A photo posted by loic (@loicfit1991) on

A hónap végén most megint egy jó kis instagramos válogatás következik. Ennek a blognak a neve ugye Kockahas, és abba már belenéztünk egyszer, hogy milyen kockahasakra büszke az internet szelfizésre hajlamos népe, de most nézzünk eggyel feljebb, azaz a mellizmokra. Az itt található képeket mind #pecs hashtaggel töltötték fel a júzerek valamikor október hónapban, a fotóáradatból minket a leginkább ez a tíz szelfi fogott meg.

A #pecs megnevezés a nagy mellizom latin nevének (musculus pectoralis major) rövidítéséből jön természetesen, de mondjuk olyan júzert is találtunk, aki Pécs városára akart utalni ezzel a címkével. Alább persze nem pécsi hanem izmos fényképeket láthat majd, és ebben a műfajban, azaz izomfotózásban valószínűleg az a legnehezebb, hogy úgy kell befeszíteni, hogy közben lazának tűnjön a póz. Ezt az alábbi fiatalember egész jól csinálja, nem?

A photo posted by Thomas (@thomaswells747) on

Az alábbi illető egy egészen szokatlan szögből fotózta magát, kb. a kormány alól az autóban. Hát a szakálla az olyan amilyen, na de az izmai...!

A photo posted by atlaspose (@atlaspose) on

Az alábbi fiatalembernek sokkal inkább egyet értünk a szakállával, a szőrös férfiakat kedvelők meg valószínűleg a teste többi részével is. Hogy miért pont a mellizmát tagelte be a fotón, azt viszont nem annyira értjük nála se, de ezen ne akadjunk fenn.

Van egy jó rámarkolós képünk is, ezt persze egy francia férfi posztolta, mert a franciák ilyen bevállalósak.

Videó is van természetesen azoknak, akik azt szeretnék megfigyelni, ahogy edzés közben dolgoznak az izmok.

A video posted by @djeygero_bar_jaguarz on

Az ő neve Ervin, saját bevallása szerint szuperfit, de valamiért itt éppen kicsit el volt szontyolodva. Talán nincs megelégedve a mellizmaival? Akkor miért használta a #pecs taget?

A photo posted by Ervin Sh. (@ervinsuperfit) on

És most egy elég meggyőző póz egy „természetes testépítő” fiókjából, egyenesen Németországból.

A photo posted by Niklas (@nik_shraiinzz) on

Jaj, tetovált mellkas még nem is volt! Hát akkor gyorsan mutatunk egy olyat is. Az alábbi férfi Texasban él, de ahogy nézzük, nem tölthet túl sok időt a konditermen kívül.

És persze a #mellizom hashtaget is megnéztük, hogy magyar kép is legyen az összeállításban. Itthon ez a címke a jelek szerint nem olyan népszerű, de egy jó (igaz, arctalan) fotó azért itt is akadt – ha megnézte, szavazzon a kép alatt!

A photo posted by Recsnik Peti (@recsnikpeti) on

265
331