Peleskey Bencét sokan modellként vagy az Instagramról ismerik, illetve reméljük, legalább néhányan ebből a 2016-os posztunkból. Könnyű őt megjegyezni: izmos, hosszú hajú és szakállas. Íme egy korábbi poszt tőle az Instagramról.

Erre most a következő képeket publikálta egy felhívással együtt:

 #40napalattvisszanőmajd

Ezzel a hashtaggel Peleskey Bence Instagram-kihívást indított, amihez az adta az ötletet, hogy a szakáll sajnos azon felületek közé tartozik, amelyeken a koronavírus életben tud maradni, ezért a járvány idejére nem túl célszerű megtartani. Ráadásul a túl hosszú szakáll maszkviseléskor is rizikófaktor lehet, így aztán Peleskey Bence arra buzdít most mindenkit, aki szakállat szokott viselni, hogy borotválkozzon meg teljesen, és posztoljon magáról egy korábbi, szakállas képet, valamint egy friss, szakálltalant.

Érdekes lesz majd április folyamán megfigyelni, hogy 40 nap alatt hogyan nőnek vissza a karanténba tett szakállak. A kihívás április elsején indul, és azért éppen 40 napig tart, mert a karantén szó pont erre az időtartamra utal: a quarantena/quaranta giorni kifejezés olaszul negyven napot jelent. A poszt hozzáteszi, hogy remélhetőleg a 40 nap elteltével már a világ is visszaáll majd a szokásos kerékvágásba.

Modellként a szakállam az identitásom része, de úgy döntöttem, hogy a jó ügy érdekében megválok tőle. Megértek mindenkit, aki ragaszkodik a szakállához. Az enyém is már 7 éve megvolt, de eljött az idő, amikor áldozatokat kell hoznunk. (Ahogy az egészségügyben fáradhatatlanul dolgozók is ezt teszik a rendőrség és a katonaság által hozott áldozatokkal együtt - nagy köszönet nekik!)

– írja Peleskey Bence.

842
496