Julius Gerhardt Hamburgból származik, 16 évesen lett modell, karrierje egyre inkább szárnyalni kezdett, amikor 2014 őszén borzalmas balesetet szenved. Egy áramütés következtében teste 90%-a megégett, kómába esett, nem lehetett tudni, hogy egyáltalán túléli-e. De másfél nap után felébredt, tíz operációt végeztek el rajta, és attól eltekintve, hogy a teste nagy részét az égés nyomai borítják, most már egészséges. És ki gondolta volna, modellkarrierjét is tudta folytatni.

Julius Gerhardt a Cosmpolitannek adott interjút a napokban, ebben rengeteg részlet derül ki arról, hogy hogyan szenvedett balesetet. Nos, az ember azt hinné, hogy egy borzasztó jól kereső, modellkarrierrel a világ körül utazgató fiatalembernek van jobb dolga, mint hogy éjszakánként rendezőpályaudvarokon lopakodva graffitizzen vonatokra, de ezek szerint Julius Gerhardtnak nem volt.

A haverjaival 2014 őszén összefújkáltak egy vonatot, ami már önmagában botorság, de a fiatalember ezután az egyik vagon tetejére is felmászott, mert onnan el lehetett érni egy hidat, amiről szerinte hiányzott egy tag. Éppen készült a hidat is összerondítani, amikor meglátta, hogy a közelben magas feszültségű kábelek húzódnak. Átfutott az agyán, hogy azokhoz semmiképpen se szabad hozzáérnie, vigyázva felemelte a festékes spray-t, és bár tényleg nem ért hozzá a vezetékhez, az áram már csak annyitól agyonvágta, hogy a közelébe ment.

Julius Gerhardt a kórházban ébredt fel másfél nap múlva, és az orvosok azt mondták neki, hogy a teste 90%-a megégett, és lehet, hogy jobb karját és lábát le kell vágni.

A fiatalember ebben a szellemben kezdett neki a lábadozásnak, de három hónap alatt tíz operáció segítségével annyira felgyógyult, hogy megúszta az amputációt. A büntetést viszont nem: hatszáz eurót (kb. 180 000 Ft) kellett fizetnie az összefújkált vagon letisztításáért, további bírságtól eltekintettek a hatóságok.

Julius Gerhardt bőre a teste jó részén így néz ki most.

Meg így.

Még egy fotó:

Ebből következően Julius Gerhardt azt gondolta, hogy soha életében nem fog többet modellként dolgozni, de a baleset után alig fél évvel csöngött a telefon, és az ügynöke azt mesélte, hogy a Prada leszerződtette a következő bemutatójára. Ez 2015 januárjában volt, és ezek után Gerhardt szinte ugyanúgy folytatta a munkát, mint a baleset előtt. Sőt, a legutóbbi divathét-szezonban félmeztelenül is a kifutóra küldték, erről jó sok kép van az alábbi fotóösszeállításban.

Tudjuk, hogy mindig fontos a pozitív hozzáállás és azt is, hogy mennyire népszerűek mostanában a meghökkentő külsejű modellek, de azért még így kicsit fura azt olvasni, hogy a fiatalember hogyan nyilatkozik arról, hogy mi volt a baleset hatása a karrierre. Gyakorlatinak azt mondja, ennek köszönheti, hogy egyéniség lett belőle:

Most már nem kell annyit castingra járnom. Korábban csak egy modell voltam a sok közül, de ez mostanra megváltozott. Sokkal személyesebb lett. Most már Julius vagyok. Tudják a nevem. Tudják, hogy mi történt velem. Ismernek.

Na ezek után kíváncsian várjuk az ön szavazatát.

583
273