Női szemmel mutatja be Budapest épületeit és közterületeit a "Kenyeret, de rózsát is akarunk!" című kiadvány. Holló Szilvia Andrea, a kiadvány szerkesztőjének elmondása alapján az összeállításban azokat az 1914-ben, a nőnap első magyarországi megünneplésének idején létező budapesti intézményeket, egyleteket mutatják be, amelyek valamilyen formában nők nevéhez köthetők.

Ezek az egyletek, amelyekben szakmailag külön-külön szerveződtek az asszonyok, az érdekképviselet mellett a nők képzését és a szociális feladatokat is magukra vállalták. A korabeli Budapesten a férfiakéhoz hasonlóan voltak zárt körű női klubok is, például a Royal Szállóban.

Holló Szilvia Andrea elmondta, hogy Budapest díszpolgárainak névsorában egyetlen egy nő, Tolnay Klári színésznő található. Éppen ezért kezdeményezik Budapest főpolgármesterénél, hogy a díszpolgári cím kiosztásánál vegye figyelembe a nőket is. A füzet március 8-án, a nőnapon jelent meg ezer példányban, és a Nők a Valódi Esélyegyenlőségért Alapítványnál lehet jelképes áron megvásárolni.