A cremonai bíróságnak döntenie kell, hogy elválassza-e azt az asszonyt, akit a beadványa szerint számítógéppel aláz meg a férje. "A férjem képtelen bármit tenni, vagy csupán akarni, teljes valójában a számítógép rabjává vált." A cremonai bíróságnak egy 40 éves asszony házasság felbontási beadványban megfogalmazott panasza alapján kellene kimondania, hogy az együttélés lehetetlen.

A hölgy válási szándékát és indokát mérlegelik - olvasható a hírügynökségi jelentésben -, ugyanis a virtuális, azaz a lehetséges hűtlenség nyomán nyilván bekövetkezik a valóságos házasságtörés is. A "megcsalt" asszony szerint a számítógép előtt töltött, az éjszakába nyúló óráit kémlelve rájött, hogy a férje a pornóhelyeket keresi a képernyőn, ismeretlen nőkkel kommunikál, s ő ezt a tényt magára nézve immár megalázónak tartja.

Nemzetközi tapasztalatok erősítik az asszony véleményét. Brit jogászok szerint még a fiatal férjek Internet-szenvedélye is elvezethet a szakításhoz, az elhidegüléshez. Az amerikai házaspárok kétharmada úgy véli, hogy kapcsolatukra egyre nagyobb veszélyt jelent a számítógép. Sőt, a válást kezdeményező asszonyok több, mint fele arról panaszkodik, hogy a házastársi viszonyt a férj pornográf helyek iránti gyötrő vonzódása rontotta meg.