Pita Taufatofua egy 36 éves sportoló Tongából, aki 2016-ban azzal lett híres, hogy félmeztelenül, beolajozott testtel vitte hazája zászlaját az olimpiai megnyitón és a zárón. Azóta egy téli olimpián is részt vett sífutóként, majd kikarikírozott magyarországi kajakos szereplése után az idénre tervezett tokiói olimpiára is kijutott eredeti sportjában, a taekwondóban – csak persze az olimpiát elhalasztották 2021-re.

Nyilván mivel a nyári nagy versenyre készülés most kevésbé fontos, Taufatofua jobban ráér, és mint az olimpiai játékok egyik legfelismerhetőbb, legkülönlegesebb karrierrel rendelkező sztárja, most az olimpiai bizottság hivatalos Instagramján segít edzeni a karantént otthon töltőknek. Ezen a héten is minden nap tart élő edzést Instagram Live-ban.

A UTC nem egy időzóna, hanem a Universal Time Coordinated megfelelője, ami most az óraátállítást követően (egy helyett) két órával kevesebb, mint a Magyarországon érvényes idő, így az edzésekért hétköznapokon déli egy órakor kell figyelni az Olympic Channel Instagramját, ahol Taufatofuán kívül egyébként más olimpikonokkal is lehet edzeni, például Rommel Pacheco műugróval.

Egy még egy borzasztóan cuki videót beszúrok ide Taufatofua saját Instagramjáról is, ezen az unokahúgával látható. És ne feledje: a karantén alatt is próbáljon annyit mozogni és edzeni, amennyit csak tud!

179
235