Ethan Turnbull, a 24 éves ausztrál modell számára a hétfői nap is csak úgy kezdődött, mint a többi. Manhattanban indult gördeszkázni Bennett Jonas névre hallgató 23 éves cimborájával. A Central Parkban aztán megláttak valamit, amit soha nem fognak elfelejteni. Hét tini alatt a szemük láttára szakadt be egy tavacska jege. A páros azonnal utánuk rohant, és saját bőrüket kockáztatva mentették ki őket a jeges vízből.

Az életükért küzdő 10 és 16 év közötti fiatalokról Lourdes Cuevas, egy paraguayi turista készítette a megrázó videót, aki éppen lányával, Mai Ramirezzel sétált a parkban, amikor megtörtént a baj. Elmondásuk szerint a tinik szelfizni akartak a jégen, meggondolatlanságuk pedig egészen odáig terjedt, hogy poénból táncolni kezdtek rajta.

Az elején köveket dobáltak a jégre, hogy ellenőrizzék, elég vastag-e, majd úgy döntöttek, hogy rámennek. De abban a pillanatban, ahogy rálépték, a jég repedezni kezdett alattuk, és beleestek a vízbe.

A fiataloknak az volt a mázlija, hogy Ethan Turnbull és Bennett Jonas jókor volt jó helyen, és nem tudták tétlenül nézni, ami velük történt.

„Csak hat fejet láttam, amint megpróbálnak kijutni a partra. A leghátsó jó 18 méterre lehetett a szárazföldtől"

– idézte fel Bennett Jonas.

A vastag kabátokat és megpakolt hátizsákokat viselő gyerekek segítségért kiabálva igyekeztek felkapaszkodni a jégre, de közben egymást nyomták a víz alá. Ethan Turnbull szerint mindannyian pánikba estek az iszonyatos hidegben.

A két barát csapatban dolgozva látott hozzá a mentőakcióhoz. Bennett Jonas volt az, aki belegázolt a jeges tóba, de nem volt valami könnyű dolga. Az első két kamasz szabályosan ráugrott, így néhány pillanatra víz alá került, aztán viszont ki tudta dobni őket Ethannek. Ezután egy létra segítségével mentette ki a következő kettőt.

Mire az utolsó két fiú is sorra került, mindketten eszméletüket vesztették, így Bennett Jonas nem hitte, hogy időben elérhet hozzájuk. Egyikükből csak a hátizsákját látta, annál fogva húzta ki a partra. Amikor a tűzoltók percekkel később megérkeztek, már mind a hét tini a szárazon volt.

Bennett Jonas a médiának nyilatkozva még mindig remegő hangon adta elő, hogy  szerinte nem véletlenül tartózkodtak a helyszínen. 

Néhány kölyök elmerült volna a vízben, ha nem megyünk utánuk. Okkal voltam a parkban. Bárhol lehettem volna, de 90 méterre álltam attól a helytől, ahol fulladozni kezdtek

– tette hozzá a srác, aki úgy vélte, Isten keze lehet abban, hogy ilyen szerencsésen alakultak az események.

A kiérkező mentők hipotermiás tünetekkel látták el a gyerekeket. Közülük csak egy szorult kórházi ellátásra. Ethan Turnbull és Bennett Jonas bátorságának közben gyorsan híre ment. Önzetlen tettük miatt hősként ünneplik őket New Yorkban.

Via New York Post, NBC New York

868
1582