Ebben a posztban egy fél óra hosszúságú rövidfilmet ajánlunk az ön figyelmébe, alább az egész film megtekinthető. A főszereplője Németh Bálint testépítő, aki vidékről került fel Budapestre, de nemcsak emiatt lógott ki a sorból a fővárosi bodybuilderek közül, hanem azért is, mert mint mondja, soha nem szedett semmit. Így beszél arról a filmben, hogy mit tapasztalt a testépítőversenyen, ahol ha nem is mindenki, de sokan nyilvánvalóan használtak ezt-azt:

Segédanyagokat nem használtam, ezt mind tisztán értem el, nem szedek semmit, nem szedtem semmit. Ha valaki szemügyre veszi a [versenyen készült] videókat, akkor látszik, hogy mindenki full tele volt. Biztos volt egy-kettő, aki nem, de igenis el lehet érni nagyon jó eredményt, ha rohadtul megdolgozol az egészért.

Íme a teljes film.

Ha lenyitja ezt a legördülő keretest, akkor a filmhez tartozó teljes sajtóközleményt elolvashatja. Ami alatt pedig még a szokásos szavazócsík is ott van, mint a Kockahas blogban mindig.

A SIKERÉRT ROHADTUL MEG KELL DOLGOZNI

Több mint fél évig forgatták azt a rövidfilmet, amely mától bárki számára elérhető a videómegosztó portálon. A fél órás film a 21 éves Németh Bálint útját mutatja be: hogyan jut el valaki egy vidéki kisvárosból a világ fitneszmezőnyének élvonalába. A film képi világa és minősége páratlan, a nézők egy teljes mértékben egyedi és különleges hangulatú produkcióval találkozhatnak, amely az itthoni online videózás egy újabb mérföldköve lehet.

A Megbélyegezve című rövidfilm egy fiatal sikeres testépítő karrierjét mutatja be, aki az elmúlt években nemcsak az itthoni versenyeken bizonyult többször is a legjobbnak (Superbody 1. helyezés, Muscle Beach 1. helyezés), de már nemzetközi szinten is odaért a dobogóra. Idei célja a profi testépítő kártya megszerzése.

A film ugyanakkor nemcsak egy fitnesz-versenyző karrierjéről szól: Bálint történetében a vidéki magyar fiatalok sokszor kilátástalan helyzete is visszaköszön. „Fejlődni szeretnék, nem akarok vidéken maradni, bár a családomtól sem akarok messze költözni” – mondja Bálint a filmben. A film a zalaegerszegi sportoló történetén keresztül nemcsak a sportkarriert dédelgetőknek szól, hanem minden olyan fiatalnak, akik úgy érzik, megrekedtek a jelenlegi életpályájukkal, tudják, hogy többre képesek, és ezért hajlandóak is tenni. Bálint és a film készítőinek egyik fő célkitűzése éppen az volt, hogy ez a rövidfilm motivációt adjon mindazoknak, akik most is az útjukat keresik és szeretnének egyről a kettőre jutni. Ahogy Bálint története is mutatja, ez az útkeresés számtalan buktatóval van tele, számára a Budapestre költözés például nem várt nehézségekkel járt, hisz ahogyan a filmből is kiderül, a fővárosban nehezen fogadták be elsőre – a cím (Megbélyegezve) is erre utal.

A fél órás rövidfilm képi világa teljesen egyedülálló az itthoni online videózás világában. A film rendezője, Mag Dávid közel 10 éve készít rövidfilmeket, tavaly Media Design szakon végzett az egyetemen. Bálinttal tavaly ősszel döntötték el, hogy elkészítik ezt a filmet azzal a céllal, hogy mindketten le tudjanak tenni valamit az asztalra, amire igazán büszkék lehetnek. A Megbélygezve több mint fél éven keresztül készült, a rengeteg befektetett munka minden képkockán érezhető.

Bálint az egyik legjobb barátjával, Vörös Zoárddal Team Sportaholic néven YouTube-csatornát is indított, ahol a fitnesz iránt érdeklődő nézők számtalan tippet, ötletet kaphatnak.

Németh Bálintot és a Team Sportaholic-ot a NuHeadz Talent Management képviseli.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Látszik az, hogy mindenki full tele volt

Németh Bálint testépítő új filmjében azt mondja, nemcsak azért volt megbélyegezve, mert vidéki, hanem azért is, mert sosem szedett semmit, mindent tisztán ért el.

8 · May 08, 2018 12:50pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments
870
658