Egy 39 éves milánói nőt választott elnökévé az olasz magánnyomozók legjelentősebb szervezete a hétvégén. A Federpol elnevezésű szervezet Riminiben tartott közgyűlésén Laura Giulianit, egy nyomozóiroda tulajdonosát választották meg, és ő az első nő ebben a tisztségben.

Giuliani, akinek már édesapja is magánnyomozó volt, kijelentette: elnökként mindent el kíván követni, hogy a parlament ne hozzon olyan törvényeket, amelyek akadályoznák a detektívek munkáját.

Újságírók kérdéseire válaszolva Giuliani elmondta, téves az a sajtóban terjesztett kép, amely szerint a magánnyomozók főleg a házastársi hűtlenség eseteivel foglalkoznak. "Manapság első sorban bizonyítékokat gyűjtünk, amelyeket aztán az ügyvédek a bíróságok elé terjesztenek magánjogi és büntető perekben, gazdasági hírszerzéssel és ipari kémelhárítással foglalkozunk. A családi ügyek ugyan munkánk jelentős részét teszik ki, de már csak ritkábban azt kutatjuk, ki hogyan hűtlenkedik, hanem például arra keresünk bizonyítékokat, hogy a két szülő közül melyik alkalmas, vagy nem alkalmas a közös gyerek nevelésére" - fejtegette Giuliani.