A román stricik szeretnék, ha az autósztrádák mentén KRESZ-táblák figyelmeztetnék az autósokat a prostituáltak kínálta szolgáltatásokra. A rendőrség egyelőre nem kívánja reklámozni a szexipart, ennek ellenére némely romániai autóút mentén már megjelentek a vörös ruhás hölgyalakot ábrázoló közlekedési táblák. Kezdetben csak néhányat helyeztek ki a fő autósztrádák mentén, de később már országszerte megjelentek az alacsonyabb rendű utakon is.

Sokan támogatják az új kezdeményezést, mondván, hogy a speciális KRESZ-táblák jó szolgálatot tesznek mind a könnyűvérű hölgyeknek, mind a gépkocsivezetőknek. A szórakozásra vágyó férfiak előre tudják, hol lelnek alkalmi partnerre, ugyanakkor a KRESZ-táblákkal egyszerűbbé és biztonságosabbá válik a prostituáltak munkája is.

A román rendőrök azonban egyáltalán nem örülnek a stricik kezdeményezésének, mondván, hogy a táblák mindössze a szexuális szolgáltatások reklámozására alkalmasak. Ezért a rend őrei kénytelenek eltávolítani a törvénytelenül kirakott táblákat, a törvényszegőket pedig, akik rendületlenül helyezik vissza az útjelzőket, már komoly pénzbüntetéssel fenyegetik. A beígért bírságnak egyelőre nincs visszatartó hatása, és napról napra több szexjelzőtábla jelenik meg a román utak mentén.