Mexikóban egy nő egészséges fiúgyermeknek adott életet, miután egy konyhakéssel végezte el magán a császármetszést - jelentette a Reuters. Eddig ez az első olyan önkezűleg végrehajtott császármetszés, amelyet a gyermek és az anya is túlélt.

Az ismeretlen negyven éves nő nyolc óra autóútnyi távolságra lakik a legközelebbi kórháztól, és lakhelyén nincs áram sem folyóvíz. Amikor érezte, hogy nem tudja világra hozni gyermekét a természetes módon, úgy döntött felmetszi saját hasát. A szokatlan döntéshez az is hozzájárulhatott, hogy előző gyermekét szülési komplikációk közben vesztette el.

"Megivott három pohárka töményet, elővette a konyhakést, és a harmadik próbálkozásra sikerült felvágnia saját hasát, amiből előszedte gyermekét" - mondta el a San Pablo-i kórház alkalmazottja. A beavatkozás után, mielőtt elvesztette volna az eszméletét, szólt az egyik gyerekének, hogy hívja a helyi nővérkét segíteni. A nővér varrótűvel és pamutfonállal varrta össze a sebet, majd az anyát és kisdedét kórházba szállították. "Ez a rendkívüli döntés az anya részéről egy szülő nő példa nélküli bátorságát bizonyítja" - mondta el a kórházi alkalmazott.