Tizenegyre emelkedett a 36 éves Mswati III szváziföldi király feleségeinek száma a múlt héten, amikor a menyasszony édesanyjának szokatlan tiltakozását lecsendesítve végre elvette a húszéves Zenát. III. Mswati azonban hamarosan tucatnyira egészítheti ki feleségeinek számát, mert a király környezetéből származó értesülés szerint máris eljegyezte a sorban következőt.

Az utolsó afrikai abszolút uralkodó 2002-ben választotta menyasszonyául Zena Malhangut. A hagyományok szerint ez nagy megtiszteltetésnek számított a kiválasztott és családja számára, ám ezúttal másként történt: Lindiwe Dlamini, Zena édesanyja a bíróságon támadta meg az uralkodói döntést, mivel szerinte lányát elrabolták és akarata ellenére tartják fogva a királyi udvarban.

A Malhangu-ügy tiltakozást váltott ki a szvázi nőszervezetek és az ellenzék köreiben, újabb témával gyarapította a bírálatokat, amelyek a monarchiát a királyi ház hatalmas kiadásai miatt érik, és erősítette az Afrika déli részén, a Dél-Afrikai Köztársaság és Mozambik között található 770 ezer lakosú ország demokratizálására irányuló követeléseket.

Az esküvőre végül azért kerülhetett sor, mert Zena anyja visszavonta keresetét, lánya ugyanis, mint közölték, meggyőzte arról, hogy szabad akaratából cselekedett. Mswati III. azonban tizenegyedik, sőt jövendő tizenkettedik feleségével sem dönt rekordot az országban, mivel apját, II. Sobhuzát mintegy hetven asszonya (a pontos számot senki sem tudja) gyászolta, amikor 1982-ben elhunyt.