A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat össztársadalmi figyelemfelkeltő mozgalmat indít a médiában elharapódzó agresszivitás és destruktivitás ellen, céljuk, hogy megkímélják a gyerekeket a tévén keresztül sugárzott brutális hatásoktól.

Orvosok és pszichológusok véleménye szerint minden gyermek - élettani és lélektani terhelhetőségétől, életkorától függően - naponta maximum két órát tölthet el várható ártalom nélkül a TV, illetve a számítógép képernyője előtt. Sok családban azonban a gyermekek egyedül "birkóznak meg" a tévében látható élményekkel. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat célja olyan törvényes keret kialakítása, mely a kiskorúak személyiségfejlődésére ártalmas média-megjelenéseket ténylegesen szankcionálja.

Akciójukban tehát mind a törvényhozókat, mind a szülőket, valamint a média szereplőit és a pedagógusokat is szeretnék megszólítani. Kérik ezen kívül a gyermekeket, hogy rajzolják le, ami bántja őket. A következő másfél évben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat folyamatosan ébren tartja ezt a mozgalmat, és időszakonként más-más területre, témára fókuszálva hívja fel a közfigyelmet.