Mai posztunk főszereplője a világ egyik leghíresebb szörf-fotósa. Ő Mike Coots, aki nem omlott össze, amikor egy cápatámadás alkalmával elveszítette egyik lábát, sőt, ismét szörfözik, búvárkodik, élvezi az életet. 

Coots 18 éves volt, és a haverjaival együtt Kauainál szelte a hullámokat, amikor megtámadta egy cápa. A srác ösztönösen védekezni kezdett, szörfdeszkáját tartotta maga elé, miközben ököllel próbálta elijeszteni az állatot, aki végül elengedte. A szörfös lába viszont a ragadozó harapásától olyan mértékben roncsolódott, hogy végül amputálni kellett.

Az emberek mindig kérdezik, mi volt a legrosszabb dolog a támadásban. Kétségkívül az, hogy másnap nem tudtam bemenni a vízbe"

- meséli Coots, aki sok hasonló sorsú emberrel szemben nem adta fel az álmait, a lábadozási időszak végén protézissel próbált tovább szörfözni. Sikerrel. 

A szörfös már 34 éves, és az egyik leghíresebb a szakmában, posztunk születésekor több mint 101 ezer követője volt az Instagramon. A közösségi oldalról az is kiderül, hogy csodálja a cápákat, és többször felemelte már a hangját a ragadozók legyilkolása ellen. 

406
582