A világot a túlzások, a rossz ízlés és a közönségesség uralják olasz esztéták szerint, akik mindezek ellenpontjaként hozták létre a Szépség Akadémiáját.

Az akadémia elnöke Giuseppe Perrone, mitikus színházi ügynök, kifinomult ízlésű műgyűjtő, az utolsó elismert dandy. "A csúfsággal szemben fel kell sorakoztatni a szépséget a művészetben, a divatban, az oktatásban, az előadó művészetben" - nyilatkozta Perrone az Il Messagero című római napilapnak.

Az új akadémia tagkönyveiben szerepel a jelképük is: egy mályvaszínű rózsa. Perrone elmondta: kérni fogják a kormányt, hogy ingyenes legyen minden múzeumi belépő és vezessék be az általános iskolába a művészettörténet tantárgyat. "A parlamenttől és az önkormányzatoktól elvárjuk, hogy büntessék meg azokat, akik összefirkálják a falakat és a műemlékeket. Magunkat mentjük meg, ha sikerül Olaszországot Európa kertjévé változtatnunk, ahogy Dante megénekelte. Elő kell segítenünk, hogy a szépség lépjen szövetségre a kultúrával" - hangsúlyozta az elnök.

Perrone egyébként jó barátságban volt Charlie Chaplinnel, Joan Collinsszal, Anthony Quinn-nel, Enrico Maria Salernóval, Woody Allennel és Terence Hill-lel is, akinek ráadásul ő találta ki ismert művésznevét az eredeti Mario Girotti helyett.