A párizsi haute couture-divathéten alapvetően női ruhákat mutatnak be, de azért vannak kivételek: például a Maison Anggy Haif nevű divatház. Az afrikai születésű tervezőnél a nők mellett férfiak is vonultak, és az alább videón is megtekinthető műsor olyan szempontból szintén két részre oszlik, hogy a ruhák egy részét szemlátomást az afrikai, a másik részét viszont a magyar népviselet, illetve a huszáregyenruha ihlette.

A kollekcióban remek sujtásos dolmányokat fedeztünk fel, de Párizsban nem szélsőséges politikai nézetekkel, hanem kigyúrt felsőtesttel rendelkező személyek hordanak ilyet a jelek szerint, több színben. Önnek melyik a kedvence? Ez a heti trend, nézzük a kínálatot, lehet szavazni!

Fekete-arany

Ami mindenképpen nagy különbség a magyar huszárok viseletéhez képest: ezek a fiatalemberek nincsenek aláöltözve a dolmányuknak. Külföldi szemmel talán ez a fekete verzió néz ki a legkevésbé egzotikusnak, a vállon és a csuklónál van piros díszítés az arany zsinórozás mellé. Szexi, mi?!

Kék-ezüst

Van kékben is! Itt azonban ezüstösek a gombok és a díszítés. Ez a színkombináció egy huszárruhákat készítő szabóság honlapja szerint a Nádor, azaz Jászkun huszárezredre volt jellemző az 1700-as években. Kár, hogy Párizsban mentét és zsinóros díszítésű nadrágot nem csináltak hozzá!

Vörös-nőies

A vörös verziót a fenti szakállas modell mutatta be Anggy Haifnál. Kicsit nőiesnek tűnik nekünk ez a derékban bevett fazon, ami még egyet csavarint azon a trenden, hogy újabban gyakran küldenek a kifutóra női ruhát viselő, de egyébként férfias modelleket. Ez ugyanis egy alapvetően férfias ruhadarab nőies verziója – de férfiaknak. Ön még tudja követni?

Piros, de bőrből

Egy újabb árnyalat, sőt, egy újabb anyag. A huszáros dolmányt Anggy Haif ugyanis a rockerbőrdzsekivel is keresztezte, mert miért ne. Az eredményt fáradtpiros kivitelben a fenti képre kattintva lehet jobban megcsodálni. Természetesen rocksztáros bőrnadrág van hozzá!

Bordó klasszikus

A színházi ülések kárpitja szokott ilyesmi bordó lenni, mint az Anggy Haif divatház dolmányainak utoljára sorra kerülő verziója. Ennek fekete a válla és a mandzsettája, és remekül passzol hozzá a szakáll meg a napszemüveg.

Anggy Haif sajátja

A fenti képen maga Anggy Haif, a tervező látható, aki azok közé a divattervezők közé tartozik, akik maguk is ugyanolyan extravagánsan öltözködnek, mint a modelljeik. Extravagánsan? Úgy is fogalmazhattunk volna, hogy őrülten.

Melyik verzió tetszett a legjobban?

A lényeg mindenesetre, hogy ő azért nem teljesen pucér felsőtestre vette fel a huszáros fazonú és díszítésű, de fekete alapszínű zubbonyát, van alatta egy hálós anyagból készült atléta. A szakáll-napszemüveg kombót ő maga is viseli, még a rendezvény közben, bent a teremben is rajta volt a napszemüveg. Mellette partnere nem magyaros, hanem afrikai motívumokat használó ruhában jelent meg, elég erős így a kontraszt kettejük között.

Ha a fényképekkel nem tudott betelni, alább egy videót is megnézhet a bemutatóról, de kérjük, szavazzon! Kettő lehetőséget biztosítunk erre, mert egyrészt a heti trend sorozat sajátja az a szavazás, amiben a közönségkedvencet keressük, de másrészt ez a Kockahas blog, szóval a poszt alján is van egy szavazócsík, jóval egyszerűbb kérdéssel. Tetszett? Nem tetszett? Mondja meg a véleményét!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Haha, sujtásos dolmányban szexiznek a macsó párizsi modellek

Ez magyar szemmel annyira bizarr, hogy önnek is látnia kell. Meginspiráltuk Párizs egyik haute couture-tervezőjét!

24 · Jul 16, 2017 10:02pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments
604
841