem vett, alkalmatlanul útban lévő gödröcske, és máris megtörténhet valamelyik végtag ízületének rándulása, húzódása. Az effajta baleseti sérüléseknél, a testrész bedagadása, heveny fájdalma esetén az orvosi vizsgálat természetesen nem maradhat el - hiszen meg kell győződni arról, nem történt-e csonttörés, csontrepedés, ínszakadás, és egyéb, további orvosi kezelést igénylő baj -, de a duzzanat mérséklésére, a fájdalom enyhítésére jól használható mind a Voltaren Emulgel, mind a Voltaren Dolo. Idősebbek és fiatalok egyaránt alkalmazhatják mozgásszervi megbetegedések illetve baleseti sérülések esetén, csak sérült bőrfelületen, illetve gyerekek és gyermeket váró és szoptató kismamák esetében nem ajánlott a készítmény alkalmazása.

További információért keresse fel a Voltaren termékek oldalát!


A Voltaren Emulgel és a Voltaren Dolo vény nélkül kapható készítmények.
Hatóanyagok: diklofenák kálium (Voltaren Dolo) és diklofenák dietil-ammóniákum (Voltaren Emulgel).
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Novartis Hungária Kft.
1027, Budapest
Horváth utca 14-24.
VTE068/nov04