És még mindig van nyári fesztivál, amiről nem emlékeztünk meg ebben a blogban, igaz, ez most nem egy hazai esemény, hanem Brooklynban rendezik meg minden évben. A neve Afropunk, amiből elég könnyű összerakni, hogy miről szól ez a rendezvény: az afro-amerikai művészek és a punkstílus találkozásáról. A heti trendben most három fellépőt mutatunk, plusz három(+1) személyt a közönségből, mert itt a fesztiválozók még extrémebben néznek ki, mint a színpadra kiálló művészek. Ez a heti trend, lehet kedvencet választani, nézzük!

Alicia Keys

Az Afropunk a természeténél fogva nem egy olyan fesztivál, amit szupersztár fellépőkkel adnak el a széles tömegeknek, de azért idén volt egy elég széles körben ismert fellépő: Alicia Keys. Őtőle alapvetően eléggé messze áll a punkstílus, és ezt a fellépőruhája is mutatta – a leginkább a '80-as éveket idézte ez a szett, ami feketével és sok neonszínnel kápráztatta el a nézőket. A képösszeállításban több fotót is megnézhet mindenkiről, szóval érdemes kattintani, de csak felnőtteknek (legalul mutatjuk, miért)!

Jill Scott

Jill Scott lehet a másik fellépő, akinek a neve ismerős lehet, az ezredforduló utáni pár évben volt pár kisebb sikere, nekem a Golden című szám valamiért nagyon megmaradt. Itt a Velveten egyszer írtunk eddig Jill Scottról, hát ezúttal sokkal látványosabb az öltözéke, de egy dolog maradt: most is egy bődületes dekoltázzsal ellátott ruhában jelent meg. Ezt a vörös kezeslábast azonban afrikai motívumok díszítik, és az arckifejezésekből is úgy tűnik, hogy Scott a hely szelleméhez híven elég keményen szembemegy korábbi, jókislányos-rendesasszonyos imázsával.

Junglepussy

Junglepussy is egy előadó volt az Afropunkon, de őróla, bevallom, most hallok először. Úgy tűnik, ő maga is úgy érezte, hogy jobb, ha a nézők számára egyértelműsíti, hogyan hívják, mert a neve a kesztyűjére volt írva. Az övé volt a legpunkosabb haj az egész fesztiválon, ráadásul a citromsárga séróra nagyon rímelnek a szoknya/peplum ugyanolyan rikító rojtjai, sőt, a körme is sárgára volt lakkozva. Kaotikusnak tűnhet, de egyáltalán nem találomra vannak összedobálva ezek a holmik.

Pussy Power

És akkor nézzük a közönséget, mert az ő öltözékeik még extrémebbek voltak. Ez a két barátnő összeöltözött, és nyakláncaik a puncik hatalmát hirdetik. Minden lehetséges helyen leopárdmintásak ők, mintha szexi-romantikus hálóruhában lennének, de közben a maszk egyértelműen a szadomazó-stílus felé viszi el ezt a két összeállítást. Én Pussy helyében hupizöldre festettem volna a szemem, hogy ugyanúgy passzoljon a sminkem a hajamhoz, mint Poweré.

Gyöngyhajú lány

Nem gondolná az ember, hogy a New York-i Afropunk fesztivál képeit nézegetve egy magyar gigasláger fog az eszébe jutni, de hiába, egyszer csak szembejött egy szó szerint gyöngyhajú lány: neki konkrétan gyöngyök képezik a haját. Gyöngy a haja. Gyöngyök vannak a haja helyén. A gyöngyhajhoz egy rejtélyes funkciójú, de nagyon menő szemüveget visel, és egy harcos amazonhoz illő, csípővillantós, bár pasztellila jelmezt dekoltázzsal és fehér szíjakkal. Persze a fülében és a nyakában is gyöngyök lógnak, döbbenet!

Punkhippi

Ki az, aki a legjobban tetszett?

Ha jól rémlik, anno punkok sokat hangoztatták, hogy ők ősellenségei (mindenkinek, de különösen) a hippiknek. Nos, úgy tűnik, hogy ez a szembenállás már nem igazán aktuális, mert erre a punkeseményre valaki gyakorlatilag hippinek öltözve ment el. Az illető éppen nem lép ugyan fel, de rappel és énekel és Kari Faux-nak hívják (ejtsd: Karifa, haha), és loboncos haja, a karkötői, a lefelé bővülő ruhajujjai, meg főleg a szív alakú, rózsaszín szemüvege sokkal inkább illene egy hippifesztiválra, mint egy punkzúzdába. És bár a hippik is szerettek-szeretnek meztelenkedni, valamiért mégis az átlátszó, mellet sejtető felsőrész az, ami valahogy egy kicsit a punk felé közelíti ezt a szettet, és ami miatt kénytelenek voltunk 18+-os karikát tenni a képösszeállításra.

Nos, önnek ki tetszett a legjobban az Afropunkon fesztiválozók közül?