Ma 10 éve, azaz 2009. július 9-én indult a Kockahas blog, mert ekkor határoztuk el a Velvetben, hogy ne mindig csak bikinis-dekoltált bombanők legyenek mindenhol, hanem legyen egy olyan rovatunk is, amiben férfiakat lehet nézegetni, és mellé alkalmanként akad egy-két érdekes olvasnivaló férfitestképről, férfidivatról vagy esetleg edzésről. A blog születésnapjait azóta is minden év július 9-én egy egyéves összesítéssel ünnepeljük, és ezt a hagyományt idén is tartjuk, szóval jöjjenek most az év férfijai négy listára szétbontva, de mindig csak a Kockhas blog nézőinek kattintásai-szavazatai alapján!

Akiket a legtöbben megnéztek

Azzal a listával kezdjük, hogy melyik volt az 5 legolvasottabb poszt a Kockahas blogban tavaly július 9 óta, azaz ki volt az, aki a legtöbb nézőt vonzotta. Mint minden évben, idén is van jópár meglepetés a listán, a legjobb ötöt fordított sorrendben mutatjuk.

5. Freddie Mercury

Igen, egy olyan férfi is felkerült a listára, aki már jóval több, mint 25 éve elhunyt, azonban Freddy Mercury a Queenről készült tavalyi film kapcsán most újra az érdeklődés középpontjába került. Fotói közé az év 5. legnépszerűbb posztjában bekevertünk egyet, ami nem is Mercuryt ábrázolja, hanem az őt a filmben alakító Rami Maleket, hogy egy kis játék is legyen a dologban.

4. Galla Miklós

Mondtuk, hogy lesznek meglepetések! A magyar humorista egy konditeremben fényképezkedett, és félmeztelen képére annyira sokan kíváncsiak voltak, hogy mi se gondoltuk volna. A poszt címe az volt, hogy „Galla Miklós félmeztelenül fényképezkedett két lánnyal egy konditeremben”. Lehet, hogy sokan azt hitték, hogy hátha a két lány is félmeztelen volt?

3. Fucsovics Márton

Tavaly novemberben írtunk a magyar sztárteniszezőről ebben a posztban, ha ön még nem követné Fucsovics Márton Instagramját, továbbra is csak ajánlani tudjuk!

2. Tetoválatlan sztárok

Idén tavasszal feladtuk magunknak azt a házifeladatot, hogy tudunk-e olyan férfisztárokat mondani, lehetőleg 40 alattiakat, akiknek nincs tetoválása. Közhely, hogy mennyire népszerűek a tetoválások manapság, de mi se gondoltuk volna, hogy ennyire nehéz lesz összeszedni pár hírességet, akin nincs tetoválás. Ebben a posztban gyűjtöttük össze a végeredményt, és úgy tűnik, nézőink is érdekesnek találták a kérdésfeltevést, mert az összeállítás az év második legolvasottabb posztja lett.

1. Ollie Jowett

Névről talán nem ugrik be, hogy kiről van szó, pedig annyira sokan olvasták el ezt a posztunkat, hogy jó eséllyel ön is köztük volt. Ollie Jowett egy 22 éves brit srác, akinél halálos betegséget diagnosztizáltak, és ezért kezdett el rendszeresen edzeni. Az ilyen történeteket, úgy látszik, olvasóink mindig inspirálónak találják, mert tavaly egy hasonló témájú poszt lett az év legtöbb Jessz! szavazatot kiérdemlő anyaga.

Akiket a legtöbben lájkoltak

Ezt a kategóriát, lehet, hogy idén fogjuk utoljára taglalni, mert nézőink relatíve ritkán osztják meg vagy lájkolják a posztjainkat a Facebookon, így viszonylag alacsony számokkal is be lehetett kerülni az éves top 5-be. Persze ha úgy vesszük, így még nagyobb gratuláció jár azoknak, akiknek sikerült mégis lájkok százait begyűjteni!

5. Gömöri András Máté

Gömöri András Mátét, az Operettszínház színészét ebben az áprilisi posztban mutattuk be természetes testépítőként. Rögtön nyilvánvaló volt, hogy ő kiugróan sok rajongóval rendelkezik, mert kiemelkedően sok lájk érkezett a posztra.

4. Ady Del Valle

Ady Del Valle egy testpozitív influenszer, akiről ebben a decemberi posztunkban írtunk. Ő azt mondja, miért csak a kigyúrt-szálkás férfiak modellkedhetnek ruhátlanul az Instagramon, megteszi ugyanezt ő is, holott egyáltalán nem vékony. A felvetést olyan sokan találták figyelemre méltónak, hogy a negyedik legtöbb facebookos ajánlást kapta ez a posztunk idén.

3. Pintér Tibor

Még egy rendszeresen edző, musicalekben szereplő magyar színész került be a leglájkoltabbak közé: Pintér Tibor. Elkísértük őt egy kicsit edzeni még karácsony előtt, a gyúrásról készült képeinket pedig jó sok lájkkal hálálták meg nézőink.

2. Matthew Dempsey

Matthew Dempsey egy pszichoterapeuta, aki egyrészt bombajól néz ki, másrészt többek között arról is értekezik az interneten, hogy milyen hatással van az ember személyiségére, ha ilyen bombajól néz ki. Szerintünk érdekes volt a felvetés, és bizonyára érdekes volt aszerint a néhányszáz ember szerint is, akik lájkolták a posztot a Facebookon.

1. Gömöri András Máté

Na erre ki számított?! Gömöri András Mátéé nemcsak az ötödik, hanem az első hely is ezen a listán, mert őróla szól az elmúlt egy év leglájkoltabb posztja! Illetve nem csak úgy általában róla, hanem konkrétan arról, amikor megnyert egy testépítőversenyt.

Akikre a legtöbben jesszeltek

A Kockahas blogban a posztok alján van egy szavazócsík. Az egyik felén, a szívvel Jessz! szavazatot lehet leadni, míg a másik felén, az összetett szívvel a Nem annyira... lehetőséget lehet kiválasztani. Örömmel konstatáljuk, hogy sokkal többen használják ezt a roppant egyszerű és praktikus véleménynyilvánító módot, mint ahányan a Facebookon lájkolgatnak, szóval megvizsgáltuk a szavazások végeredményeit idén is. Ebben a kategóriában azonban nem a konkrét voksszám számít, hanem az arány: hogy milyen arányban érkeztek pozitív és negatív vélemények. Alább soroljuk azt az 5 férfit, akik a legegyöntetűbb tetszést váltották ki nézőinkből, akik egyszerűen (szinte) mindenkinek bejönnek.

5. Elek Péter

Elek Péter humoristáról szóló posztunk azért jött létre, mert egy olvasónk Elek Pétert követelte, valamint mert Elek Péter volt olyan jófej, és teljesítette a kérést. Utólag bebizonyosodott, hogy nemcsak egy olvasónk rajong Elek Péterért: olvasóink kiugróan magas arányban szavaztak a Jessz! gombra kattintva, 79% lett a végeredmény.

4. Sting

Tavaly szeptemberben Sting kiállt egy szál gatyában egy szállodai erkélyre. A Police együttesből ismert zenészt ekkor jól lefényképezték, a fotókat mi ebben a posztban jelentettük meg, és nézőink 79%-a egy nagy Jessz!-t mondott a képek láttán. Sting akkor 66 éves volt, most már betöltötte a 67-et, szóval újra bebizonyosodott, amit mi tíz éve mondunk: nemcsak a húszéveseké a Kockahas blog!

3. Shawn Mendes

És akkor jöjjön is rögtön egy huszonéves, sőt, egy kereken húsz éves ifjú titán: Shawn Mendes. Az énekes februárban alsógatyareklámban szerepelt, amint azt ebben a posztban megmutattuk. Jól sikerült a marketing, olvasóink 82%-ának bejöttek a képek.

2. Freddie Mercury

Freddie Mercuryra nemcsak kíváncsiak olvasóink, hanem ugyanúgy imádják őt, mintha még tartanának a nyolcvanas évek (ha nem jobban). A legolvasottabb posztok közé bekerült képösszeállítás egyben az év második legjobb tetszési indexét aratta: olvasóink 82%-a klikkelt a szivecskére.

1. Jared Leto

Őszintén szólva ezen meg vagyunk egy kicsit lepve, mert Jared Leto rengetegszer szerepelt már a Kockahas blogban, csak az elmúlt egy évben is kétszer volt róla szó, és bár olvasóink általában kedvelik őt, a reakció sosem szokott ilyen extrém lenni. Ennél a posztnál azonban, ahol azt mutattuk, hogyan készül a 47 éves színész-rocksztár törölközőben egy fiktív tógapartira, rekordmagas lett a tetszési index: 84%-os. Ezzel Jared Leto lett az év legnépszerűbb pasija a Kockahas blogban – nahát!

Akik nem annyira...

És a végén nézzük még meg azt is, kik voltak, akiknél a többség az összetört szívre kattintott, azaz nemtetszését fejezte ki egy Nem annyira... szavazattal. Itt sem a szavazatszám számít, hanem az, hogy hol volt a legmagasabb a negatív szavazatok aránya.

5. Colin Jost

Colin Jost egy humorista, akit többek között a Saturday Night Live-ból lehet ismerni, és aki májusban azért került be a hírekbe és a Kockahas blogba, mert eljegyezték egymást Scarlett Johanssonnal. Úgy tűnik, olvasóink zöme nem ilyen férfit képzel el a világ egyik legjobb nőjének tartott színésznő mellé, mert a szavazatok bő háromnegyede, pontosan 77%-a negatív volt.

4. Panajoth-Fehér Dávid

Panajoth-Fehér Dávid egy győrújbaráti testépítő, azzal került be itthon a hírekbe, hogy bekerült Kínában a Nagy Ő című társkereső-tévéműsor ottani verziójába. Az egyik nagy tapasztalata az elmúlt 10 évnek: a Kockahas blog nézői szeretnek testépítőkkel foglalkozni, de általában nem igazán rajonganak értük, erre a posztra is 79%-ban negatív szavazatok érkeztek.

3. Ady Del Valle

Amint azt a Lakatos Márk legutóbbi testpozitív kampányára érkezett reakciók bizonyították, a nagyközönség vevő az önelfogadásra, tudnak azonosulni azzal az üzenettel, hogy mindenki legyen büszke a testére, akárhogy is néz ki. Amit azonban Ady Del Valle képvisel, az mégiscsak túl soknak bizonyult. Ahogy azt fent már említettük, az influenszer merész képei a leglájkoltabb posztok közé is bekerültek, de közben meg a szavazás egyértelműen, 82%-os aránnyal a Nem annyira... irányába billent.

2. Pintér Tibor

Pintér Tibor is egy olyan személyiség, aki nagyon sok mindenkit érdekel, de közben igen megosztó figura, és nem csak azok olvassák a róla szóló híreket, akik kedvelik a színészt. A leglájkoltabb posztok listáján szintén pont Ady Del Valle előtt szerepelt Pintér Tibor, és így van ez itt is: az edzős fotóit tartalmazó posztban 85%-os arányban győztek a Nem annyira... szavazatok.

1. Kirill Teresin

Amíg a legtöbb lájkot idén egy természetes testépítő, Gömöri András Máté kapta, addig a legtöbb negatív szavazatot egy nagyon nem természetes testépítő, Kirill Teresin. Ez az orosz fiatalember azt mondja, a synthol nevű szert fecskendezi a karjába, hogy övé legyen az ország legnagyobb bicepsze. Tekintettel arra, hogy ennek az anyagnak a használata mennyire veszélyes az egészségre, nem lepődtünk meg, sőt, megnyugodtunk, hogy nézőink túlnyomó többsége leszavazta Teresint: 85%-kal ő lett az év legkevésbé népszerű férfija.

Köszönjük!

És még a végére: köszönjük a 10 éves figyelmet minden rendszeres vagy alkalmi, szavazó vagy lájkoló nézőnknek! Hogy anyánktól, az Indextől kölcsönözzünk egy szlogent, nincs másik_ ilyen blog a magyar interneten, amely egy évtizede folyamatosan ennyi figyelmet fordítana a férfiakra, a férfiak fizikumára, a férfiideálra, illetve az éppen aktuális férfiideállal kapcsolatos véleményekre. Várjuk önt vissza egész évben újra és újra fantasztikus fotókkal és érdekes témákkal!

786
450