Nem háborodtunk meg teljesen, csak annyi történt, hogy megnéztük az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, hogy milyen idő lesz, és ezt írták:

„Szerdán napközben a Kárpát-medencétől északkeletre elhelyezkedő teknő fokozatosan távolodik térségünktől, emiatt az ország nagy részén sok napsütésre és kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Számottevő melegedés még nem várható. [... Szerda estig] általában sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. A Zempléni-hegység környékén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lehet több a felhő, és egy-egy zápor is kialakulhat. Az északnyugati szél több helyen megélénkül, a középső területeken néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható. Késő estére 12, 18 fokra hűl le a levegő.”

A kérdéses teknő egyébként a különböző nyomási szintek térképein megjelenő alakzat, ahol a környezetéhez képest ugyanazon légnyomási értékek alacsonyabban vannak. A magasban a teknő közeledtével felhő- és csapadékképződéshez kedvező, felfelé irányuló áramlások jelentkeznek. Ezt speciel innen tudtuk meg.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ha élvezi ezt a szerdát, gondoljon szeretettel a teknőre

Nem háborodtunk meg teljesen, de emiatt süt a nap mindenfelé.

4 · Aug 23, 2017 08:11am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments