Andrew Jones rendkívüli történetére a Muscle&Fitness nevű oldalon bukkantunk rá, ahol a hartfordi fiatalembert példaképként állítják azok elé, akik mindig kifogásokkal élnek, ha el kellene kezdeni sportolni. 

A 26 éves testépítőnél 2012-ben diagnosztizáltak kardiomiopátiát, ami egy olyan veleszületett szívbetegség, amely a szívizmok fokozatos elhalásával jár. Az orvosai nem sok jóval kecsegtették, közölték vele, hogy szervátültetés nélkül esélye sincs a gyógyulásra. Megfelelő donor híján viszont a szakemberek úgy döntöttek, hogy egy pacemakert és egy műszívet ültetnek be a gyengeségtől már járni sem bíró Jonesba.

A férfi négy hónapig feküdt intenzív osztályon, és bár azóta az operációval járó hegek már begyógyultak, műszívének motorja, amit a hátizsákjában hord, mindig emlékezteti arra, hogy ő egy kicsit más, mint a többi testépítő. Igen, felépülése után Andrew Jones ismét elkezdett edzeni, hátizsákja pedig minden alkalommal ott lóg rajta a súlyemelésnél. 

Sajnos a sztori még nem végződött hepienddel, a műszív ugyanis csak egy átmeneti megoldás Jones problémájára. Sürgősen emberi szívre van szüksége, és bár a várólista élén van, még mindig bizonytalan, mikor jut az életmentő szervhez. 

903
1040