A salgótarjáni Simon Gyula már általános iskolában állandó vendége volt az úszó- és atlétikaversenyeknek, mellette táncolni is járt. 18 évet töltött a színpadon, a sport és a tánc jól megfért egymás mellett. A sport által erőre, állóképességre tett szert, míg a tánc a mozgáskoordinációban segített. A tánc végül elmaradt, de az edzőterem mellett kitartott, annyira, hogy 2015-ben, csak hogy saját magát tesztelje, felkészült a Dunakanyar kupára men's physique kategóriában.

Fele annyi ideje volt csak rá, mint a többieknek, de belevágott. Egy versenydiéta ugyanis 10-12 hét, de neki csak bő 6 hete hete volt rá. Heti 10-12 edzés mellett (miközben 12 kilót fogyott) egy ezüstéremmel lett gazdagabb.

Igaz, hogy nem arany, de nekem ugyanúgy csillog, mert megdolgoztam érte. Az idén februárban felkért Gáspár Győző, hogy foglalkozzak vele, mert szeretne elindulni a Fitbalance-on fitman kategóriában. 2,5 hónapig foglalkoztam vele, de utána elváltak útjaink. Azóta folyamatosan edzek.

Most tömegelő időszak van, szóval Simon Gyulának mehet a fagyi, a csoki, de csak ésszel. Hamarosan befejezi a fitnessinstruktori képzést, és akkor végre foglalkozhat az emberekkel legálisan is.

Ez azért fontos nekem, mert szeretek foglalkozni az emberekkel. Segíteni nekik abban, hogy helyesebben táplálkozzanak, és megszeressék a testmozgást. Történjen ez plusz súllyal, vagy csak saját testtömeggel. A lényeg, hogy a tv, számítógép elől felálljunk, és mozogjunk. Figyeljünk az egészségünkre.

Simon Gyula 34 éves.

747
748