Az ország minden tájáról érkeznek a jelentkezések a tehetségkutatóra, úgy néz ki, elég érdekes és vegyes mezőny fog összeállni a versenyre. Az első bátor jelentkezők közül szemezgettünk, hogy azok is kedvet kapjanak a jelentkezéshez, akik még nem tették meg.

Elindult a Kalap kabát, a Velvet utcazenész tehetségkutatója! Jelentkeztél már?

Ha szoktál utcán zenélni, és szeretnéd magad kipróbálni egy országos utcazenész tehetségkutatóban, akkor jelentkezz március 15-éig a Velvet utcazenész tehetségkutatójába, a Kalap kabátba! Ha pedig ismersz olyanokat, akik szoktak az utcán zenélni, akkor továbbítsd neki a következő linket! Minden fontos részletet megtalálsz itt!

Lenthár Balázs

Lenthár Balázs Pécsről jelentkezett, aktívan 2008 óta zenél, kocsmák és kisebb klubok mellett fel szokott tűnni utcákon, utcazenei eseményeken is, ahogy ő írta: „füstös csehókban, koszlott árokpartokon országszerte” egyaránt. „Szellemiségét és zenéjét tekintve kocsmatrubadúr, aki a számkivetettek, kocsmatöltelékek és önpusztító dimenziókalandorok világát idézi meg mocskos blues- és rock’n’roll-sanzonjaival” – írta magáról.

TükeZoo

A TükeZoo szintén pécsi jelentkező, a duót az utcazene iránt érdeklődéknek valószínűleg nem kell bemutatni, a 2013-as Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűrije őket találta a legjobbnak. Babarci Bulcsú duója az elmúlt években a legkülönfélébb helyeken lépett fel, zenéltek már parasztház verandáján, vonaton, sörbiciklin, villamoson ésfelhőkarcoló tetején is.

Rejtő Gábor

Rejtő Gábor azt mondja magáról, a Földrőj jelentkezik a versenyre, éppen most Budapestről. Sokáig újságíróként dolgozott, de néhány évvel ezelőtt hajléktalanná vált. „[É]pp hat éve kezdődött, három év múltán elkezdtem verseket írni, jó másfél éve pedig dalokat hozzá. Nyilván azért , hogy a versek könnyebben elérjék a befogadót.Jó két éve a nyolckerben lakom” – írta magáról.

Schleier Csaba és barátai

Gárdonyból jelentkeztek, és ha jártak már Agárdon nyári hétvégéken, és jártak már az agárdi aluljáróban, akkor valószínűleg találkoztak már Schleier Csabával és barátaival. Ők azok, akik a szomorú és nyomorúságos aluljáróba életet varázsolnak azzal, hogy óriasi kongapartikat csapnak.

Let The Cigar Die