Ma este kezdődik és vasárnapig tart Európa legnagyobb meleg sporttalálkozója, a IX. Eurogames. A müncheni játékokon hazánkat 60 sportoló képviseli. A leszbikus, meleg, bi- és transzszexuális sportolók minden évben összemérik erejüket, ügyességüket Európa valamelyik nagyvárosában. Magyarországot az Atlasz Sportegyesület és egyéni indulók képviselik. A legtöbb magyar sportoló társastánc, úszás, kézilabda és tollaslabda sportágakban indul, de lesznek, akik atlétikában és fitnessz kategóriában küzdenek meg.

A versenyekre bárki jelentkezhetett származás, szexuális, vallási és politikai hovatartozástól függetlenül. Mozgássérült sportolók is részt vesznek az Eurogames-en, és a női versenyzők aránya idén eléri az 50%-ot. A nyitóünnepségre este 8 órakor kerül sor, melyet rögzít a tartományi televízió (Bayerischer Rundfunk) is. A fellépő művészek közül Jimmy Sommerville is a színpadra lép.

Az első Eurogames-t 1992-ben rendezték Hágában és azóta számos európai nagyváros adott már helyet a játéknak. A 2005-ös Eurogames-nek a hollandiai Utrecht ad otthont.