Van felesleges 10 millió forintja egy éjszakára? Lehet kevés lesz. A nyár sokaknak egyet jelent a nyaralással, azonban nagyon kevesen vannak azok, akik élvezhetik a világ legdrágább szállodáinak elképesztő luxusát. Aki a világ legdrágább nyaralását tervezgetik, azok szemezgethetnek ezeknek a luxusfelhőkarcolóknak, különleges villáknak és elképesztő penthouse-oknak a választékából.

10. The Royal Suite – Burdzs al-Arab

A lista 10. helyére az Egyesült Arab Emírségekben található Burdzs al-Arab királyi lakosztálya került fel. A The Royal Suit egy éjszakára 24 ezer dollárért, vagyis 8,6 millió forintért bérelhető ki.

A világ hetedik legmagasabb szállodája egy mesterséges szigeten várja a látogatókat és többek között található benne víz alatti étterem is. A királyi lakosztály azonban a hétcsillagos szálloda legkülönlegesebb „szobája”.

A 780 négyzetméteres, két emeleten elhelyezkedő lakosztály 22 karátos arannyal van díszítve, és privát étkezővel, spa-val, privát társalgóval, komornyikkal és ezen felül több tagú személyzettel rendelkezik.

9. The Plaza Hotel – The Royal Suite

Nincs még egy olyan ikonikus szálloda az Egyesült Államokban, mint a New York-i The Plaza Hotel, amely több filmben is kulcsszerepet játszik, ráadásul egy titkos alagúttal is rendelkezik, ahol a leggazdagabb és leghíresebb vendégek régen feltűnés nélkül elhagyhatták az épületet.

A különleges történelemnek és a királyi lakosztály elképesztő, 400 négyzetméteres méretét azonban meg kell fizetni. Egy éjszaka a csúcsminőségű kényelemmel és luxusbútorokkal ellátott lakórészlegben 40 ezer dollárba, vagyis nagyjából 14 millió forintba kerül. Igaz, ezért a pénzért 3 hálószobát, 3 fürdőszobát, egy társalgó, egy különálló étkező, és egy fitneszterem is kapunk, valamint természetesen egy napi 24 órában elérhető komornyikot.

8. Hilltop Villa

Amennyiben van felesleges 45 ezer dollárja, vagyis 15,5 millió forintja egy éjszakára, akkor a Fidzsi-szigeteken Laucala nevű szigetére érdemes elutaznia. Ezen az eldugott, négyhektáros paradicsomi szigeten található ugyanis a Hilltop Villa, ami lényegében három különálló villából áll.

Az első a The Delana névre hallgat, amelyben még könyvtárszobát is találhatunk a privát medence és pezsgőfürdő mellett. A The Dua nevű villa hasonló specifikációkkal rendelkezik, mint a Delana, csak ebben egy helyett két hálószobát találhatunk. A harmadik villa, a The Rua pedig hatalmas medencéjétől válik különlegessé.

A komplexum összesen 8 fő befogadására képes és többek között egy privát séf és egy sofőr gondoskodik a gondtalan kikapcsolódásról.

7. The Conrad – The Muraka Suite

Az egy éjszakára 50 ezer dollárért, vagyis 17,3 millió forintért kibérelhető Muraka a Maldív-szigeteken található luxuslakosztály kétemeletes, ám alsó szintje nagyjából 5 méter mélyen van az Indiai-óceánban és mivel a hálószoba is ezen a szinten található, így az idelátogatók a víz alatt élvezhetik az estét.

A felhőtlen kikapcsolódásról egyebek mellett egy bár, egy konditere, egy komornyik és egy privát séf gondoskodik.

6. Hôtel Martinez – The Penthouse Suite

A Côte D’Azur egyik leghíresebb szállodájának számító Martinezben éjszakánként 53 ezer dollárért, vagyis 18,3 millió forintnak megfelelő összegért bérelhet lakosztályt.

A Privátbankár beszámolója szerint a méregdrága penthouse a szálloda legfelső emeletén terül el, és lenyűgöző kilátást biztosít az óceánra saját óriásteraszáról. Négy hálószobája mellett külön nappali és étkező, márvány fürdőszobák, törökfürdő, és saját jacuzzi is várja a látogatókat, a falakat pedig többek között Picasso és Matisse páratlan műalkotásai díszítik.

5. Four Seasons – Ty Warner Penthouse

Ebben a New York-i, 400 négyzetméteres lakosztályban „potom” 60 ezer dollárért, tehát durván 21 millió forintért kapunk egy éjszakát. A Four Seasons 52. emeletén található lakosztály 260 fokos panorámát nyújt az oda látogatóknak New York városára.

A Ty Warnerbe természetesen egy privát lift viszi fel a gazdag vendégeket, akik egy teljesen kvarcból készült fürdőszobában tisztálkodhatnak.

4. The Mark Hotel – The Mark Penthouse

A több mint 920 négyzetméteres luxuslakosztály az Egyesült Államok legnagyobbika ebben a kategóriában, azt pedig, hogy a leggazdagabbak számára is megfelelő, jól bizonyítja, hogy itt rendezte babaváró buliját Meghan Markle.

Az 5 hálószobával, két bárral és hat fürdőszobával és egy 250 négyzetméteres terasszal rendelkező lakosztály ára egy éjszakára 75 ezer dollár, vagyis 26 millió forint.

3. Hotel President Wilson – The Royal Penthouse

A svájci Genfben található luxusszálloda legdrágább lakosztálya 80 ezer dollárért, vagyis 27,5 millió forintért lehet a miénk.

A 12 hálószobával és 12 fürdőszobával rendelkező penthouse nem csak csodás panorámát biztosít a Genfi-tóra és a Mont Blanc-ra, hanem kapnak egy napi 24 órában elérhető  személyi asszisztenst, séfet és egy komornyikot is.

2. The Palms – Empathy Suite

Egy kisebb lakás árát, azaz nagyjából 34,5 millió forintot kell kifizetnie éjszakánként annak, aki Las Vegasban a világ második legdrágább lakosztályában akar kikapcsolódni.

Az Empathy Suite a neves modern művész és festő, Damian Hirst keze nyomát viseli, emellett pedig összesen hat alkotását is a lakosztályban állították ki. A 800 négyzetméteres lakosztály természetesen rendelkezik mindennel, amire csak gondolni tudunk, kezdve a relaxációs szobától, a pezsgőfürdőn át a komornyikig.

1. Lover’s Deep – Luxury Submarine Hotel

A világ legdrágább szállását garantáltan nem felejti el, ugyanis ez nem egy átlagos szállodai lakosztály, hanem egy privát tengeralattjáró, amivel a vendégek felfedezhetik a Karib-tengeren mélyeit.

A luxus természetesen a tengerfenéken is garantált, hiszen a biztonságos kereteken belül a kapitány oda viszi a vendégeket, ahová azok szeretnék, a kikapcsolódásról pedig privát szakács, komornyik, luxusreggelik és magas minőségű berendezés gondoskodik.

A különleges szállás ára éjszakánként 150 ezer dollár, vagyis 52 millió forint.

(Privátbankár)

(Borítókép: Burdzs al-Arab. Fotó: GettyImages)